Διατροφή

Άσθμα Συμπτώματα: Νέα μελέτη συνδέει την πρόσληψη κρέατος με το παιδικό άσθμα

Άσθμα Συμπτώματα: Νέα μελέτη συνδέει την πρόσληψη κρέατος με το παιδικό άσθμα

Άσθμα Συμπτώματα: Η υψηλότερη πρόσληψη τελικών προϊόντων υψηλής γλυκοζυλίωσης συσχετίστηκε σημαντικά με αυξημένες πιθανότητες συριγμού, συμπεριλαμβανομένου του συριγμού που διαταράσσει τον ύπνο και την άσκηση.

Οι διατροφικές συνήθειες που έχουν καθιερωθεί νωρίτερα στη ζωή μπορεί να συνδέονται με ενδεχομένως τη μελλοντική ανάπτυξη του άσθματος καθώς νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι ουσίες που υπάρχουν στα μαγειρεμένα κρέατα σχετίζονται με αυξημένο συριγμό στα παιδιά. Η μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Thorax, επισημαίνει τις προφλεγμονώδεις ενώσεις που ονομάζονται τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs) ως παράδειγμα πρώιμων διατροφικών παραγόντων κινδύνου που μπορεί να έχουν ευρείες κλινικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία για την πρόληψη της φλεγμονώδους νόσου των αεραγωγών.

“Η έρευνα για τον εντοπισμό διατροφικών παραγόντων που επηρεάζουν τα αναπνευστικά συμπτώματα στα παιδιά είναι σημαντική, καθώς αυτοί οι κίνδυνοι είναι δυνητικά τροποποιήσιμοι και μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση των συστάσεων για την υγεία”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Sonali Bose, Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά στη Νέα Υόρκη. “Τα ευρήματά μας θα ελπίζουμε ότι θα ενημερώσουν μελλοντικές διαχρονικές μελέτες για να διερευνήσουν περαιτέρω εάν αυτά τα συγκεκριμένα διατροφικά συστατικά διαδραματίζουν ρόλο στη νόσο των παιδικών αεραγωγών όπως το άσθμα.”

Οι ερευνητές εξέτασαν 4.388 παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 17 ετών από την Εθνική Έρευνα Εξετάσεων Υγείας και Διατροφής 2003-2006 (NHANES), ένα πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας, το οποίο αποτελεί μέρος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει την υγεία και τη διατροφική κατάσταση των ενηλίκων και των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω συνεντεύξεων και φυσικών εξετάσεων.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα της έρευνας NHANES για να αξιολογήσουν τους συσχετισμούς μεταξύ τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης και συχνότητας κατανάλωσης κρέατος και αναπνευστικών συμπτωμάτων. Διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη τελικών προϊόντων υψηλής γλυκοζυλίωσης συσχετίστηκε σημαντικά με αυξημένες πιθανότητες συριγμού, συμπεριλαμβανομένου κυρίως του συριγμού που διαταράσσει τον ύπνο και της άσκησης και ότι απαιτείται συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Ομοίως, η υψηλότερη πρόσληψη μη θαλασσινών κρεάτων συσχετίστηκε με τον ύπνο που είχε διαταραχθεί από συριγμό και συριγμό που απαιτούσε συνταγογραφούμενα φάρμακα. “Διαπιστώσαμε ότι η υψηλότερη κατανάλωση τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης διατροφής, τα οποία προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την πρόσληψη μη θαλασσινών κρεάτων, συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο συριγμού στα παιδιά, ανεξάρτητα από τη συνολική ποιότητα της διατροφής ή την καθιερωμένη διάγνωση άσθματος”, δήλωσε. Jing Gennie Wang, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, και πρώην συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Icahn στο Όρος Σινά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να βοηθήσεις κάποιον που βιώνει κρίση πανικού μπροστά σου

Ο πρώτος βιολογικός παράγοντας για θεραπεία Ατοπικής δερματίτιδας

Ο σοβαρός ρόλος της κορτιζόνης στη θεραπεία πολλών παθήσεων αλλά και οι παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ευεργετικά οφέλη της βρώμης στην υγεία

Διατροφή: Η βρώμη είναι από τους πιο υγιείς σπόρους της γης. Η βρώμη ολικής αλέσεως δεν περιέχει γλουτένη και είναι μια εξαιρετική πηγή σημαντικών βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Μελέτες δείχνουν ότι η βρώμη και το πλιγούρι βρώμης έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται η απώλεια βάρους, τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

Πώς η υγιεινή διατροφή βοηθά τον πλανήτη

Υγιεινή διατροφή περιβάλλον: Σχεδόν όλες οι τροφές που σχετίζονται με καλύτερη υγεία έχουν τις μικρότερες συνέπειες για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τους φυσικούς πόρους όπως το νερό.

Τρία απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το βάρος σου

Απώλεια βάρους: Στη ζωή του κάθε ανθρώπου υπάρχουν περίοδοι, που δημιουργείται η ανάγκη άμεσης απώλειας βάρος. Είτε για αισθητικούς, είτε για ιατρικούς σκοπούς, όταν ξεκινά μια πιο επιθετική προσπάθεια μείωσης βάρους είναι απαραίτητο να έχει ορισμένο χρόνο εφαρμογής, χωρίς να παρατείνεται.

Λόγοι για την ένταξη της πρωτεΐνης στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα

Μια από τις συνέπειες του χρόνου είναι ότι οι μύες μας σταδιακά ατροφούν και αυτό είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μειώνεται η ποιότητα της ζωής του ατόμου καθώς έτσι τραυματίζεται πιο εύκολα.

Εύκολη συνταγή για σπιτική μαγιονέζα χωρίς γλουτένη

Διατροφή: Παραδοσιακά, η μαγιονέζα μπορεί να παρασκευαστεί από φυσικά συστατικά που δεν περιέχουν γλουτένη, συχνά, ωστόσο, προστιθέμενα μπαχαρικά ή υλικά θα μπορούσαν να κάνουν την κοινή μαγιονέζα της αγοράς ακατάλληλη για εκείνους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Εάν, λοιπόν, θέλετε να αποφύγετε τους εξονυχιστικούς ελέγχους στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ, μπορείτε να παρασκευάσετε εύκολα στο σπίτι τη δική σας μαγιονέζα και να διασφαλίσετε ότι δεν θα περιέχει γλουτένη.