Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ανάμειξη λεμόνι: Μην συνδυάζετε ποτέ αυτές τις τροφές με λεμόνι

Ανάμειξη λεμόνι: Μην συνδυάζετε ποτέ αυτές τις τροφές με λεμόνι

Ανάμειξη λεμόνι: Το λεμόνι είναι ένα πολύ μοναδικό συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στα νοικοκυριά. Χρησιμοποιείται σε γλυκιά σόδα λάιμ, κάρυ κοτόπουλου, γιουβαρλάκια και άλλα νόστιμα παρασκευάσματα.


Το λεμόνι είναι ένα πολύ μοναδικό συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στα νοικοκυριά. Χρησιμοποιείται σε γλυκιά σόδα λάιμ, κάρυ κοτόπουλου, γιουβαρλάκια και άλλα νόστιμα παρασκευάσματα. Ορισμένες συνταγές από τη Βεγγάλη χρησιμοποιούν ακόμη και λεμόνι ως γαρνιτούρα. Όμως, προτού αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε εκτενώς στα γεύματά σας, ρίξτε μια ματιά σε ποια τρόφιμα είναι ασφαλή να αναμειχθούν με λεμόνι και ποια όχι. Όταν ανακατεύετε λεμόνι με γαλακτοκομικά προϊόντα ενώ μαγειρεύετε, θα αντιδράσει και θα οδηγήσει σε πήξη. Αυτό οφείλεται στην όξινη φύση των λεμονιών. Επίσης, δεν πρέπει να παίρνετε λεμόνι και γάλα μαζί καθώς μπορεί να προκαλέσει καούρα λόγω της παρουσίας κιτρικού οξέος.

Μην τρώτε λεμόνι με πικάντικο φαγητό. Το λεμόνι είναι γνωστό ότι εντείνει την πικάντικη γεύση και μπορεί να είναι αφόρητο για μερικούς ανθρώπους. Κάποια φαγητά απλά δεν μαλακώνουν με το λεμόνι όπως το κόκκινο κρασί. Απλώς θα καταστρέψει τη γεύση του κρασιού. Ο συνδυασμός βουτύρου ή γιαουρτιού με λεμόνι θα έχει τις ίδιες συνέπειες με το γάλα με λεμόνι. Δεν έχουν καλή γεύση και μπορεί να προκαλέσει οξύτητα. Η πικάντικη γεύση του λεμονιού δεν συνδυάζεται καλά με τα αρωματικά μπαχαρικά όπως το κάρδαμο ή το γαρύφαλλο.

Ενώ το λεμόνι χρησιμοποιείται συχνά με θαλασσινά, δεν είναι ένα γενικό ζεύγος. Αποφύγετε να συνδυάσετε το λεμόνι με πιο ήπιες ποικιλίες ψαριών, όπως η γλώσσα ή το λάχανο, καθώς μπορεί να υπερνικήσει τις λεπτές γεύσεις τους. Επιλέξτε πιο διακριτικές γεύσεις εσπεριδοειδών όπως λάιμ ή πορτοκάλι για τέτοια πιάτα. Το λεμόνι έχει μια πικάντικη γεύση και υφή, που μπορεί να υπερνικήσει τη φυσική γλυκύτητα φρούτων όπως το πεπόνι και οι πολύ ώριμες φράουλες. Εάν συνδυάζετε λεμόνι με φρούτα, σκεφτείτε την ισορροπία των γεύσεων και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το με λίγο μέλι για να βελτιώσετε τη γεύση.

Ενώ το λεμόνι και το ξύδι προσφέρουν οξύτητα, ο συνδυασμός τους σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια υπερβολικά ξινή ή ξινή γεύση. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το ένα ή το άλλο, ανάλογα με τη συνταγή σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς τα λεμόνια βελτιώνουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού;

Συνταγή για τσάι με λεμόνι που θα θέλατε να δοκιμάσετε

Tι κάνει το τσάι με λεμόνι ζεστό ή κρύο ένα τόσο δημοφιλές ρόφημα;

Είναι υγιεινό να ξεκινάτε την ημέρα σας με νερό και λεμόνι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon