Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού.

Οι παπαρδέλες με αγριογούρουνο είναι ένα ρουστίκ πιάτο με έντονη γεύση. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε για όλες τις περιστάσεις, από τις αργίες μέχρι το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής. Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού. Ο βασικός πρωταγωνιστής της συνταγής είναι οι παπαρδέλες που μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκες έτοιμες ή να ετοιμάσουμε στο σπίτι. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι παραμένουν ζουμερές και με το μεγάλο σχήμα τους διατηρούν τα καρυκεύματα. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι το αγριογούρουνο το οποίο χρειάζεται πολύ ψήσιμο σε ήπια φωτιά για να γίνει τέλειο. Έπειτα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά και να τα σερβίρουμε με το αγριογούρουνο ωραία και αχνιστά. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Ας δούμε αναλυτικά πώς να μαγειρέψουμε τις παπαρδέλες με αγριογούρουνο.


 

Υλικά

  • 400 γρ παπαρδέλες
  • 450 γρ. αγριογούρουνο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 1 γαρύφαλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • να δοκιμάσω
  • ψιλό αλάτι

Για τη μαρινάδα

  • ½ καρότο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 500 ml ερυθρό κρασί
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το μισό καθαρισμένο καρότο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε επίσης το κρέας σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με τα λαχανικά σε ένα μπολ. Τα καλύπτουμε όλα με κρασί και μετά με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Χοντροκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε με τον επεξεργαστή τροφίμων. Μόλις περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, αφαιρούμε τα λαχανικά και στραγγίζουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με λίγο λάδι και το σκόρδο ολόκληρο και μετά προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί απαλά για περίπου 3 ώρες, αλατίζοντας αν χρειαστεί. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το αγριογούρουνο και σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι.

 

Συμβουλές

Αν δεν έχουμε παπαρδέλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη ποικιλία ζυμαρικών. Μια έξυπνη ιδέα θα μπορούσε να είναι να ετοιμάσετε το αγριογούρουνο με σάλτσα σε αφθονία, ώστε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του με τα ζυμαρικά και το υπόλοιπο να το φάτε σαν στιφάδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Επιλογές που κάθε γονέας πρέπει να συμπεριλάβει στη διατροφή του παιδιού του στις εξετάσεις

Πώς μπορείτε να τρώτε περισσότερο χωρίς να παίρνετε βάρος;

Ποιες υπερτροφές ενδείκνυνται για γυναίκες άνω των 40 ετών;

Stevia: Ένα φυσικό γλυκαντικό για υγεία και νοστιμιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon