Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων

Φρούτα Λαχανικά: Προϊόντα πλυσίματος και θέματα ασφάλειας των τροφίμων

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.


Φρούτα Λαχανικά: Μια νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης. Η ανάλυση είναι αμερικανοκεντρική, αν και τα θέματα διαπερνούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα αποκαλύπτει τις πολιτείες των ΗΠΑ που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο, με το συμπέρασμα ότι αυτό δεν αυξάνει τον κίνδυνο κατάποσης φυτοφαρμάκων ή πτώσης σε βακτηριακή λοίμωξη. Τα κράτη που πλένουν τα λαχανικά τους λιγότερο προσδιορίστηκαν ως: #1 Κάνσας #2 Τενεσί #3 Ιντιάνα #4 Αϊντάχο #5 Μινεσότα Εκτός από την έλλειψη πλυσίματος, οι πρακτικές ξεβγάλματος ορισμένων νοικοκυριών είναι μόνο να ρίξουν μερικές σταγόνες νερό στα προϊόντα. Αυτό είναι πάντα αναποτελεσματικό.

Επίσης, δεν συνιστάται να πλένετε φρούτα και λαχανικά με σαπούνι, απορρυπαντικό ή πλύσιμο εμπορικών προϊόντων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα είναι πορώδη και τα απορρυπαντικά ενέχουν κίνδυνο για την υγεία. Είναι σημαντικό να πλένετε ή να τρίβετε φρούτα και λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν δεν υπάρχει σχέδιο για να φάτε τη φλούδα. Οι μικροοργανισμοί στη φλούδα μπορούν να μπουν μέσα στα φρούτα και τα λαχανικά όταν κόβονται. Επιπλέον, το πλύσιμο και το μούλιασμα μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ορισμένο βαθμό μείωσης του επιπέδου υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Η έρευνα διερεύνησε βαθύτερα τις συνήθειες πλύσης λαχανικών και διαπίστωσε ότι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό των ανθρώπων -μόλις το 17 τοις εκατό -επιλέγουν να πλένουν τα προϊόντα τους μόνο όταν είναι εμφανώς βρώμικα, δείχνοντας έτσι έλλειψη επίγνωσης της «μικρο» πλευράς της μικροβιολογίας. Υπάρχουν μεταβλητές συνήθειες στην προσέγγιση πλύσης ή μη πλύσης, και μία από αυτές εξαρτάται από την παρουσία άλλων. Η πλειοψηφία (στο 55 τοις εκατό) αποκάλυψε ότι είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους όταν σερβίρουν φαγητό σε άλλους, αν και δεν θα επαναλάμβαναν απαραιτήτως αυτή τη διαδικασία εάν ετοίμαζαν μόνο προϊόντα για τον εαυτό τους.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, όταν ερωτήθηκαν, το 60 τοις εκατό των ανθρώπων δήλωσε ότι θα στενοχωριόταν αν γνώριζε ότι κάποιος τους σέρβιρε άπλυτα προϊόντα, όπως στο σπίτι κάποιου άλλου ή σε ένα εστιατόριο. Όταν ρωτήθηκε, ένα ποσοστό ανθρώπων θα αντιμετώπιζε πραγματικά κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα. Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πολίτες που ακολουθούν φυτική διατροφή είναι πιο πιθανό να πλένουν τα προϊόντα τους σε σύγκριση με τα παμφάγα ζώα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς πλένουμε σωστά φρούτα και λαχανικά

Ποια φρούτα και λαχανικά είναι “επιρρεπή” στα φυτοφάρμακα

Πώς να πλύνουμε σωστά τα λαχανικά μας

Πέντε τρόποι για να φάνε τα παιδιά 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon