Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Arancini: Τραγανές μπάλες ρυζιού κατευθείαν από τη Σικελία

Arancini: Τραγανές μπάλες ρυζιού κατευθείαν από τη Σικελία

Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ριζότο που έχει απομείνει και να φέρετε μια γεύση Σικελίας στο τραπέζι σας.


Τα Arancini, οι νόστιμες χρυσοκαστανές μπάλες ρυζιού από τη Σικελία, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει κρεμώδες ριζότο, αλμυρές γεμίσεις και ένα τραγανό εξωτερικό. Ιδανικά ως ορεκτικό, σνακ ή ακόμα και ως κύριο πιάτο, το arancini είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τη γεύση και την υφή τους. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε αυτές τις ιταλικές λιχουδιές από ρύζι στο σπίτι.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Arborio
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

 

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε το ριζότο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξτε το ρύζι Arborio και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά.
  • Μαγειρέψτε το ρύζι: Ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό, μια κουτάλα τη φορά, αφήνοντας το υγρό να απορροφηθεί πριν προσθέσετε κι άλλο. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και al dente, περίπου 18-20 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, τον αρακά, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψύξτε το ριζότο: Απλώστε το ριζότο σε ένα ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για το χειρισμό και τη διαμόρφωση των μπαλών ρυζιού.
  • Δώστε σχήμα στο Arancini: Μόλις κρυώσει το ριζότο, πάρτε μια μικρή χούφτα και ισιώστε το στην παλάμη σας. Τοποθετήστε έναν κύβο μοτσαρέλα στο κέντρο και πλάθετε το ρύζι γύρω του ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ριζότο και το τυρί.
  • Καλύψτε τις μπάλες ρυζιού: Τοποθετήστε ένα σταθμό παναρίσματος με τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι και τη φρυγανιά σε ξεχωριστά μπολ. Τυλίξτε κάθε μπαλάκι ρυζιού σε αλεύρι, βουτήξτε το στα χτυπημένα αυγά και περιχύστε το με τριμμένη φρυγανιά.
  • Τηγανίζουμε το Arancini: Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή μεγάλη κατσαρόλα στους 175°C. Τηγανίζουμε τις μπάλες ρυζιού σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3-4 λεπτά ανά παρτίδα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρετε: Σερβίρετε τα αραντσίνι ζεστά με σάλτσα μαρινάρας για βούτηγμα. Απολαύστε την τραγανή εξωτερική εμφάνιση και το λαχταριστό, τυρί κέντρο.

Το Arancini είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να γεμιστεί με διάφορα υλικά, όπως κρέας, μανιτάρια ή σπανάκι. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ριζότο που έχει απομείνει και να φέρετε μια γεύση Σικελίας στο τραπέζι σας. Απολαύστε αυτές τις τραγανές τυρώδεις λιχουδιές ως ένα ορεκτικό που αρέσει στο πλήθος!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Croque Madame: Αφεθείτε στην γαλλική κομψότητα ενός μοναδικού σάντουιτς

Δροσιστική σαλάτα πεπόνι με μέντα και φέτα

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή

Πουρές γλυκοπατάτας: Πώς να δημιουργήσετε το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon