Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αίγυπτος φαγητά: Ποια αιγυπτιακά φαγητά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε;

Αίγυπτος φαγητά: Ποια αιγυπτιακά φαγητά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε;

Αίγυπτος φαγητά: Η αιγυπτιακή κουζίνα είναι μια πλούσια ταπισερί γεύσεων, που συνδυάζει αρχαίες παραδόσεις με επιρροές από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Η αιγυπτιακή κουζίνα είναι μια πλούσια ταπισερί γεύσεων, που συνδυάζει αρχαίες παραδόσεις με επιρροές από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Αν επισκεφτείτε την Αίγυπτο, υπάρχουν αρκετά φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε που προσφέρουν ένα απολαυστικό ταξίδι στη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας.

Koshari: Συχνά θεωρείται το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου, το Koshari είναι ένα χορταστικό και χορταστικό μείγμα από φακές, ρύζι, μακαρόνια, ρεβίθια και τραγανά τηγανητά κρεμμύδια, με μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας και πικάντικα καρυκεύματα. Είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός υφών και γεύσεων.

Ful Medames: Ένα παραδοσιακό αιγυπτιακό πιάτο πρωινού, το Ful Medames αποτελείται από αργομαγειρεμένα φασόλια φάβας καρυκευμένα με ελαιόλαδο, σκόρδο και διάφορα μπαχαρικά. Συνήθως το απολαμβάνουν με ψωμί ή πλακέ ψωμάκια.

Mahshi: Αυτό το πιάτο περιλαμβάνει τη γέμιση λαχανικών όπως φύλλα σταφυλιού, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες με ένα μείγμα από ρύζι, βότανα και μερικές φορές κιμά. Το Mahshi στη συνέχεια μαγειρεύεται στην τελειότητα και συχνά σερβίρεται με μια πλευρά γιαουρτιού.

Μολοχία: Η μολοχία είναι μια θρεπτική πράσινη σούπα που φτιάχνεται από τα φύλλα του φυτού μολόχια. Μαγειρεμένο με σκόρδο, κόλιανδρο και μερικές φορές κρέας, σερβίρεται συνήθως με ρύζι ή ψωμί. Είναι ένα μοναδικό πιάτο με ξεχωριστή γλοιώδη υφή.

Αιγυπτιακό φαλάφελ: Φτιαγμένο από φασόλια φάβας ή ρεβίθια, το Ta’ameya είναι η αιγυπτιακή εκδοχή του φαλάφελ. Αυτά τα τηγανητά μπιφτέκια σερβίρονται συχνά σε πλακέ ψωμί με σάλτσα ταχίνι, σαλάτα και τουρσιά.

Roz Bel Laban (Ρυζόγαλο): Ένα δημοφιλές επιδόρπιο στην Αίγυπτο, το Roz Bel Laban είναι ένα κρεμώδες ρυζόγαλο αρωματισμένο με βανίλια και συχνά με κανέλα ή ξηρούς καρπούς. Είναι ένας ανακουφιστικός και γλυκός τρόπος για να τελειώσετε ένα γεύμα.

Hawawshi: Παρόμοιο με ένα γεμιστό σάντουιτς, το Hawawshi αποτελείται από καρυκευμένο κιμά (συνήθως βοδινό ή αρνί) γεμιστό μέσα στο flatbread και στη συνέχεια ψημένο ή ψημένο στη σχάρα. Είναι μια γευστική επιλογή street food.

Ψωμί Baladi: Αυτό το παραδοσιακό αιγυπτιακό ψωμί, που συχνά αναφέρεται ως “aish baladi”, είναι βασικό στοιχείο στα αιγυπτιακά γεύματα. Έχει μαστιχωτή υφή και είναι ιδανικό για να τυλίξετε ψητά κρέατα.

Η εξερεύνηση αυτών των γαστρονομικών απολαύσεων όχι μόνο θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά θα προσφέρει και μια ματιά στις πλούσιες πολιτιστικές και ιστορικές επιρροές της Αιγύπτου στη γαστρονομία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου στον τομέα της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης

11 εκατομμύρια πάσχουν από διαβήτη στην Αίγυπτο

Δικαστής στην Αίγυπτο ζήτησε τη «ζωντανή» τηλεοπτική μετάδοση του απαγχονισμού του δολοφόνου φοιτήτριας

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε τα 3 πρώτα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αφυδάτωση;

Ζάχαρη κατανάλωση: Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη δίψα και στην ανάγκη για περισσότερα υγρά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αφυδατωμένοι.

Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση.

9 toppings για τηγανίτες που θα απογειώσουν το πρωινό σας

Οι τηγανίτες είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πιάτο που μπορεί να μεταμορφωθεί με διάφορα toppings για να ταιριάζει σε κάθε γούστο. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να δώσετε μια γευστική και δημιουργική πινελιά

Μεσογειακή διατροφή: Ασπίδα κατά της άνοιας

Μεσογειακή διατροφή: Μια πρόσφατη μελέτη αναδεικνύει τη σημαντική επίδραση της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων και ποτών στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας.

Close Icon