Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Cherry Clafoutis: Πώς να φτιάξετε το πεντανόστιμο γαλλικό γλυκό Cherry Clafoutis;

Cherry Clafoutis: Πώς να φτιάξετε το πεντανόστιμο γαλλικό γλυκό Cherry Clafoutis;

Cherry Clafoutis: Το Cherry Clafoutis είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που είναι τόσο απλό στην παρασκευή του όσο και νόστιμο.


Το Cherry Clafoutis είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που είναι τόσο απλό στην παρασκευή του όσο και νόστιμο. Αυτή η απόλαυση που μοιάζει με κρέμα περιέχει ζουμερά κεράσια τυλιγμένα σε ένα γλυκό, αυγό κουρκούτι. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλυκό.

Συστατικά:

  • 1 κιλό φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
  • Πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα
  • Βούτυρο για το άλειμμα του πιάτου

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τα κεράσια:
Πλένουμε και βγάζουμε τα κεράσια. Αν δεν έχετε κουκούτσι, μπορείτε να τα κόψετε στη μέση και να αφαιρέσετε τα κουκούτσια με ένα μαχαίρι.

Προθερμάνετε το φούρνο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 9 ιντσών (23 εκ.) ή ένα μαντεμένιο τηγάνι.

Φτιάξτε το κτύπημα:
Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου (αν χρησιμοποιείτε) και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και αφρό, περίπου 1 λεπτό. Το κουρκούτι πρέπει να είναι παρόμοιο με το κουρκούτι για τηγανίτες σε συνοχή.

Συναρμολογήστε το Clafoutis:
Απλώστε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι ομοιόμορφα στον πάτο του έτοιμου ταψιού. Ρίξτε τη ζύμη πάνω από τα κεράσια, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.

Ψήνω:
Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 45 με 50 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το clafoutis, να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.

Ψύξτε και σερβίρετε:
Βγάζουμε το κλαφούτι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Θα ξεφουσκώσει λίγο καθώς κρυώνει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε.

Απολαμβάνω:
Σερβίρετε το clafoutis ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Αυτό το Cherry Clafoutis είναι τέλειο για ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο, αναδεικνύοντας τη φυσική γλυκύτητα των φρέσκων κερασιών. Η ελαφριά, απαλή υφή του σε συνδυασμό με την έκρηξη της γεύσης κερασιού το κάνει μια ακαταμάχητη απόλαυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κεράσια: Πώς μπορούν να βοηθήσουν εάν υποφέρετε από αρθρίτιδα

Γιατί τα κόκκινα φρούτα θεωρούνται διατροφικός θησαυρός;

Τα Κεράσια είναι σύμμαχοι για γερά κόκαλα

Κόκκινα κεράσια: Σύμμαχος της καρδιάς σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon