Διατροφή

Διατροφή σνακ: Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα

Διατροφή σνακ: Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα

Διατροφή σνακ: Ψάχνεις κάτι νόστιμο και θρεπτικό για να γλυκαθείς; Φτιάξε αυτές τις υπέροχες μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα. Είμαστε σίγουροι ότι θα σου μείνουν αξέχαστες!

Ψάχνεις μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για σνακ; Σου έχουμε τη λύση! Φτιάξε γλυκές, πεντανόστιμες μπάρες. Συνδύασε την τραγανότητα της βάσης με μια καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτας. Αποτελεί ένα υπέροχο και θρεπτικό σνακ για τα παιδιά, ή για εσένα που θέλεις να γλυκαθείς την ώρα της δουλειάς.

Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα

Υλικά συνταγής:

Για τις μπάρες:

  • 250γρ. απλό αλεύρι
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175γρ. βούτυρο, μαλακωμένο

Για την καραμέλα:

  • 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100γρ. ελαφριά ζάχαρη
  • 397γρ. συμπυκνωμένο γάλα

Για την επικάλυψη:

  • 200γρ. απλή ή σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής:

  • Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί.
  • Για να φτιάξουμε το κουλουράκι, ανακατέψτε 250γρ. απλό αλεύρι και 75γρ. ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Τρίβουμε σε 175γρ. μαλακωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να μοιάζει με λεπτή φρυγανιά.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα μαζί μέχρι να σχηματίσει μια ζύμη και στη συνέχεια πιέζουμε.
  • Τρυπάμε ελαφρά το κουλούρι με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να ροδίσει πολύ ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί.

  • Για να φτιάχνουμε την καραμέλα, τοποθετούμε 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, 100γρ. ελαφριά ζάχαρη και το γάλα σε ένα τηγάνι και θερμαίνουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα για να μην κολλήσει ζάχαρη στον πάτο του ταψιού.
  • Ανεβάζουμε τη φωτιά από μέτρια σε υψηλή, ανακατεύοντας συνεχώς και το φέρνουμε σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, για περίπου 5-10 λεπτά ή μέχρι να σφίξει ελαφρά το μείγμα. Περιχύνουμε με το μείγμα για τις μπάρες και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την επικάλυψη, λιώνουμε 200γρ απλή ή σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ πάνω από ένα τηγάνι με ζεστό νερό. Περιχύνουμε με την κρύα καραμέλα και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε τετράγωνα με ένα καυτό μαχαίρι.

Είμαστε έτοιμοι! Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή Ακριβείας προσδιορίζει τι πρέπει να τρώτε για να προλάβετε ασθένειες

Δείτε πώς να φτιάξετε ένα Smoothie bowl και μια συνταγή με μπανάνα

Φτιάχνουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς!

Αλμυρά muffins με αβοκάντο, γλυκοπατάτα και φέτα

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το συχνό «τσιμπολόγημα»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.