Διατροφή

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου προέρχεται από την Πορτογαλία και θα γίνει η νέα σας εμμονή!

Το Pão de rala είναι ένα πεντανόστιμο πορτογαλικό επιδόρπιο που λέγεται ότι εφευρέθηκε στο μοναστήρι Santa Helena do Monte Calvário, που βρίσκεται στην Evora. Αυτό το επιδόρπιο είναι ένα γλυκό στρογγυλό ψωμί. Είναι φτιαγμένο με ζύμη που έχει ως βάση της το αμύγδαλο. Το Pão de rala τυλίγεται γύρω από μια γλυκιά γέμιση που αποτελείται από ζάχαρη, fios de ovos που είναι ίνες γλυκού κρόκου αυγού και πιο συχνά το βρίσκεται βουτηγμένο σε μαρμελάδα ή πουρέ από κίτρινη γλυκιά κολοκύθα. Πολλοί σεφ προαιρετικά αρωματίζουν αυτό το γλυκό ψωμί με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Η παρασκευή του χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Το Pão de rala εφευρέθηκε για να τιμήσει την επίσκεψη του βασιλιά Σεμπαστιάν και παλαιότερα γινόταν παραδοσιακά μόνο στα μοναστήρια που βρίσκονταν σε όλο το Αλεντέχο. Αν σας τράβηξε την προσοχή και σας άνοιξε την όρεξη μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας:

  • 500gr ζάχαρη
  • 250gr αλεσμένα αμύγδαλα
  • 250gr αλεσμένα αμύγδαλα σε κέλυφος
  • 7 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 2,5lt νερό
  • Αλεύρι για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

  • 400gr ζάχαρη
  • 300gr νήματα αυγών αγοράς
  • 10 αυγά
  • 3lt νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής

Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σνα βράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα αλεσμένα και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε 6 κρόκους αυγών, προσθέτουμε το αμύγδαλο σταδιακά και χτυπάμε συνεχώς, το ρίχνουμε ξανά σε κατσαρόλα και το αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.

Έπειτα βαλτε σε μία άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη προσθέτοντας το νερό και τη φλούδα λεμονιού. Αφήστε το στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη ανακατεύοντας όποτε χρειαστεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το σιρόπι της και ανακατεύουμε συνεχώς. Το ρίχνουμε ξανά σε κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά, μέχρι να πήξει, αλλά χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε από το σουρωτήρι, το αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τυλίξτε τη μισή ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σαν κύκλο και βάλτε τη γέμιση στο κέντρο, διπλώστε τις άκρες προς τα πάνω και αλείψτε με τον υπόλοιπο κρόκο ανακατεμένο με το γάλα. Στη συνέχεια παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη την τοποθετούμε από πάνω, πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι. Το βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και σε φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

Εύκολα ιταλικά μπισκότα αμυγδάλου για όλη την οικογένεια

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Φύλλα καρότου: Όλοι γνωρίζουμε για τις εξαιρετικές ιδιότητες του καρότου, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Εξίσου υγιεινά όμως είναι και τα φύλλα καρότου, τα οποία συχνά παραβλέπουμε.

Τα οφέλη των αμυλούχων τροφών για την υγεία

Άμυλο διατροφή: Το άμυλο είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο. Το σώμα αφομοιώνει το άμυλο μεταβολίζοντας το σε γλυκόζη, η οποία περνά στην κυκλοφορία του αίματος και κυκλοφορεί στο σώμα. Η γλυκόζη τροφοδοτεί σχεδόν κάθε κύτταρο, ιστό και όργανο του σώματος.

Περουβιανό κοτόπουλο με αβοκάντο και σαλάτα κινόα

Περουβιανό κοτόπουλο: Γεύσεις από την Λατινική Αμερική προσφέρουν ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, που το χαρακτηρίζει η φρεσκάδα. Μια πανδαισία χρωμάτων, υφών και ποιοτικών υλικών στο πιάτο σας.

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Δοκιμάστε μια συνταγή με ψάρι από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και την μακρινή Αργεντινή, σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Patacon με μπανάνες: Μια συνταγή από την Κολομβία που αξίζει να τολμήσετε

Patacon με μπανάνες: Τα patacon είναι πολύ ευέλικτη συνταγή και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με πολλά άλλα συστατικά, όπως το γουακαμόλε ή το τυρί. Να θυμάστε ότι σερβίρετε ζεστό και ρίχνετε από πάνω τους μια πρέζα αλάτι.

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Bacon Cheeseburger Pasta: Εάν βρίσκεστε σε δίλημμα για το φαγητό που θέλετε να απολαύσετε και το μυαλό σας έχει χωριστεί ανάμεσα σε burger και ζυμαρικά, τότε αυτή εδώ η συνταγή πρόκειται να σας λύσει τα χέρια και να σας συναρπάσει γευστικά!

Πώς λειτουργεί η τάση προς την ανθυγιεινή διατροφή και πώς να τη σταματήσουμε

Κάποια στιγμή, ένας γιατρός μου εξήγησε ότι η κατανάλωση μεγάλων δόσεων αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ανεξαρτήτως της αρτηριακής πίεσης. Με άλλα λόγια, η χαμηλή μου πίεση δεν με προστατεύει από τον κίνδυνο, ενώ εγώ δεν το γνώριζα καν αυτό.