ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Εύκολο Carrot cake: Το κέικ καρότου που λαχταράς να δοκιμάσεις

Εύκολο Carrot cake: Το κέικ καρότου που λαχταράς να δοκιμάσεις

Εύκολο Carrot cake: Ένα γευστικό και υγιεινό επιδόρπιο με βάση το θαυματουργό καρότο, με γλάσο που το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο πλούσιο και ελκυστικό.

Συμπληρώστε αυτό το κλασικό κέικ καρότου με γλάσο και ψιλοκομμένα καρύδια στα γλυκά της εβδομάδα σας. Σερβίρεται ως γλυκό με ένα φλιτζάνι τσάι
οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το κέικ με καρότο αποτελεί ένα δυναμωτικό γλυκό, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια όλη της ημέρας. Δεν είναι τόσο γλυκό, όπως τα άλλα κέικ που γνωρίζουμε, αλλά έχει κι αυτό τη γευστικότητά του! Είναι η καλύτερη επιλογή για να το σερβίρετε σε άτομα που δεν ξέρετε αν τους αρέσουν τα γλυκά!

Υλικά συνταγής:

  • 230 ml φυτικό λάδι, συν έξτρα για τη φόρμα
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ πορτοκάλι, ξύσμα
  • 265 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 335 γρ ζάχαρη
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ¼ φρέσκο ​​μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 265 γρ καρότα (περίπου 3) τριμμένα
  • 100 γρ σουλτανίνα ή σταφίδες
  • 100 γρ καρύδια ή πεκάν, χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Για το γλάσο

  • 100 γρ βούτυρο ελαφρώς αλατισμένο, μαλακό
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια μαλακό τυρί

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Λαδώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά σε δύο φόρμες για κέικ 20 εκ. με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο με μια πρέζα αλάτι. Πιέζουμε για τυχόν σβόλους ζάχαρης μέσα από τα δάχτυλά μας, ανακινώντας το μπολ μερικές φορές για να βγουν οι σβώλοι στην επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά σε αυτό με τα στεγνά υλικά, μαζί με τα καρότα, τις σταφίδες και τους μισούς ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και μετά τα μοιράζουμε ανάμεσα στις φόρμες.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το πιρούνι που θα τοποθετήσουμε στο κέντρο του κέικ. Εάν κάποιο υγρό μείγμα κολλήσει στο πιρούνι,
    το επιστρέφουμε στο φούρνο για 5 λεπτά και μετά ελέγχουμε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στις φόρμες.
  • Για να φτιάξουμε το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το μισό μαλακό τυρί και χτυπάμε ξανά, μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο.
  • Βγάζουμε τα κέικ από τα φορμάκια και ρίχνουμε στο ένα το μισό γλάσο. Τοποθετούμε το άλλο κέικ από πάνω του, περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια.
  • Διατηρείται στο ψυγείο έως και πέντε ημέρες. Καταναλώνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή απόλαυση!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Ποιες τροφές ωφελούν την υγεία μας και πού

Ο οργανισμός των καπνιστών έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό των μη καπνιστών,

Χυμός καρότου : Τα οφέλη του στον οργανισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρεβίθια: Πώς μπορούν να μας ωφελήσουν στη διαχείριση του διαβήτη;

Με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, στη βελτίωση της καρδιακής υγείας και στην προώθηση του γενικού καλά της υγείας.

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ.

Τι να μαγειρέψετε για δείπνο στο πάρτι συνταξιοδότησης του άντρα σας;

Μαγειρική σύνταξη: Ο εορτασμός της συνταξιοδότησης του συζύγου σας είναι ένα σημαντικό ορόσημο και το να τον εκπλήξετε με ένα προσεκτικά προετοιμασμένο γεύμα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σηματοδοτήσετε την περίσταση.

Πώς και από ποιον εφευρέθηκε ο καφές;

H αρχή του καφέ: Η προέλευση του καφέ είναι γεμάτη μύθους και ιστορία, με τον πιο δημοφιλή θρύλο να αποδίδει την ανακάλυψή του σε έναν Αιθίοπα κτηνοτρόφο με το όνομα Kaldi τον 9ο αιώνα.