ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Κάντε αποτοξίνωση μετά τις ημέρες του Πάσχα

Διατροφή: Κάντε αποτοξίνωση μετά τις ημέρες του Πάσχα

Διατροφή: Εδώ θα βρείτε ορισμένες βασικές τροφές και συστατικά που πρέπει να παρέχετε στο σώμα σας για να βοηθήσετε στην υποστήριξη μιας υγιούς αποτοξίνωσης

Το Πάσχα είναι για πολλούς η εποχή της απόλαυσης και αν βρεθήκατε να απολαμβάνετε μερικές υπερβολικές λιχουδιές αυτό το Πάσχα, ίσως θα έπρεπε να κάνετε μια υγιεινή αποτοξίνωση. Ο οργανισμός μας αποτοξινώνει με φυσικό τρόπο καθημερινά και το κλειδί για να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποτοξινωθεί, είναι να παρέχετε στον οργανισμό μια σειρά από τρόφιμα που περιέχουν ενώσεις που υποστηρίζουν τις διαδικασίες αποτοξίνωσης.

Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες μετά το Πάσχα

Με αυτό το δεδομένο, παραθέτουμε ορισμένες βασικές τροφές και συστατικά που πρέπει να παρέχετε στο σώμα σας για να βοηθήσετε στην υποστήριξη μιας υγιούς αποτοξίνωσης:

  • Νερό – απαιτείται επαρκής ποσότητα νερού για την υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και τη σταθεροποίηση της όρεξης. Πίνετε νερό τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσθέστε λίγο φρέσκο αγγούρι, δυόσμο και φράουλες για να το κάνετε πιο εύγευστο.
  • Κάντε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ και αντικαταστήστε το με υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως kombucha ή ανθρακούχο νερό με φρέσκα φρούτα και βότανα.
  • Συμπεριλάβετε μια πηγή φυτικών ινών σε κάθε γεύμα: το υγιές έντερο είναι ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση των αποβλήτων, δεν θέλετε να αναιρέσετε τη σκληρή δουλειά του ήπατος:
  • Δοκιμάστε βρώμη στο πρωινό, γλυκοπατάτα στο μεσημεριανό γεύμα, ρύζι στο δείπνο.
    Σνακ με φρέσκα φρούτα, σπόρους κάνναβης και λαχανικά με ντιπ χούμους
    Ρίξτε ρεβίθια, φακές, φασόλια σε σαλάτες ή μέσα σε λαχανικά στον ατμό
  • Συμπληρώστε τη δίαιτα με τρόφιμα πλούσια σε φυσικές ενώσεις που υποστηρίζουν την υγεία του ήπατος, όπως πικρά χόρτα (πικραλίδα, ραδίκι, νεροκάρδαμο, ρόκα) λαχανικά λαχανικών Brassica (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών), παντζάρια και κουρκουμά.
  • Το παντζάρι μπορεί να χυμοποιηθεί, να ψηθεί και να μπει σε σαλάτες ή να γίνει ντιπ.
    Δοκιμάστε το τηγάνισμα των αγαπημένων σας λαχανικών ως υγιεινό συνοδευτικό.
    Κάντε τα πικρά χόρτα τη βάση των σαλατών ή πετάξτε τα μέσα σε ένα τηγάνισμα ακριβώς στο τέλος για να μαραθούν

  • Χρησιμοποιήστε κουρκουμά σε smoothies, σάλτσες σαλάτας, ντιπ και σάλτσες
  • Τρώτε μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα: το συκώτι λειτουργεί με αμινοξέα, πρέπει να καταναλώνουμε τακτικά πρωτεΐνες για να τροφοδοτούμε το συκώτι για να κάνει τη δουλειά του:
  • Οι συνήθεις πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς/σπόρους, συμπεριλαμβανομένου του τόφου κάνναβης, και όσπρια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεχωριστές παραδόσεις του Πάσχα από τα νησιά της Ελλάδας

Σώσε με 16/4: Τι θα παρακολουθήσουμε στην πρεμιέρα της σειράς; [trailer]

Πώς πληρώνεστε τις ημέρες αργίας που εργάζεστε;

Τι τρώμε το Πάσχα και πόσο υγιεινές είναι οι επιλογές μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!