ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

CDC ΗΠΑ διατροφή: Μόνο 1 στους 10 ενήλικες καταναλώνει αρκετά φρούτα και λαχανικά

CDC ΗΠΑ διατροφή: Μόνο 1 στους 10 ενήλικες καταναλώνει αρκετά φρούτα και λαχανικά

CDC ΗΠΑ διατροφή: Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διαπίστωσε ότι μόνο το 10% των ενηλίκων τρώνε τη συνιστώμενη ημερήσια μερίδα λαχανικών και λίγο περισσότεροι (12,3%) καταναλώνουν αρκετά φρούτα.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί ενήλικες δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες να διαπιστώνονται για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διαπίστωσε ότι μόνο το 10% των ενηλίκων τρώνε τη συνιστώμενη ημερήσια μερίδα λαχανικών και λίγο περισσότεροι (12,3%) καταναλώνουν αρκετά φρούτα.

 

Οι συστάσεις βασίζονται σε διατροφικές οδηγίες από το Υπουργείο Γεωργίας και Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες συμβουλεύουν τους ενήλικες να ενσωματώνουν στη διατροφή τους 2 έως 3 φλιτζάνια λαχανικά και 1 1/2 έως 2 φλιτζάνια φρούτα κάθε μέρα. Η κατανάλωση επαρκών φρούτων και λαχανικών “μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένες χρόνιες παθήσεις που είναι από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες”, σημείωσε η μελέτη. Οι ερευνητές εντόπισαν αξιοσημείωτες περιφερειακές και δημογραφικές διαφορές.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Περίπου το 16% των ενηλίκων του Κονέκτικατ ανταποκρίθηκε στις συστάσεις για φρούτα ενώ μόνο το 8% των ενηλίκων της Δυτικής Βιρτζίνια το έκανε. Εν τω μεταξύ, το 16% των ενηλίκων του Βερμόντ ανταποκρίθηκε στις συστάσεις για φρούτα, αλλά μόνο το 6% των ενηλίκων του Κεντάκι το έκανε. Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις πιο συχνά από τους άνδρες, ενώ τα άτομα άνω των 50 ετών τις ανταποκρίνονταν πιο συχνά από τους νεότερους συναδέλφους τους, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Επιπλέον, οι μαύροι πέτυχαν τον στόχο των λαχανικών λιγότερο συχνά από τους λευκούς ή τους Ισπανόφωνους.

Όσοι ζούσαν κάτω ή κοντά στο επίπεδο της φτώχειας είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν στις συστάσεις για τα λαχανικά, στο 6,8%, σύμφωνα με τη μελέτη. “Πρόσθετες πολιτικές και προγράμματα που θα αυξήσουν την πρόσβαση σε φρούτα και λαχανικά σε μέρη όπου ζουν, μαθαίνουν, εργάζονται και παίζουν οι κάτοικοι των ΗΠΑ, ενδέχεται να αυξήσουν την κατανάλωση και να βελτιώσουν την υγεία”, ανέφερε η μελέτη. Η μελέτη διεξήχθη μέσω του Συστήματος Παρακολούθησης Παράγοντα Κινδύνου Συμπεριφοράς, το οποίο συλλέγει πληροφορίες για την αμερικανική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών για περισσότερα από 30 χρόνια, και συμπεριέλαβε 294.566 συμμετέχοντες.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στη διατροφή

Η έρευνα περιελάμβανε δεδομένα από το 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα εμπόδια στα υγιεινά τρόφιμα, όπως το κόστος και η περιορισμένη διαθεσιμότητα και πρόσβαση, “μπορεί να έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19”. Μεταξύ των συστάσεών των, τα CDC συμβούλεψαν τις πολιτείες και κοινότητες να υποστηρίξουν κοινοτικά προγράμματα λιανικής “για να προσελκύσουν παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες για να βελτιώσουν την ποιότητα των τροφίμων της κοινότητας”.

Οι άνθρωποι που ζουν σε κοινότητες που είχαν προβλήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα ποιοτικών, προσιτών προϊόντων, αυτά τα ζητήματα έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της COVID λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η προώθηση της συμμετοχής σε ομοσπονδιακά προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, όπως το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας, ή SNAP, και το Ειδικό Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά, ή WIC, θα είναι το κλειδί, ειδικά μετά την ενίσχυση και των δύο κατά τη διάρκεια της πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Μεσογειακή δίαιτα στέφθηκε νικήτρια ως η καλύτερη διατροφή για το 2022

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

Η κατάλληλη διατροφή για τον σακχαρώδη διαβήτη

Τροφές με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!