Διατροφή

Ενυδάτωση οργανισμού: Tροφές πλούσιες σε νερό για είστε πάντα ενυδατωμένοι [vid]

Ενυδάτωση οργανισμού: Tροφές πλούσιες σε νερό για είστε πάντα ενυδατωμένοι [vid]

Ενυδάτωση οργανισμού: Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να πίνετε πολλά ποτήρια νερό την ημέρα για να καλύψετε τις ανάγκες ενυδάτωσης. Αλλά ενώ το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό, μπορείτε επίσης να το πάρετε από τα τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορούν να συνεισφέρουν μεγάλη ποσότητα νερού στη διατροφή σας.

Η σωστή ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία σας. Στην πραγματικότητα, η μη κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση, πονοκεφάλους, δερματικά προβλήματα, μυϊκές κράμπες, χαμηλή αρτηριακή πίεση και γρήγορο καρδιακό ρυθμό. Επιπλέον, η παρατεταμένη αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως η ανεπάρκεια οργάνων. Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να πίνετε πολλά ποτήρια νερό την ημέρα για να καλύψετε τις ανάγκες ενυδάτωσης.

Αλλά ενώ το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό, μπορείτε επίσης να το πάρετε από τα τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορούν να συνεισφέρουν μεγάλη ποσότητα νερού στη διατροφή σας.

Ενυδάτωση οργανισμού: Tροφές πλούσιες σε νερό που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι

  • Καρπούζι

Περιεκτικότητα σε νερό: 92%. Το καρπούζι είναι πολύ υγιεινό και ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Μια μερίδα, 1 φλιτζάνι (154 γραμμάρια) περιέχει πάνω από μισό φλιτζάνι (118 ml) νερό, επιπλέον λίγες φυτικές ίνες και αρκετά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α και μαγνήσιο. Είναι επίσης αρκετά χαμηλό σε θερμίδες, παρέχοντας μόνο 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, τα καρπούζια έχουν πολύ χαμηλή πυκνότητα θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι μια σχετικά μεγάλη μερίδα καρπούζι περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Επιπλέον, το καρπούζι είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου που μειώνει την οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα, η οποία έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

  • Φράουλες

Περιεκτικότητα σε νερό: 91%. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας τις πολύ ενυδατική τροφή. Περίπου το 91% του βάρους τους προέρχεται από νερό. Επιπλέον, οι φράουλες παρέχουν πολλές φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες και βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του φυλλικού οξέος και του μαγγανίου. Η κατανάλωση φράουλας σε τακτική βάση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, Αλτσχάιμερ και διάφορους τύπους καρκίνου.

  • Πεπόνι

Η περιεκτικότητα σε νερό: 90%.  Το πεπόνι είναι εξαιρετικά θρεπτικό και μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Ένα φλιτζάνι (177 γραμμάρια) πεπόνι αποτελείται από περίπου 90% νερό και αποδίδει περισσότερο από μισό φλιτζάνι (118 ml) νερό ανά μερίδα. Περιέχει επίσης 2 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες συνεργάζονται με το νερό για να μειώσουν την όρεξή σας. Επιπλέον, το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, παρέχοντας το 120% των ημερήσιων αναγκών σας σε 1 μερίδα (177 γραμμάρια) μερίδα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Α μπορεί να ενισχύσει την υγεία του ανοσοποιητικού προστατεύοντας από τη μόλυνση.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποφύγετε την αφυδάτωση & κερδίστε ελαστική επιδερμίδα που ακτινοβολεί

Ενυδάτωση του οργανισμού και ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Καλή ενυδάτωση του οργανισμού και …«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη των αμυλούχων λαχανικών;

Άμυλο διατροφή: Τα αμυλούχα λαχανικά παρέχουν επίσης πολύτιμες ποσότητες μετάλλων που χρειάζεται το σώμα σας. Ως πλούσιες πηγές καλίου και μαγνησίου, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιακών παθήσεων, να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και να διασφαλίσουν την υγεία των οστών.

Ταξινόμηση τροφίμων από άποψη υγείας

Η μέση βαθμολογία των τροφίμων-ποτών της «Πυξίδας» υπολογίστηκε στο 43,2, κάτι που δείχνει πόσα περιθώρια υπάρχουν για να βελτιωθεί η διατροφή του μέσου ανθρώπου από άποψη ποιότητας και υγείας.