Διατροφή

Διατροφή αποτοξίνωσης: Τα πρέπει και τα δεν πρέπει σε διατροφή αποτοξίνωσης

Διατροφή αποτοξίνωσης: Τα πρέπει και τα δεν πρέπει σε διατροφή αποτοξίνωσης

Διατροφή αποτοξίνωσης: Πρέπει να έχετε ακούσει για την «καθαρή διατροφή» ή αλλιώς διατροφή αποτοξίνωσης, αλλά μπορεί να μην είστε σίγουροι τι είναι ή πώς να αρχίσετε να αλλάζετε τη διατροφή σας.

Πρέπει να έχετε ακούσει για την «καθαρή διατροφή» ή αλλιώς διατροφή αποτοξίνωσης, αλλά μπορεί να μην είστε σίγουροι τι είναι ή πώς να αρχίσετε να αλλάζετε τη διατροφή σας. Η καθαρή διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση υγιεινών και φυσικών επιλογών τροφίμων και την κατανάλωση λιγότερων ανθυγιεινών ή συσκευασμένων τροφίμων. Η υιοθέτηση ενός προγράμματος ή ενός προγράμματος καθαρής διατροφής είναι μια εύκολη και αποτελεσματική στρατηγική για τη βελτίωση της συνολικής υγείας σας. Η ιδέα της καθαρής διατροφής περιλαμβάνει την κατανάλωση καλλιεργούμενων τροφίμων με μεγαλύτερη προσοχή στο περιβάλλον. Αν θέλετε να κάνετε μερικά βήματα προς την καθαρή διατροφή, θα πρέπει να κόψετε κάποιες επεξεργασμένες τροφές και να αποφύγετε κάποιες ανθυγιεινές τροφές. Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να ακολουθήσετε για να συμμετάσχετε σε καθαρή διατροφή και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πρέπει:

1. Κάντε τα φρούτα και τα λαχανικά προτεραιότητα

Καθαρή διατροφή σημαίνει να συμπεριλάβετε περισσότερα λαχανικά και φρούτα στη διατροφή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά να έχετε καλή υγεία. Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων βοηθά στη θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση , οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2. Τα λαχανικά παρέχουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν να διατηρήσετε το μικροβίωμα σας υγιές, μια ομάδα καλών βακτηρίων στο έντερο σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον πέντε κομμάτια φρούτων και λαχανικών διαφορετικών ποικιλιών κάθε μέρα.

2. Καταναλώστε δημητριακά ολικής αλέσεως

Θα ήταν καλύτερο να επιλέγετε πάντα δημητριακά ολικής αλέσεως έναντι επεξεργασμένων. Η συμπερίληψη δημητριακών ολικής αλέσεως σε γεύματα ή δίαιτες μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και τον διαβήτη τύπου 2. Μια καθαρή διατροφή περιλαμβάνει σπαγγέτι ολικής αλέσεως ή ψωμί ολικής αλέσεως που παρασκευάζεται με βασικά συστατικά. Όταν αλλάζετε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες σας με δημητριακά ολικής αλέσεως, θα λαμβάνετε περισσότερη ενέργεια, αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή και φυτικές ίνες. Τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως για να διευκολύνουν τη διαδικασία. Προσέξτε τις ποσότητες της μερίδας σας – Το να παρακολουθείτε πόση ποσότητα καταναλώνετε θα σας βοηθήσει να μην καταναλώνετε τυχόν ανθυγιεινά τρόφιμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της μερίδας του γεύματος κατά τη διάρκεια του δείπνου είναι πολύ μικρότερο από αυτό του μεσημεριανού σας. Προσπαθήστε πάντα να καταναλώνετε λαχανικά, σαλάτες, άπαχες πρωτεΐνες και τροφές ολικής αλέσεως για το μεσημεριανό σας γεύμα.

3. Τρώτε συχνά

Προσπαθήστε να τρώτε συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κατανάλωση τεσσάρων έως έξι γευμάτων καθημερινά θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να αυξήσετε το μεταβολισμό σας. Επίσης, το να τρώτε φαγητά πιο συχνά θα εξασφαλίσει ότι είστε χορτάτοι, η κοιλιά σας είναι ικανοποιημένη και δεν θα τσιμπολογάτε πρόχειρα φαγητά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιέχει πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

4. Μείνετε ενυδατωμένοι

Η παραμονή ενυδατωμένη είναι ένα από τα βασικά σημεία της καθαρής διατροφής. Η κατανάλωση τουλάχιστον έξι ή δύο λίτρων νερού καθημερινά θα κρατήσει το σώμα σας ενυδατωμένο και θα μειώσει πολλά προβλήματα υγείας.

