Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Εύκολο teriyaki κοτόπουλο με σκόρδο!

Διατροφή: Εύκολο teriyaki κοτόπουλο με σκόρδο!

Διατροφή: Δοκιμάστε αυτό το εύκολο κοτόπουλο teriyaki ασιατικού στιλ για ένα γρήγορο βραδινό. Χρειάζονται μόλις 20 λεπτά για να το φτιάξετε! Το σερβίρετε με ρύζι και χόρτα στον ατμό!


Τραγανά μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, τηγανισμένα και κολυμπώντας σε μια όμορφη αρωματισμένη σπιτική σάλτσα teriyaki. Μια νότα σκόρδου προσθέτει μια ανατροπή σε μια παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή κοτόπουλου Teriyaki και την κάνει απολύτως εθιστική!

Teriyaki με κοτόπουλο

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
  • 50 γραμμάρια καταρροή μέλι
  • 30 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, για το σερβίρισμα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • ρύζι, για σερβίρισμα
  • ανοιξιάτικα χόρτα, για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και τηγανίστε για 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και τσιγαρίστε για 2 λεπτά. Προσθέστε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τα 100 ml νερό. Αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε για 2 – 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να κολλήσει και να καλυφθεί με μια πηχτή σάλτσα.

ΒΗΜΑ 2
Σκορπίστε πάνω από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι και μετά σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι και τα λαχανικά στον ατμό.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε όταν έχετε διάρροια

Φτιάξτε κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια!

Φτιάξτε το δικό σας σουβλάκι με γύρο κοτόπουλο

Εύκολη συνταγή με θαλασσινά και με Chorizo

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon