Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρούτα: 4 Hot Tips για να φτιάξετε τα καλύτερα ψητά φρούτα

Φρούτα: 4 Hot Tips για να φτιάξετε τα καλύτερα ψητά φρούτα

Φρούτα: Ακολουθήστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα αποτελέσματα καλύτερα όταν ψήνετε έχετε.

Το ψήσιμο φρούτων κάνει το καλό ακόμα καλύτερο. Οι γεύσεις γίνονται πιο γλυκές καθώς τα φυσικά σάκχαρα καραμελώνουν, τα ζουμερά μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ζουμερά και ο καπνός από τη σχάρα σε όλα μια ξυλώδη γεύση. Και τα σημάδια της σχάρας πανέμορφα, σωστά; Αλλά πριν πετάξετε φρούτα στη φωτιά, ακολουθήστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα αποτελέσματα καλύτερα όταν ψήνετε έχετε.


Μια ζεστή σχάρα ελαχιστοποιεί το κόλλημα

Ζεσταίνετε τη σχάρα σας σε μέτρια υψηλή για τουλάχιστον 10 λεπτά, στη συνέχεια ξύστε και λαδώστε τις σχάρες πριν απλώσετε τα φρούτα. Χρησιμοποιήστε ένα λάδι ουδέτερης γεύσης που είναι κατάλληλη για υψηλή θερμοκρασία, όπως το έλαιο καρθάμου.

Δεν χρειάζεται πάντα να λαδώνετε τα φρούτα

Αυτή η συμβουλή ισχύει για τα άτομα που χρησιμοποιούν για κοκτέιλ και επιδόρπια για να αποφύγετε την εμφάνιση μιας πετρελαιοκηλίδας. Εάν ψήνετε φρούτα στη σχάρα για μια αλμυρή συνταγή, όπως η σάλτσα φρούτων , το λάδι των φρούτων δεν θα είναι πρόβλημα. 

Ζάχαρη Επικάλυψη των Εσπεριδοειδών σας

Πασπαλίζοντας την κομμένη πλευρά των εσπεριδοειδών όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ και το γκρέιπφρουτ με κρυσταλλική ζάχαρη πριν τα βάλετε σε μια ζεστή, λαδωμένη σχάρα, δεν κολλάει η φλούδα και δίνει στην επιφάνεια του φρούτου ένα πραγματικά υπέροχο καραμελωμένο φινίρισμα. Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ροδέες ψητού λεμονιού και λάιμ για να γαρνίρετε κοκτέιλ και επιδόρπια.

Τα πιο πυκνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο στη σχάρα

Ο ανανάς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί από ότι τα ροδάκια και τα εσπεριδοειδή. Για να βοηθήσετε τα πυκνά φρούτα να ζεσταθούν μέχρι το καπάκι, μπορείτε να βάλετε το καπάκι στη σχάρα για λίγα λεπτά τη φορά, ελέγχοντας για ετοιμότητα κάθε 5 λεπτά περίπου. Πώς ξέρετε ποτέ έχει γίνει; Πάρτε ένα δείγμα φέτας και δείτε αν είναι ζεστό στη μέση, αν αυτό είναι που θέλετε. Για ορισμένες συνταγές, μπορεί να θέλετε απλώς σημάδια ψησταριάς στην επιφάνεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί το αμερικάνικο φαγητό θεωρείται ανθυγιεινό;

Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων στη διατροφή σας είναι μια υγιεινή επιλογή

3 μη αλκοολούχα κοκτέιλ για να φτιάξετε στο σπίτι

Φτιάξτε το δικό σας smoothie εύκολα και γρήγορα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon