Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Chips: 7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Chips: 7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Chips: Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε ποια σνακ είναι καλύτερα για εσάς και ποια πρέπει να αποφύγετε όταν έχετε λαχτάρα για κάτι τραγανό, αλλά δεν θέλετε το λίπος και τις θερμίδες των παραδοσιακών chips.

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, κάθε σακουλάκι πατατάκια φαίνεται να αρχίζει να φωνάζει το όνομά σας, καθιστώντας κάθε ταξίδι στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης ή στο μπακάλικο μια συνταγή για μια καταστροφή της δίαιτας. Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε ποια σνακ είναι καλύτερα για εσάς και ποια πρέπει να αποφύγετε όταν έχετε λαχτάρα για κάτι τραγανό, αλλά δεν θέλετε το λίπος και τις θερμίδες των παραδοσιακών chips.


Εδώ είναι 7 τύποι chips που μπορούν να είναι μια υγιεινή επιλογή για σνακ:

  • Τσιπς από kale: Αυτά τα τσιπς είναι φτιαγμένα από κατσαρό λάχανο (kale) και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων. Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο με λίγο λάδι και καρύκευμα για ένα τραγανό, τραγανό σνακ.
  • Τσιπς λαχανικών: Τα λαχανικά τσιπς παρασκευάζονται από μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, παντζάρια και γλυκοπατάτες. Συνήθως ψήνονται ή αφυδατώνονται για να δημιουργήσουν μια τραγανή υφή.
  • Ποπ κορν: Το ποπ κορν είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Μπορεί να αρωματιστεί με διάφορα καρυκεύματα για ένα νόστιμο, χορταστικό σνακ.
  • Τσιπς ολικής αλέσεως: Αναζητήστε τσιπς από δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καλαμπόκι, κινόα ή καστανό ρύζι, για μια πιο υγιεινή επιλογή. Αυτά τα τσιπς τείνουν να είναι υψηλότερα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με τα τσιπς που παράγονται από επεξεργασμένους κόκκους.
  • Ρεβύθια ψητά: Τα ρεβίθια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και μπορούν να ψηθούν στο φούρνο με λίγο λάδι και καρύκευμα για ένα τραγανό, χορταστικό σνακ.

  • Τσιπς ξηρών καρπών και σπόρων: Τα τσιπς που παρασκευάζονται από ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως λιναρόσποροι ή αμύγδαλα, μπορούν να είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών και πρωτεΐνης. Μπορούν να αρωματιστούν με διάφορα καρυκεύματα για πρόσθετη γεύση.
  • Ψημένα Τσιπς Tofu: Το Tofu είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να κοπεί σε λεπτές φέτες, να αλειφθεί με λίγο λάδι και καρυκεύματα και να ψηθεί στο φούρνο για ένα τραγανό σνακ.

Ευτυχώς, τα υγιεινά πατατάκια μπορούν να παρασκευαστούν από μια μεγάλη γκάμα συστατικών, όπως γλυκοπατάτα και φρούτα, οπότε υπάρχει κάτι για όλους, ακόμα και για όσους έχουν διατροφικούς περιορισμούς ή τροφικές ευαισθησίες. Θυμηθείτε να δώσετε προσοχή στα μεγέθη σερβιρίσματος και να επιλέξετε τσιπς με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο και πρόσθετα σάκχαρα για την πιο υγιεινή επιλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οφείλουμε να προσθέσουμε το λάχανο στη διατροφή μας;

Τα καλύτερα μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Πώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας;

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο γουακαμόλε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon