Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλλεργίες: Τα φιστίκια στη βρεφική διατροφή μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο

Αλλεργίες: Τα φιστίκια στη βρεφική διατροφή μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο

Αλλεργίες: Η αλλεργία στα φιστίκια θα μπορούσε να πέσει κατά 77% εάν τα προϊόντα από φιστίκια προστεθούν στη διατροφή όλων των μωρών σε ηλικία τεσσάρων έως έξι μηνών.

Η αλλεργία στα φιστίκια θα μπορούσε να πέσει κατά 77% εάν τα προϊόντα από φιστίκια προστεθούν στη διατροφή όλων των μωρών σε ηλικία τεσσάρων έως έξι μηνών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, του Kings College του Λονδίνου και του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας και Φροντίδας. Η αλλεργία στα φιστίκια έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Τώρα επηρεάζει περίπου ένα στα 50 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η κατανάλωση προϊόντων φιστικιού από μικρή ηλικία κατά τη βρεφική ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλεργίας και να βοηθήσει στην αναστροφή αυτής της τάσης. Τώρα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο για να αξιολογήσει την καλύτερη στιγμή για να εισαχθεί το αλλεργιογόνο στη διατροφή των μωρών, εντοπίζοντας ένα σαφές «παράθυρο ευκαιρίας» μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. υγεία.

Μείωση κινδύνου

Οι περισσότερες αλλεργίες στα φιστίκια έχουν ήδη αναπτυχθεί όταν ένα παιδί γίνει ενός έτους. Είναι πιο συχνές σε παιδιά με σοβαρό έκζεμα και αλλεργία στα αυγά. Τα παιδιά μη λευκής εθνότητας είναι επίσης πιο πιθανό να επηρεαστούν. Η μοντελοποιημένη προσέγγιση έδειξε ότι ήταν καλύτερο να εισαχθούν προϊόντα φιστικιού σε μωρά σε ηλικία 4 έως 6 μηνών. Για μωρά με έκζεμα, συνιστάται τέσσερις μήνες. Αυτό θα πρέπει να έχει τη μορφή φυστικοβούτυρου ή άλλων σνακ φυστικοβούτυρου κατάλληλων για μωρά – όχι ολόκληρα ή σπασμένα φιστίκια. Οι ερευνητές συμβουλεύουν τις μητέρες να θηλάζουν τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του παιδιού τους, καθώς και να εισάγουν τα φιστίκια στη διατροφή τους από τέσσερις έως έξι μήνες.

Παράθυρο ευκαιρίας

Συνολικά, τα δεδομένα διαπίστωσαν ότι η εισαγωγή προϊόντων φιστικιού στη διατροφή όλων των μωρών έως τους έξι μήνες θα μπορούσε να μειώσει την αλλεργία στα φιστίκια σε ολόκληρο τον πληθυσμό έως και 77%. Η αναμονή για την εισαγωγή των προϊόντων από φιστίκια μέχρι την ηλικία των 12 μηνών θα οδηγούσε σε μείωση μόνο κατά 33%. Τα οφέλη από την εισαγωγή προϊόντων φιστικιού στη διατροφή των μωρών μειώνονται καθώς μεγαλώνουν. Αυτό αντικατοπτρίζει την εμπειρία στο Ισραήλ, μια κουλτούρα στην οποία τα προϊόντα φιστικιών είναι συνήθως εισάγεται νωρίς στη διατροφή των βρεφών και η αλλεργία στα φιστίκια είναι σπάνια.

Στοχεύοντας σε όλο τον πληθυσμό

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το μεγαλύτερο όφελος μπορεί να επιτευχθεί εάν στοχευτεί ολόκληρος ο πληθυσμός. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες αλλεργίες εμφανίζονται σε πολλά μωρά χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου. Η στόχευση μόνο σε μωρά με σοβαρό έκζεμα θα μείωνε μόνο την αλλεργία στα φιστίκια στον πληθυσμό κατά λιγότερο από πέντε τοις εκατό.

Τα ευρήματα παρέχουν στοιχεία για συστάσεις στις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες για την αλλεργία στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Αυτές οι συστάσεις προτείνουν την έγκαιρη εισαγωγή προϊόντων φιστικιού για όλα τα βρέφη, με βάση μια παρέκταση προηγουμένως δημοσιευμένων δεδομένων από τις μελέτες LEAP και EAT που πραγματοποιήθηκαν στο King’s College του Λονδίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες μπάλες από φυστικοβούτυρο γεμάτες ενέργεια

Από τι φτιάχνεται το ταχίνι και γιατί έχει διατροφική αξία;

Η εποχή των αλλεργιών γίνεται μεγαλύτερη λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ποια είναι τα συμπτώματα των διατροφικών διαταραχών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπαγγέτι με Θαλασσινά: Αυθεντικές Θαλασσινές Απολαύσεις

Σπαγγέτι με Θαλασσινά: Η απλότητά του το καθιστά ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Απολαύστε την αυθεντική γεύση της θάλασσας σε κάθε μπουκιά και αφεθείτε στη μαγεία των θαλασσινών και των ντοματών.

Τα 3 καλύτερα ροφήματα Detox Water για απώλεια βάρους

Detox Water: Το Detox Water μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την απώλεια βάρους και την ενυδάτωση. Να θυμάστε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι εξίσου σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Μπορεί το τσάι να παραμείνει πόσιμο όλη την ημέρα;

Τσάι :Η θερμοκρασία και η αποθήκευση παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το τσάι που αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες μπορεί να μην είναι ασφαλές, ενώ το τσάι στο ψυγείο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

Ποιο ψωμί να επιλέξετε;

Ψωμί: Το ψωμί είναι ένα από τα πιο βασικά και αγαπημένα τρόφιμα στη διατροφή μας, αλλά η επιλογή του σωστού ψωμιού μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου ψωμιού

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το πιο νόστιμο αρωματικό ψωμί

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση της ρίγανης με την έντονη γεύση του σκόρδου. Ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες ή σούπες,

Close Icon