Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε μανιταρόπιτα για ένα καταπληκτικό brunch!

Διατροφή: Φτιάξτε μανιταρόπιτα για ένα καταπληκτικό brunch!

Διατροφή: Ενώ οι αλμυρές πίτες είναι τυπικό φαγητό σε παμπ, μπορείτε επίσης να σερβίρετε μανιταρόπιτα ως μέρος ενός brunch.


Η μανιταρόπιτα είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο πιάτο που φτιάχνεται από μια νιφάδα, βουτυρωτή κρούστα γεμάτη με ένα μείγμα άγριων και λευκών μανιταριών. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πιάτο με σπιτική ζύμη πίτας ή να επιταχύνετε τα πράγματα με σφολιάτα που αγοράσατε από το κατάστημα. Ενώ οι αλμυρές πίτες είναι τυπικό φαγητό σε παμπ, μπορείτε επίσης να σερβίρετε μανιταρόπιτα ως μέρος ενός brunch.

Συνταγή μανιταρόπιτας για όλα τα γούστα!

Συστατικά συνταγής:

  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
  • 1 ½ κιλό μανιτάρια baby bella (crimini), κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¼ φλιτζάνι Ζωμός κοτόπουλου
  • ⅓ φλιτζάνι κρασί Marsala
  • 2 κουταλιές της σούπας μισή-μισή
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 συσκευασία παγωμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Ψεκάστε ένα πιάτο πίτας 9 ιντσών με μαγειρικό σπρέι χωρίς λιπαρά.

Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα υγρά από τα μανιτάρια, περίπου 10 λεπτά. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και σιγοβράστε για 2 λεπτά.

Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Χτυπάτε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου, το Marsala και το μισό-μισό, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και να πήξει, περίπου 3 λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ πηχτή. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρετε το μείγμα των μανιταριών στο μείγμα ζωμού σάλτσας. Ανακατέψτε καλά.

Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας για να χωρέσει το πιάτο της πίτας. Πιέστε ομοιόμορφα στον πάτο και τις πλευρές του πιάτου της πίτας. κόψτε την περίσσεια ζύμης. Ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα των μανιταριών στο κέλυφος της ζύμης.

Ανοίγετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, και το τοποθετείτε από πάνω. Κόψτε την περίσσεια και πτυχώστε την άκρη για να σφραγιστεί. Κόψτε μερικές σχισμές στην κορυφή για να βγαίνει ο ατμός. Αλείφετε την κορυφή της πίτας με το χτυπημένο αυγό.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και το μείγμα των μανιταριών να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Οφέλη των μανιταριών για τον οργανισμό μας

Ποια τρόφιμα συμπεριλαμβάνουν βιταμίνη D;

Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon