Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αβοκάντο: Εξαιρετική τροφή για την υγεία της καρδιάς, των οστών και των ματιών με αντικαρκινικά συστατικά [vid]

Αβοκάντο: Εξαιρετική τροφή για την υγεία της καρδιάς, των οστών και των ματιών με αντικαρκινικά συστατικά [vid]

Αβοκάντο: Το αβοκάντο μπορεί να έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από τον καρκίνο.


Υγιεινό για την καρδιά: Σε κάθε 100 γραμμάρια αβοκάντο υπάρχουν 76 χιλιοστόγραμμα μιας φυσικής φυτικής στερόλης που ονομάζεται βήτα σιτοστερόλη. Η τακτική κατανάλωση βήτα σιτοστερόλης και άλλων φυτικών στερολών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς.

Εξαιρετικό για όραση: Τα αβοκάντο περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο φυτοχημικά που υπάρχουν στον ιστό των ματιών. Παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα στο αβοκάντο υποστηρίζουν επίσης την απορρόφηση άλλων ευεργετικών λιποδιαλυτών αντιοξειδωτικών, όπως το βήτα καροτένιο. Ως αποτέλεσμα, η προσθήκη αβοκάντο στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης: Mισό αβοκάντο παρέχει περίπου 18% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Κ. Αυτό το θρεπτικό συστατικό συχνά παραβλέπεται αλλά είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Η λήψη αρκετής βιταμίνης Κ μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών αυξάνοντας την απορρόφηση ασβεστίου και μειώνοντας την απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα.

Τα συστατικά του μπορεί να αποτρέψουν τον καρκίνο: Οι μελέτες δεν έχουν αξιολογήσει ακόμη μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αβοκάντο και της μείωσης του κινδύνου καρκίνου. Ωστόσο, τα αβοκάντο περιέχουν ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη εμφάνισης ορισμένων καρκίνων.

Μια μελέτη συσχέτισε τη βέλτιστη πρόσληψη φυλλικού οξέος με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, του στομάχου, του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας. Ωστόσο, ο μηχανισμός πίσω από αυτήν τη συσχέτιση παραμένει ασαφής. Μισό αβοκάντο περιέχει περίπου 59 mcg φυλλικού οξέος, 15% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.

Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα φυτοχημικών και καροτενοειδών, τα οποία μπορεί να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα καροτενοειδή, συγκεκριμένα, μπορούν να προστατεύσουν από την εξέλιξη του καρκίνου.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο φρούτο βοηθά στην καταπολέμηση του κοιλιακού λίπους

Έξι υγιεινές τροφές που αξίζει να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε νέους ενήλικες.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon