Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μία από τις πιο διάσημες σούπες στον κόσμο

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μία από τις πιο διάσημες σούπες στον κόσμο

Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Παρόλη την ταπεινότητα των υλικών της και τη σχετικά απλή διαδικασία παρασκευής, η κρεμμυδόσουπα μπορεί να είναι το κύριο πιάτο σε ένα τραπέζι με φίλους.

Η κρεμμυδόσουπα είναι μια ζεστή και λαχταριστή σούπα τυπική της γαλλικής κουζίνας στην οποία το κρεμμύδι είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής. Παρόλη την ταπεινότητα των υλικών της και τη σχετικά απλή διαδικασία παρασκευής, η κρεμμυδόσουπα μπορεί να είναι το κύριο πιάτο σε ένα τραπέζι με φίλους.

Υλικά

3 μεγάλα κρεμμύδια

Ζωμός λαχανικών

20 γρ. μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 μπαγκέτα

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

150 γρ. κίτρινο τυρί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός για γεύση

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη και λίγο ελαιόλαδο. Όταν λιώσει η μαργαρίνη, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ροδίσουν, τα ανακατεύουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε τα πάντα με τον ζωμό λαχανικών και νερό. Μετά από 30 λεπτά τα κρεμμύδια θα είναι καλά ψημένα και αρωματισμένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σούπα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στην επιφάνεια μερικές φέτες από αρκετά χοντρή μπαγκέτα και το τυρί κομμένο σε φέτες Ψήνουμε το στον φούρνο τους 200 ° C μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα στην επιφάνεια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η αίσθηση της γεύσης οδηγεί σε νέους δρόμους για την απώλεια βάρους

Εάν η κατακράτηση νερού οδηγεί σε πρήξιμο στο σώμα σας, αποφύγετε αυτές τις τροφές

Πιπεριά: Μια καταπληκτική πηγή βιταμίνης C

Υγιεινές συνταγές για να αποτρέψετε το κοινό κρυολόγημα και τον βήχα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Αθερίνα μαγειρική: Το μαγείρεμα της αθερίνας, ενός μικρού και γευστικού ψαριού, είναι σχετικά εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Πώς να φτιάξετε την τέλεια φασολάδα;

Φασολάδα συνταγή: Η παρασκευή της τέλειας φασολάδας είναι μια απολαυστική γαστρονομική προσπάθεια, που συνδυάζει γεύσεις και υφές σε ένα ανακουφιστικό και θρεπτικό πιάτο.

Νοστιμιά και απόλαυση στο μεξικάνικο ρύζι με πιλάφι 

Μεξικό ρύζι: Αυτό το μεξικάνικο πιλάφι με ρύζι είναι ένα ευέλικτο πιάτο που συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από πιάτα εμπνευσμένα από το Μεξικό. Μπορεί να σερβιριστεί με tacos, enchiladas, burritos ή ψητά κρέατα.

Λόγοι που σας εμποδίζουν να φάτε καρπούζι

Καρπούζι: Εάν έχετε αλλεργίες, πεπτικά προβλήματα, διαβήτη ή είστε ευαίσθητοι σε ορισμένες ενώσεις τροφίμων, καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας για να δείτε εάν το καρπούζι είναι κατάλληλο για εσάς.

Close Icon