Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Διατροφή: Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Διατροφή: Το μπρόκολο μπορεί να μην μυρίζει ωραία, αλλά συνδυαστικά με το βόειο κρέας, θα σας ενθουσιάσει γευστικά!  


Αν ψάχνετε να βρείτε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για εσάς και τα παιδιά σας, δημιουργήστε αυτό το εύκολο μοσχαράκι με μπρόκολο. Το μπρόκολο μπορεί να μην μυρίζει ωραία, αλλά συνδυαστικά με το βόειο κρέας, θα σας ενθουσιάσει γευστικά!

Εύκολο μοσχαράκι με μπρόκολο

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, χωρισμένο
  • 1 λίβρα μπριζόλα, κομμένη σε λεπτά κομμάτια 1 ίντσας
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 3 κουταλιές της σούπας συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, χωρισμένες
  • 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1/2 φλιτζάνι λευκά κρεμμύδια σε φέτες

Οδηγίες παρασκευής:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέτουμε το βόειο κρέας στο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθεί.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού με τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μοσχάρι σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τις μπουκίτσες μπρόκολου και τα κρεμμύδια σε φέτες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα. Βάζουμε το μείγμα σε βράση και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή χυλοπίτες.

Tips:
Για να εξασφαλίσουμε το λαμπερό πράσινο μπρόκολο, ζεματίζουμε τα μπουκετάκια σε βραστό νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά πριν τα προσθέσουμε στο τηγάνι. Εάν επιλέξουμε αυτό το επιπλέον βήμα ζεματίσματος, μειώνουμε το χρόνο μαγειρέματος του μπρόκολου στα 2 λεπτά.
Η σάλτσα πρέπει να πάρει μια βράση για να λειτουργήσει το άμυλο καλαμποκιού ως πηκτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι ιδανικό να τρώτε για βραδινό πριν κοιμηθείτε.

5 Λόγοι που χρειάζεται να προσθέσετε τα λαχανικά στη διατροφή σας

11 Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες!

Τροφές που είναι πλούσιες σε Κάλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon