ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Chips: 7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Chips: 7 υγιεινά τσιπς για όσους λαχταρούν ένα τραγανό σνακ

Chips: Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε ποια σνακ είναι καλύτερα για εσάς και ποια πρέπει να αποφύγετε όταν έχετε λαχτάρα για κάτι τραγανό, αλλά δεν θέλετε το λίπος και τις θερμίδες των παραδοσιακών chips.

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, κάθε σακουλάκι πατατάκια φαίνεται να αρχίζει να φωνάζει το όνομά σας, καθιστώντας κάθε ταξίδι στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης ή στο μπακάλικο μια συνταγή για μια καταστροφή της δίαιτας. Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε ποια σνακ είναι καλύτερα για εσάς και ποια πρέπει να αποφύγετε όταν έχετε λαχτάρα για κάτι τραγανό, αλλά δεν θέλετε το λίπος και τις θερμίδες των παραδοσιακών chips.

Εδώ είναι 7 τύποι chips που μπορούν να είναι μια υγιεινή επιλογή για σνακ:

  • Τσιπς από kale: Αυτά τα τσιπς είναι φτιαγμένα από κατσαρό λάχανο (kale) και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων. Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο με λίγο λάδι και καρύκευμα για ένα τραγανό, τραγανό σνακ.
  • Τσιπς λαχανικών: Τα λαχανικά τσιπς παρασκευάζονται από μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, παντζάρια και γλυκοπατάτες. Συνήθως ψήνονται ή αφυδατώνονται για να δημιουργήσουν μια τραγανή υφή.
  • Ποπ κορν: Το ποπ κορν είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Μπορεί να αρωματιστεί με διάφορα καρυκεύματα για ένα νόστιμο, χορταστικό σνακ.
  • Τσιπς ολικής αλέσεως: Αναζητήστε τσιπς από δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καλαμπόκι, κινόα ή καστανό ρύζι, για μια πιο υγιεινή επιλογή. Αυτά τα τσιπς τείνουν να είναι υψηλότερα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με τα τσιπς που παράγονται από επεξεργασμένους κόκκους.
  • Ρεβύθια ψητά: Τα ρεβίθια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και μπορούν να ψηθούν στο φούρνο με λίγο λάδι και καρύκευμα για ένα τραγανό, χορταστικό σνακ.

  • Τσιπς ξηρών καρπών και σπόρων: Τα τσιπς που παρασκευάζονται από ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως λιναρόσποροι ή αμύγδαλα, μπορούν να είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών και πρωτεΐνης. Μπορούν να αρωματιστούν με διάφορα καρυκεύματα για πρόσθετη γεύση.
  • Ψημένα Τσιπς Tofu: Το Tofu είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να κοπεί σε λεπτές φέτες, να αλειφθεί με λίγο λάδι και καρυκεύματα και να ψηθεί στο φούρνο για ένα τραγανό σνακ.

Ευτυχώς, τα υγιεινά πατατάκια μπορούν να παρασκευαστούν από μια μεγάλη γκάμα συστατικών, όπως γλυκοπατάτα και φρούτα, οπότε υπάρχει κάτι για όλους, ακόμα και για όσους έχουν διατροφικούς περιορισμούς ή τροφικές ευαισθησίες. Θυμηθείτε να δώσετε προσοχή στα μεγέθη σερβιρίσματος και να επιλέξετε τσιπς με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο και πρόσθετα σάκχαρα για την πιο υγιεινή επιλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οφείλουμε να προσθέσουμε το λάχανο στη διατροφή μας;

Τα καλύτερα μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Πώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας;

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο γουακαμόλε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.