Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε μια πεντανόστιμη, κλασική πουτίγκα ψωμιού

Διατροφή: Φτιάξτε μια πεντανόστιμη, κλασική πουτίγκα ψωμιού

Διατροφή: Αυτή η κλασική συνταγή πουτίγκας ψωμιού είναι το απόλυτο επιδόρπιο που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι. Και το καλύτερο; Είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της!


Η πουτίγκα ψωμιού είναι ένα απλό, κλασικό επιδόρπιο που έχει πάντα ωραία γεύση. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά ταιριάζει για πρωινό ή brunch όποτε έχετε καλεσμένους (ή απλά όποτε σας έρθει η λαχτάρα για κάτι γλυκό). Σε αυτή την εξαιρετικά απλή συνταγή θα δείτε πόσο εύκολο είναι να τη φτιάξετε, ενώ σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το ψωμί που διαφορετικά μπορεί να χαλάσει.

Τι είναι η πουτίγκα ψωμιού;

Η πουτίγκα ψωμιού αποτελείται από στρώματα λευκού ψωμιού αναμεμειγμένα με μια νόστιμη, κρεμώδη κρέμα από αυγά, ζάχαρη και είτε κρέμα είτε γάλα. Η χρήση βαριάς κρέμας από μόνη της θα δώσει την πιο πλούσια και, κατά τη γνώμη μου, πιο νόστιμη γεύση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα, μισό-μισό ή συνδυασμό ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Πώς να φτιάξετε πουτίγκα ψωμιού

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί 9×13 ιντσών. Λαδώνουμε το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Κόψτε το ψωμί και συνδυάστε με πρόσθετα. Κόψτε το ψωμί σε κύβους 2 ιντσών. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τους κύβους ψωμιού και τυχόν πρόσθετα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τοποθετούμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
  3. Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε να ενωθούν.
  4. Περιχύνουμε το ψωμί. Ρίξτε το μείγμα κρέμας πάνω από το ψωμί στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Πιέστε απαλά τους κύβους του ψωμιού για να καλυφθούν πλήρως με κρέμα. Για μέγιστη γεύση, αφήστε το ψωμί να μουλιάσει για 1 ώρα, σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Ψήνω. Ψήνετε για 40-50 λεπτά στους 325°F/160°C ή μέχρι να δέσει η κρέμα και να ροδίσει η κορυφή.
  6. Σερβίρισμα. Μπορείτε να σερβίρετε την πουτίγκα ψωμιού ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Για να το ξαναζεστάνουμε, σκεπάζουμε και το βάζουμε σε φούρνο στους 200°F/93°C για 15 λεπτά.

Συμβουλή ψησίματος: Αν το επάνω μέρος ροδίζει πολύ γρήγορα, καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να δέσει η κρέμα. Μην το ψήσετε πολύ γιατί το ψωμί θα είναι στεγνό.

Τι είδους ψωμί να χρησιμοποιήσω;

Ο καλύτερος τύπος ψωμιού για χρήση για πουτίγκα ψωμιού είναι το λευκό ψωμί. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ εμπλουτισμένα ψωμιά, όπως challah, brioche, Panettone ή ακόμα και κρουασάν. Θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα εάν το ψωμί σας είναι ελαφρώς μπαγιάτικο. Ή, μπορείτε να το κόψετε και να το ψήσετε στο φούρνο μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό.

Αναλογία ψωμιού προς κρέμα για πουτίγκα ψωμιού

Ενώ οι περισσότερες συνταγές για πουτίγκα ψωμιού είναι αρκετά παρόμοιες, είναι η αναλογία ψωμιού προς κρέμα που συνήθως διαφέρει . Σε ορισμένες συνταγές, η πουτίγκα ψωμιού θα εξακολουθεί να είναι γεμάτη με ορατή κρέμα μετά το ψήσιμο, αλλά σε άλλες, το ψωμί θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Δεν μου αρέσει η πολλή επιπλέον κρέμα, οπότε η συνταγή μου απαιτεί μια αναλογία με αποτέλεσμα η κρέμα μου να μουλιάζεται στο ψωμί. Εξαρτάται επίσης από το πόσο χρόνο αφήνετε το ψωμί να μουλιάσει πριν το ψήσιμο. Ενώ οι περισσότερες συνταγές προτείνουν οπουδήποτε από λίγα λεπτά έως τη νύχτα στο ψυγείο (μια καλή συμβουλή αν θέλετε να το φτιάξετε νωρίτερα και να το ψήσετε το πρωί), θεωρώ ότι αρκεί να αφήσω το ψωμί μου να μουλιάσει την κρέμα για 1 ώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε τα πιο αφράτα μάφιν που έχετε φάει ποτέ!

Δημιουργήστε μία πεντανόστιμη συνταγή με κουσκούς και κοτόπουλο

Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon