Διατροφή

Διατροφή Atkins: Η απάντηση στη φροντίδα του εαυτού μας;

Διατροφή Atkins: Η απάντηση στη φροντίδα του εαυτού μας;

Διατροφή Atkins: Η διατροφή Atkins είναι παρόμοια με την keto, καθώς και οι δύο τονίζουν την κατανάλωση λίπους και πρωτεΐνης, αλλά περιορίζουν σοβαρά τους υδατάνθρακες.

Η διατροφή Atkins είναι παρόμοια με την keto, καθώς και οι δύο τονίζουν την κατανάλωση λίπους και πρωτεΐνης, αλλά περιορίζουν σοβαρά τους υδατάνθρακες. Το σώμα θα στραφεί σε αποθήκες γλυκογόνου (υδατάνθρακες) για ενέργεια πρώτα, εάν οι προμήθειες είναι άφθονες. Οι keto δίαιτες ουσιαστικά αναγκάζουν το σώμα να αλλάξει από την καύση υδατανθράκων για ενέργεια σε καύση λίπους. Αυτό συχνά έχει την επιθυμητή επίδραση της απώλειας βάρους, αν και τα υψηλά επίπεδα κετονών στο σώμα μπορεί να είναι προβληματικά και μπορεί να οδηγήσουν σε μια κατάσταση γνωστή ως κετοξέωση.

Άλλαξε τη διατροφή σου

Οι τέσσερις φάσεις του Atkins συνοψίζονται ως:

1) Η φάση επαγωγής του προγράμματος ξεκινά με την κοπή υδατανθράκων σχεδόν εντελώς από την καθημερινή σας διατροφή. Στην πραγματικότητα, ενθαρρύνεστε να τρώτε μόνο 20 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων την ημέρα – σε σύγκριση με τις κυβερνητικές κατευθυντήριες γραμμές (Πρόσληψη αναφοράς) των 260γρ. Ο στόχος εδώ είναι να κάνει το σώμα σας να βασιστεί κυρίως στα λίπη για ενέργεια. Οι οπαδοί θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους σε αυτή τη φάση και θα τρώνε με αυτόν τον τρόπο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

2) Το δεύτερο στάδιο επικεντρώνεται στη συνεχιζόμενη απώλεια βάρους και τώρα επιτρέπεται μεταξύ 25 και 45 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων την ημέρα. Η ιδέα είναι να εισαγάγετε σιγά-σιγά υδατάνθρακες πίσω στη διατροφή σας για να αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους.

3) Το στάδιο της προ-συντήρησης συνεχίζει να επαναφέρει τους υδατάνθρακες στη διατροφή, με πέντε κύριους στόχους, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας των τελευταίων «10 κιλών», δοκιμάζοντας την ανοχή σας στα προηγουμένως απαγορευμένα τρόφιμα και διατηρώντας την απώλεια βάρους. Μόλις διατηρήσεις το βάρος του στόχου σου για ένα μήνα είσαι έτοιμος να προχωρήσεις στο τέταρτο στάδιο.

4) Αυτή η τελική φάση αποτελεί απλά τη συντήρηση. Ο Atkins προτείνει ότι μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε ανακαλύψει τους υδατάνθρακες που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας χωρίς να ανακτήσετε βάρος.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επωφελείται ο οργανισμός μας με τη δίαιτα κέτο;

Πώς το ανοσοποιητικό σχετίζεται με την παχυσαρκία - Μελέτη

Διατροφή Ακριβείας προσδιορίζει τι πρέπει να τρώτε για να προλάβετε ασθένειες

Μειωμένο κίνδυνο καρκίνου έχουν οι vegan, οι χορτοφάγοι κι όσοι τρώνε κρέας με μέτρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα