Διατροφή

Δίαιτα περιορισμού: 7 συμβουλές για τη βελτιστοποίηση μιας δίαιτας περιορισμού σε κατοικίδιο

Δίαιτα περιορισμού: 7 συμβουλές για τη βελτιστοποίηση μιας δίαιτας περιορισμού σε κατοικίδιο

Δίαιτα περιορισμού: Είναι υψίστης σημασίας να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή αυστηρής δίαιτας περιορισμού για να διασφαλίσετε τη συνολική επιτυχία στη διαχείριση αλλεργικών δερματικών παθήσεων στα κατοικίδια.

Η πλειονότητα των κατοικιδίων που παρουσιάζονται για δερματική νόσο ή και ωτίτιδα έχουν περιβαλλοντικές αλλεργίες, όπως ατοπική δερματίτιδα, και χρειάζονται μια δίαιτα περιορισμού. Είναι υψίστης σημασίας να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή αυστηρής δίαιτας περιορισμού για να διασφαλίσετε τη συνολική επιτυχία στη διαχείριση αλλεργικών δερματικών παθήσεων. Τα ακόλουθα είναι βασικά σημεία για τη βελτιστοποίηση της αξίας μιας δοκιμής δίαιτας περιορισμού:

  • Επιλέξτε μια δίαιτα περιορισμένου αντιγόνου που περιέχει μια νέα ή υδρολυμένη πρωτεΐνη που είναι διαφορετική από την πρωτεΐνη που είχε τραφεί προηγουμένως ένας ασθενής. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας ασθενής έχει τραφεί με πουλερικά, είναι πιο ιδανικό να επιλέξει μια δίαιτα που δεν περιέχει παράγωγα πουλερικών. Κλινικά, συμβαίνει συνήθως οι ασθενείς που τρέφονται με δίαιτα με βάση υδρολυμένα πουλερικά να αποτυγχάνουν να ανταποκρίνονται επίσης εάν είναι ευαίσθητοι στα πουλερικά όπως εκείνοι οι ασθενείς που τρέφονται με νέο κρέας μη πουλερικών ή υδρολυμένη σόγια ή δίαιτα που προέρχεται από αμινοξέα.
  • Τα τροφικά αλλεργιογόνα είναι συνήθως πρωτεΐνες και όχι υδατάνθρακες, αν και οι υδατάνθρακες έχουν αναφερθεί ότι είναι αλλεργιογόνες. Οι δίαιτες χωρίς δημητριακά δεν προσφέρουν γενικά σημαντικό όφελος εάν η πηγή πρωτεΐνης δεν είναι διαφορετική από αυτή που τρέφονταν προηγουμένως. Η βέλτιστη επιλογή δίαιτας συχνά απαιτεί λεπτομερή ανασκόπηση του διατροφικού ιστορικού του ασθενούς.
  • Οι δίαιτες με συνταγή ή μαγειρεμένο στο σπίτι συχνά προτιμώνται από τις δίαιτες που δεν απαιτούν συνταγή για αγορά. Πολλές δίαιτες χωρίς ιατρική συνταγή έχει αποδειχθεί ότι είναι μολυσμένες με άλλες πρωτεΐνες που δεν αναφέρονται στη λίστα συστατικών και αυτό μπορεί να κάνει την ερμηνεία μιας δοκιμής δίαιτας δύσκολη.
  • Βεβαιωθείτε ότι η δοκιμή δίαιτας αποβολής διεξάγεται για αρκετό καιρό. Μια περίοδος 6-10 εβδομάδων σε μια νέα δίαιτα θα πρέπει να αρκεί ως περίοδος «ξεπλύματος» από την προηγουμένως προσβεβλημένη πρωτεΐνη.
  • Η ορολογία γενικά δεν είναι πολύ κλινικά σχετική και αναξιόπιστη. Η ειδική για τα τροφικά αλλεργιογόνα ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE) μπορεί να μετρηθεί, αν και η ορολογία δεν ήταν αξιόπιστη τόσο στην επιλογή πρωτεϊνών από τη δοκιμή της διατροφής όσο και στην τελική διάγνωση της τροφικής αλλεργίας. τέλος της δοκιμής δίαιτας.
  • Η απουσία σημείων από το γαστρεντερικό (GI) δεν αποκλείει δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες τροφής. Δεν έχουν όλα τα κατοικίδια ζώα με δερματικές παθήσεις/αυτιά που οφείλονται σε τροφική αλλεργία επίσης ενδείξεις GI. Εάν το κάνουν, θα πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί μια δοκιμή δίαιτας.
  • Να είστε αυστηροί – δεν πρέπει να προσφέρονται άλλες λιχουδιές, κόκαλα, φάρμακα με γεύση, συμπληρώματα ή παρασιτοκτόνα. Ελέγξτε τι μπορεί να ελεγχθεί – τα αρωματισμένα στηρίγματα αρθρώσεων θα πρέπει να διακοπούν ή να αντικατασταθούν με μια υποαλλεργική έκδοση, εάν είναι διαθέσιμη. Τα μακράς δράσης από του στόματος ή τοπικά παρασιτοκτόνα συχνά προτιμώνται να είναι αρωματισμένα, μηνιαία μασώμενα (αν και υπάρχουν ορισμένες επιλογές τώρα με υδρολυμένα ή συνθετικά αρώματα). Θεραπείες ή τροφές που βοηθούν στη χορήγηση χαπιών μπορούν να παρέχουν μικρές, αν και σημαντικές ποσότητες μιας δυνητικά προσβλητικής πρωτεΐνης που μπορεί να θεωρήσει τη δοκιμή δίαιτας αναποτελεσματική.

 

  • Βεβαιωθείτε ότι οι δευτερογενείς λοιμώξεις, εάν υπάρχουν, έχουν επιλυθεί. Η επιβεβαίωση της τροφικής αλλεργίας γίνεται καλύτερα με την τεκμηρίωση της υποτροπής των κλινικών συμπτωμάτων κατά την επανέκθεση στην αρχική τροφή και την προσβλητική πρωτεΐνη/διατροφή. Είναι σημαντικό οι ασθενείς να κατευθύνονται να εκτελέσουν μια πρόκληση δίαιτας μόνο αφού επιβεβαιωθεί ότι οι λοιμώξεις έχουν επιλυθεί. Μια πρόκληση δίαιτας δεν πρέπει να στρέφεται κατά τη λήψη φαρμάκων που θα μπορούσαν να καλύψουν την έξαρση για την οποία παρακολουθείτε ως ένδειξη επιβεβαίωσης μιας τροφικής αλλεργίας.
  • Επιβεβαιώστε μέσω δίαιτας επανέκθεσης. Εάν ο ασθενής μετά την επανέκθεση σε μια αρχικά τρισθείσα και αλλεργιογόνο δίαιτα ξεσπάσει (αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγες ώρες και μέχρι και 2 εβδομάδες), επιβεβαιώνεται ότι έχει τροφικές αλλεργίες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γλυκοκινάση βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη και επάγει τη συσσώρευση ηπατικών λιπιδίων σε ποντίκια με παχυσαρκία που προκαλείται από διατροφή

Είναι η δίαιτα Galveston πραγματικά καλή για τις γυναίκες;

Καλύτερες και χειρότερες τροφές για κατανάλωση όταν έχετε υποθυρεοειδισμό

6 λάθη που κάνουν οι γονείς όταν ταΐζουν τα παιδιά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπακαλιάρος με ελιές, πιπεριές Φλωρίνης, μελιτζάνες και κρύα σάλτσα με μπαλσάμικο ξίδι

Η παρουσία των πιπεριών Φλωρίνης, του κρεμμυδιού, του μαϊντανού και της ντομάτας στη συνταγή αυτή αυξάνει τα ποσοστά βιταμίνης C, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό, βοηθά να προστατεύσει τα κύτταρα από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.  

Πώς να μαγειρέψετε νόστιμα με ελιές;

Αυτή η μεγάλη ελιά από την Ισπανία, είναι γνωστή ως «ισπανική βασίλισσα». Είναι μια κοκκινωπή ελιά που αποκτά μαύρο-μπλε χρώμα μετά την επεξεργασία της. Είναι μια επιτραπέζια ελιά, με πλούσια σύσταση και σαρκώδη γεύση.

Ποια διατροφή μειώνει το ροχαλητό;

Η αποφρακτική υπνική άπνοια είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει όταν κάποιος ροχαλίζει και διακόπτεται η αναπνοή του την ώρα που κοιμάται.