Δεν πρέπει:

1. Μην παραλείπετε το πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο κρίσιμο και σημαντικό γεύμα της ημέρας. Για να ξεκινήσετε μια δίαιτα καθαρής διατροφής, φροντίστε να τρώτε πρωινό. Η παράλειψη πρωινού μπορεί να επηρεάσει τη γενική υγεία σας. Μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία, πονοκεφάλους και ερεθισμένες διαθέσεις και να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματός σας. Έτσι, τρώτε πάντα το πρωινό σας. Ένα υγιεινό πρωινό θα σας δώσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για καλή υγεία.

2. Μην καταναλώνετε πολύ κορεσμένα λιπαρά

Είναι απαραίτητο να προσθέσετε λίπος στο γεύμα σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε την ποσότητα και τον τύπο του λίπους που καταναλώνετε. Τα πολύ κορεσμένα λιπαρά θα αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό, σε αντάλλαγμα, θα προκαλέσει πολλές καρδιακές παθήσεις. Τα κορεσμένα λίπη βρίσκονται σε τρόφιμα, δηλαδή λουκάνικα, κρέμα, βούτυρο, κέικ και πολλά άλλα. Έτσι, μειώστε την πρόσληψη κορεσμένων τροφών και αντικαταστήστε τα με καθαρά τρόφιμα.

3. Μην καταναλώνετε πολύ αλκοόλ

Το αλκοόλ δεν περιέχει θρεπτικά συστατικά ή μέταλλα που θα είναι χρήσιμα για την υγεία σας. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας, καθώς παρεμβαίνει στην ικανότητα του σώματός σας να χρησιμοποιεί και να απορροφά θρεπτικά συστατικά και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε να απολαύσετε το αλκοόλ, προσπαθήστε να το καταναλώνετε με μέτρο και μόνο σε ειδικές περιστάσεις.

4. Μην χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δεν είναι κατάλληλη για την υγεία σας. Η υπερβολική χρήση αλατιού θα οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε αλάτι στο φαγητό σας, μπορεί να το υπερκαταναλώνετε. Η μείωση της πρόσληψης επεξεργασμένων τροφίμων θα βοηθήσει στη μείωση της πρόσληψης νατρίου, καθώς τα συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν περισσότερο αλάτι από τα σπιτικά τρόφιμα. Για να μειώσετε την ποσότητα νατρίου που προσλαμβάνετε όταν μαγειρεύετε, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μπαχαρικά και βότανα, ξύδι ή εσπεριδοειδή στο φαγητό σας. Το καθαρό ή φρέσκο ​​φαγητό μπορεί να περιέχει αλάτι για να φέρει γεύση και γεύση, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιείτε έξυπνα.

Αφού διαβάσετε τις παραπάνω πληροφορίες, ελπίζουμε να καταλάβατε τι είναι η καθαρή διατροφή και τι περιλαμβάνει. Μπορεί να μας βοηθήσει να καταναλώνουμε λιγότερο αλάτι, ζάχαρη και λίπος, μεταξύ των πολλών άλλων πλεονεκτημάτων του. Για να διατηρήσουμε την υγεία μας, πρέπει πάντα να κάνουμε καθαρή διατροφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να κάνετε διατροφή μετά από διακοπές;

5 εύκολες detox συνταγές για να διώξετε τις τοξίνες

Δημιουργήστε το δικό σας τσάι αποτοξίνωσης

Πώς η αποχή από το σεξ ενισχύει την οικειότητα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πίνετε νερό

Νερό: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια της αφυδάτωσης και κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας παίρνει το νερό που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Τα οφέλη του τσαγιού μέντας με άδειο στομάχι

Μέντα: Η κατανάλωση μέντας με άδειο στομάχι είναι ένας απλός και φυσικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια νότα ευεξίας. Από τη βελτίωση της πέψης μέχρι τη διατήρηση της αναπνοής σας φρέσκια.

Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.