Διατροφή

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου προέρχεται από την Πορτογαλία και θα γίνει η νέα σας εμμονή!

Το Pão de rala είναι ένα πεντανόστιμο πορτογαλικό επιδόρπιο που λέγεται ότι εφευρέθηκε στο μοναστήρι Santa Helena do Monte Calvário, που βρίσκεται στην Evora. Αυτό το επιδόρπιο είναι ένα γλυκό στρογγυλό ψωμί. Είναι φτιαγμένο με ζύμη που έχει ως βάση της το αμύγδαλο. Το Pão de rala τυλίγεται γύρω από μια γλυκιά γέμιση που αποτελείται από ζάχαρη, fios de ovos που είναι ίνες γλυκού κρόκου αυγού και πιο συχνά το βρίσκεται βουτηγμένο σε μαρμελάδα ή πουρέ από κίτρινη γλυκιά κολοκύθα. Πολλοί σεφ προαιρετικά αρωματίζουν αυτό το γλυκό ψωμί με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Η παρασκευή του χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Το Pão de rala εφευρέθηκε για να τιμήσει την επίσκεψη του βασιλιά Σεμπαστιάν και παλαιότερα γινόταν παραδοσιακά μόνο στα μοναστήρια που βρίσκονταν σε όλο το Αλεντέχο. Αν σας τράβηξε την προσοχή και σας άνοιξε την όρεξη μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας:

  • 500gr ζάχαρη
  • 250gr αλεσμένα αμύγδαλα
  • 250gr αλεσμένα αμύγδαλα σε κέλυφος
  • 7 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 2,5lt νερό
  • Αλεύρι για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

  • 400gr ζάχαρη
  • 300gr νήματα αυγών αγοράς
  • 10 αυγά
  • 3lt νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής

Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σνα βράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα αλεσμένα και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε 6 κρόκους αυγών, προσθέτουμε το αμύγδαλο σταδιακά και χτυπάμε συνεχώς, το ρίχνουμε ξανά σε κατσαρόλα και το αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.

Έπειτα βαλτε σε μία άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη προσθέτοντας το νερό και τη φλούδα λεμονιού. Αφήστε το στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη ανακατεύοντας όποτε χρειαστεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το σιρόπι της και ανακατεύουμε συνεχώς. Το ρίχνουμε ξανά σε κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά, μέχρι να πήξει, αλλά χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε από το σουρωτήρι, το αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τυλίξτε τη μισή ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σαν κύκλο και βάλτε τη γέμιση στο κέντρο, διπλώστε τις άκρες προς τα πάνω και αλείψτε με τον υπόλοιπο κρόκο ανακατεμένο με το γάλα. Στη συνέχεια παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη την τοποθετούμε από πάνω, πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι. Το βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και σε φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

Εύκολα ιταλικά μπισκότα αμυγδάλου για όλη την οικογένεια

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεμιστές πιπεριές με κινόα και φασόλια

Οι γεμιστές πιπεριές κινόα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο για χορτοφάγους που φτιάχνεται εύκολα και είναι τέλειο για ένα γρήγορο και θρεπτικό δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.

Vegan συνταγή: Tacos από φακές

Ψάχνετε για μια νόστιμη και ικανοποιητική επιλογή γεύματος χωρίς κρέας; Δοκιμάστε να φτιάξετε Tacos από φακές.

Κοτόπουλο Bali: Μια ινδονησιακή απόλαυση

Μια από τις καλύτερες συνταγές για το Iam Bali είναι ένα κλασικό και νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για ινδονησιακές γεύσεις.

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Ντομάτες: Η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.