Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cilbir: Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Cilbir: Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Cilbir: Aυγά με γιαούρτι και πικάντικο βούτυρο κόκκινης πιπεριάς

Αυτή η συνταγή για τούρκικα αυγά θα σας εκπλήξει. Μπορεί να νομίζετε ότι τα έχετε δει και τα έχετε δοκιμάσει όλα, αλλά θα αισθανθείτε σοκ όταν πρωτοδοκιμάσετε τα Cilbir, τα τούρκικα αυγά με ελληνικό γιαούρτι.  Μπορεί να μην έχετε σκεφθεί ποτέ να συνδυάσετε αυγά με γιαούρτι και πικάντικο βούτυρο κόκκινης πιπεριάς, αλλά μπορεί να γίνει το νέο σου αγαπημένο πρωινό. Τα τηγανητά αυγά λειτουργούν και σε αυτή την μορφή ανεξάρτητα από τον τρόπο που προτιμάτε να τα τρώτε. Τα Cilbir σερβίρονται με φρυγανισμένο ψωμί κρούστας για να κάνετε μια βουτιά στην απόλαυση.


Θα χρειαστείτε:

  • φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή για γεύση 
  • πρέζα πιπέρι καγιέν 
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο ή κατά βούληση

Βούτυρο από χαλέπι:

  • ½  ανάλατο βούτυρο
  • κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι χαλεπίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

Μαϊντανός και λάδι Jalapeño:

  • κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κουταλιά της σούπας πιπέρι jalapeno σε κυβάκια
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • πρέζα αλάτι 

Αυγά ποσέ:

  • κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή όσο χρειάζεται
  • μεγάλα αυγά
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι

Φτιάξτε άλειμμα γιαουρτιού τοποθετώντας το γιαούρτι σε ένα μεσαίο μπολ και τρίψτε το σκόρδο. Ανακατεύστε να ενωθούν και καρυκεύστε με πιπέρι, αλάτι και καγιέν. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου. Φτιάξτε το βούτυρο χαλεπίου λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν οι φυσαλίδες. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο. Ανακατεύστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε τα μπαχαρικά να εμποτιστούν. Φτιάξτε μαϊντανό και λάδι jalapeño χτυπώντας το μαϊντανό και το jalapeño μαζί σε ένα γουδί. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και αλατίζετε ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε ξύδι και αφήστε το νερό να σιγοβράσει ελαφρά. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και μετά βάλτε το απαλά στο νερό, κρατώντας το μπολ ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Μαγειρέψτε μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να πήξουν αλλά να μην είναι σκληροί, 2 1/2 με 3 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, το στεγνώνουμε σε μια πετσέτα κουζίνας και το βάζουμε σε ζεστό πιάτο. πάρτε γιαούρτι και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το απλώσετε, χαράσσοντας ραβδώσεις στην κορυφή για να πιάσει λάδι. Περιχύστε λίγο λάδι jalapeño. Συμπληρώστε με αυγά και 1 με 2 κουταλιές βούτυρο από χαλέπι. Πασπαλίστε από πάνω θαλασσινό αλάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορες και εύκολες ιδέες για πρωινό για τα πιο πολυσύχναστα πρωινά σας

Διατροφή : Προτάσεις για υγιεινό πρωινό

Αυγό: Διατροφική αξία και εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος

Πέντε τρόποι να φτιάξετε πεντανόστιμα και υγιεινά αυγά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Close Icon