Διατροφή

Φυσιολογικό βάρος : Διατηρήστε το και αυξήστε το προσδόκιμο της ζωής σας

Φυσιολογικό βάρος : Διατηρήστε το και αυξήστε το προσδόκιμο της ζωής σας

Φυσιολογικό βάρος : Τα άτομα που δεν καπνίζουν, δεν είναι παχύσαρκα και καταναλώνουν αλκοόλ με μέτρο μπορούν να περιμένουν να ζήσουν επτά χρόνια περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό και να περάσουν τα περισσότερα από αυτά τα επιπλέον χρόνια σε καλή υγεία.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Υγεία δείχνει ότι τα άτομα που απέχουν από την ύπαρξη επικίνδυνων συμπεριφορών υγείας δεν έχουν μόνο πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής , μεγαλύτερη από την περίφημη μακρόχρονη Ιαπωνία , αλλά ότι τα περισσότερα από αυτά τα επιπλέον χρόνια ζωής περνούν καλή υγεία.

Ποιοι έλαβαν μέρος στην μελέτη

  • Η μελέτη, η οποία ανέλυσε δεδομένα για περισσότερα από 14.000 άτομα στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι ποτέ οι καπνιστές που δεν ήταν παχύσαρκοι ζούσαν 4-5 χρόνια περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό και ότι αυτά τα επιπλέον χρόνια ήταν απαλλαγμένα από αναπηρία. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν περαιτέρω ότι τα άτομα που κατανάλωναν αλκοόλ έζησαν μέτρια επτά χρόνια χωρίς αναπηρία από τον γενικό πληθυσμό και είχαν συνολικό προσδόκιμο ζωής που ξεπερνούσε εκείνο του πληθυσμού της Ιαπωνίας, μιας χώρας που συχνά θεωρείται πρωτοπόρος του προσδόκιμου ζωής.

Το κάπνισμα και η παχυσαρκία επηρεάζουν την υγεία κατά τη γήρανση

  • Καθεμία από τις τρεις ανθυγιεινές συμπεριφορές , παχυσαρκία, κάπνισμα και ανθυγιεινή κατανάλωση αλκοόλ , συνδέθηκε με μείωση του προσδόκιμου ζωής και με μια προηγούμενη εμφάνιση αναπηριών.
  • Το κάπνισμα βρέθηκε να σχετίζεται με πρόωρο θάνατο, αλλά όχι με αύξηση του αριθμού των ετών με αναπηρία, ενώ η παχυσαρκία αποδείχθηκε ότι σχετίζεται με μεγάλο χρονικό διάστημα με την αναπηρία. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ βρέθηκε να σχετίζεται τόσο με τη μειωμένη διάρκεια ζωής όσο και με τον μειωμένο αριθμό υγιών ετών.

Αποτελέσματα έρευνας

  •  Ανακαλύφθηκε μια μεγάλη διαφορς στη μέση διάρκεια ζωής μεταξύ των ομάδων που είχαν το μεγαλύτερο και το λιγότερο σε κίνδυνο. Άνδρες που δεν ήταν υπέρβαροι, δεν είχαν καπνίσει ποτέ, και έπιναν μέτρια βρέθηκε να ζουν κατά μέσο όρο 11 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες που ήταν υπέρβαροι, είχαν καπνίσει και έπιναν υπερβολικά. Για τις γυναίκες, το χάσμα μεταξύ αυτών των δύο ομάδων βρέθηκε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, στα 12 χρόνια.
  • Το πιο θετικό αποτέλεσμα είναι ότι ο αριθμός των ετών που πρέπει να ζήσουμε με φυσικούς περιορισμούς δεν αυξάνεται καθώς κερδίζουμε περισσότερα χρόνια μέσω του υγιεινού τρόπου ζωής. Αντ ‘αυτού, ο υγιής τρόπος ζωής συνδέεται με μια ισχυρή αύξηση των φυσικών ετών. Με άλλα λόγια, Τα χρόνια που κερδίζουμε μέσω ενός υγιούς τρόπου ζωής είναι χρόνια σε καλή υγεία.
  • Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στην πρόληψη. Όσοι αποφεύγουν τις επικίνδυνες συμπεριφορές υγείας επιτυγχάνουν πολύ μακρά και υγιή ζωή. Οι αποτελεσματικές πολιτικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στις συμπεριφορές υγείας θα μπορούσαν να βοηθήσουν μεγαλύτερα κλάσματα του πληθυσμού να επιτύχουν τα οφέλη για την υγεία.
  • Αυτά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά όχι μόνο για τα άτομα, αλλά και για την κοινωνία. Σε μια γηράσκουσα κοινωνία, η υγεία των ηλικιωμένων καθορίζει το ποσό των χρημάτων που δαπανώνται για το σύστημα υγείας. Επιπλέον, οι υγιείς ηλικιωμένοι μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στην αγορά εργασίας και να εκτελούν κοινωνικούς ρόλους, όπως η φροντίδα των εγγονών.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβόλιο κορωνοϊός : Σπάνιες οι πρωτοποριακές λοιμώξεις λέει το CDC

ΟΠΕΚΑ : Τότε θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων

H Google τιμά τους χορούς μέσω ενός διαδραστικού Doodle

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διατροφή : Τα καλύτερα τρόφιμα για να τρώτε όταν είστε άρρωστοι

Διατροφή : Η σούπα με κοτόπουλο υπήρξε μια γενιά για ασθένειες για γενιές - και για καλό λόγο. Είναι μια εύχρηστη πηγή βιταμινών, μετάλλων, θερμίδων και πρωτεϊνών , τα οποία είναι θρεπτικά συστατικά που μπορεί να χρειαστεί το σώμα σας σε μεγαλύτερες ποσότητες ενώ αναρρώνετε από μια ασθένεια.

Mπρόκολο: To superfood με αντικαρκινικές ιδιότητες και οφέλη για την οστεϊκή υγεία

Μπρόκολο Οφέλη: Το μπρόκολο είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Φρούτα και λαχανικά που βοηθούν να παραμείνετε ενυδατωμένοι/ες

Ενυδάτωση: Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν στα ύψη τις τελευταίες ημέρες, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αλλά μην περιοριστείτε στο να πίνετε απλώς άφθονα ποτήρια νερό!

Χυμός Ροδιού : Τα οφέλη του στην υγεία

Χυμός Ροδιού : Ο φρέσκος χυμός δεν πρέπει να είναι πράσινος ή γεμάτος σπανάκι για να είναι υγιής. Ο χυμός ροδιού περιέχει περισσότερα από 100 φυτοχημικά. Το ρόδι έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο.