Γενικές Ειδήσεις

Προσδόκιμο ζωής : Ένας υγιής εγκέφαλος ενισχύει την μακροζωία

Προσδόκιμο ζωής : Ένας υγιής εγκέφαλος ενισχύει την μακροζωία

Η συμβουλή της American Heart Association προχωρά περαιτέρω στον καθορισμό της ιδανικής υγείας του εγκεφάλου, ώστε να μπορεί να μετρηθεί, να παρακολουθείται και να τροποποιείται.

Ένας υγιής εγκέφαλος, υποστηριζόμενος από επαρκή ροή αίματος, είναι απαραίτητος για να ζήσει μια μεγαλύτερη και πληρέστερη ζωή. Η υγεία του εγκεφάλου επιτρέπει τη σκέψη, την προγραμματισμένη δράση και τις συναισθηματικές συνδέσεις που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και την πρόοδο των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων.

Ένας υγιής εγκέφαλος είναι σε θέση:

 • δώστε προσοχή λάβετε και αναγνωρίστε τις εισροές από τις αισθήσεις μας
 • μάθετε και θυμηθείτε
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ
 • επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων
 • υποστηρίξτε την κίνηση και ρυθμίστε τα συναισθήματα

Αυτό είναι σημαντικό, ώστε οι ερευνητές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να μπορούν να προσδιορίσουν αν σημειώνουμε πρόοδο προς τη μείωση του αντίκτυπου της άνοιας καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής και ο πληθυσμός γερνά.

Συμβουλές American Heart Association

 • Αυτή είναι η πρώτη συμβουλή της American Heart Association για τη μέτρηση σημαντικών παραγόντων που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου. Οι συγγραφείς προτείνουν να μετρηθεί η ιδανική υγεία του εγκεφάλου έναντι των επτά μετρήσεων – Life’s Simple 7 – που αναπτύχθηκαν αρχικά από την American Heart Association για να ορίσουν την ιδανική καρδιαγγειακή υγεία. Το Life’s Simple 7 περιλαμβάνει 4 ιδανικές συμπεριφορές υγείας και τρεις ιδανικούς παράγοντες υγείας:
 • μη καπνιστική σωματική δραστηριότητα σε επίπεδα στόχου
 • υγιεινή διατροφή σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες βάρους:

 • δείκτης μάζας σώματος <25 kg / m2)
 • πίεση αίματος χωρίς θεραπεία <120 / <80 mm Hg
 • ολική χοληστερόλη χωρίς θεραπεία <200 mg / dL και
 • γλυκόζη αίματος νηστείας <100 mg / dL)

Γιατί είναι σημαντικό να μετρηθεί η υγεία του εγκεφάλου;

 • Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο οι ειδικοί πιστεύουν ότι πιθανότατα θα σχετίζονται με την αύξηση του επιπολασμού της γνωστικής βλάβης και της άνοιας. Ένας γηράσκων πληθυσμός με πολλαπλούς παράγοντες που δεν υποστηρίζουν έναν υγιή εγκέφαλο θα παράγει αυξημένο αριθμό ατόμων με άνοια. Αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει προκλήσεις για τη δημόσια υγεία στο σχεδιασμό για τη γενική υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, τη στέγαση και τις συντάξεις για τους ηλικιωμένους. Αυτό θα μπορούσε να μετριαστεί σημαντικά με την ανάπτυξη αποτελεσματικότερης φροντίδας για όσους κινδυνεύουν για γνωστική εξασθένηση και άνοια.

Ακολουθεί βίντεο για τον εγκέφαλο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπνική άπνοια : Κίνδυνος ανάπτυξης αρτηριακής πίεση στους έφηβους

ΟΠΕΚΑ Κοινωνικός τουρισμός : Πληροφορίες-επισημάνσεις για επιχειρηματίες

Megan Fox Machine Gun Kelly : Άναψαν φωτιές στα Billboard music awards

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέθανε ο «Γκάνθερ» από τα Φιλαράκια

James Michael Tyler: «Ο κόσμος τον γνώριζε ως Γκάνθερ… αλλά οι αγαπημένοι του Michael τον γνώριζαν ως έναν ηθοποιό, ως έναν μουσικό, ως έναν μαχητή κατά του καρκίνου και ως έναν αξιαγάπητο σύζυγο» ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια του 59χρονου ηθοποιού.

Σεισμική δόνηση 2,9 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Αττική

Σεισμός τώρα: Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα επιφανειακή και για τον λόγο αυτό ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή του Αμαρουσίου. Όπως προκύπτει από τις πρώτες αναφορές, ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός επίσης στο Νέο Ηράκλειο, τις Αχαρνές και τη Νέα Φιλαδέλφεια.