Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αβοκάντο: Οι επιπτώσεις του αβοκάντο στον διαβήτη τύπου 2

Αβοκάντο: Οι επιπτώσεις του αβοκάντο στον διαβήτη τύπου 2

Αβοκάντο: Η κατανάλωση αβοκάντο συσχετίστηκε με 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά την ενδιάμεση εξαετία.


Ο διαβήτης τύπου 2 και ο προδιαβήτης αποτελούν σημαντικές επιβαρύνσεις για τη δημόσια υγεία μεταξύ των ενηλίκων και οι Ισπανόφωνοι και οι Λατίνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Ερευνητές στο Baylor College of Medicine μελέτησαν πώς η πρόσληψη αβοκάντο επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο Journal of Diabetes Mellitus.

“Η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα είναι οι πιο αποτελεσματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Ενδιαφέρομαι να εντοπίσω τροφές που μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή που είναι δημοφιλείς και εύκολο να προετοιμαστούν και να καταναλωθούν”, είπε ο Δρ Alexis Wood, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής-διατροφής στο Ερευνητικό Κέντρο Παιδικής Διατροφής USDA/ARS στο Νοσοκομείο Παίδων Baylor και Texas.

Χρησιμοποιώντας υπάρχοντα σύνολα δεδομένων από μεγάλο πληθυσμό Ισπανόφωνων ενηλίκων σε όλη τη χώρα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ταξινομήθηκαν ως καταναλωτές αβοκάντο και μη με βάση τις αναφορές για το τι έφαγαν σε δύο τυπικές ημέρες. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να θυμηθούν όλα τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρασκευής αυτών των τροφών, για δύο τυπικές ημέρες με τη βοήθεια εγγεγραμμένου διαιτολόγου.

Ο στόχος του διαιτολόγου ήταν να βοηθήσει τον συμμετέχοντα να είναι πιο ακριβής, να τον παρακινήσει να θυμηθεί τα ξεχασμένα τρόφιμα και να αποκτήσει μια πιο λεπτομερή περιγραφή του τρόπου λήψης και παρασκευής των τροφών. Εκτίμησαν τη συσχέτιση της κατανάλωσης αβοκάντο με το εάν ο συμμετέχων ανέπτυξε διαβήτη τύπου 2 σε μια περίοδο παρακολούθησης έξι ετών. Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αβοκάντο συσχετίστηκε με 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά την ενδιάμεση εξαετία.

Οι ερευνητές έχουν αναρωτηθεί εάν η σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του αβοκάντο μειώνει τον ρόλο του ως υγιεινής τροφής για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, καθώς η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία συνιστά να μειώσετε όλα τα λίπη στη διατροφή σας για να διαχειριστείτε ή να αποτρέψετε τον διαβήτη τύπου 2. Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι το αβοκάντο είναι λογικό να ενσωματωθεί στην καθημερινή σας διατροφή σε τυπικά επίπεδα κατανάλωσης, ακόμα κι αν η κύρια διατροφική σας εστίαση είναι να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

“Το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που συνδέουν το αβοκάντο και τη μειωμένη πιθανότητα διαβήτη τύπου 2. Διεξάγουμε μελέτες τώρα που θα μας βοηθήσουν να εξατομικεύσουμε αυτά τα ευρήματα, κατανοώντας πώς διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικές υποομάδες επεξεργάζονται την πρόσληψη αβοκάντο”, είπε ο Wood.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Έχει το αβοκάντο υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά;

Βελτιώστε την υγείας ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή

Πικάντικο ρύζι και μαύρα φασόλια με ψητές γαρίδες και σάλτσα αβοκάντο

Συνταγές για δείπνο που θα κάνουν το δέρμα σας λαμπερό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon