ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Dave Smith Μπρίστολ: Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη μόλυνση από κορωνοϊό είχε τον ιό για 300 ημέρες

Dave Smith Μπρίστολ: Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη μόλυνση από κορωνοϊό είχε τον ιό για 300 ημέρες

"Σε ένα σημείο, ήμουν ξαπλωμένος για δύο ή τρεις μήνες", είπε στο The Guardian. "Η γυναίκα μου έπρεπε να με πλένει και να με ξυρίζει στο κρεβάτι γιατί απλώς δεν μπορούσα να σηκωθώ. Μερικές φορές ευχόμουν να με έπαιρναν στη μέση της νύχτας, γιατί απλά δεν μπορούσα να συνεχίσω πια, ήμουν στο σημείο που φοβόμουν περισσότερο να ζήσω από το να πεθάνω."

Dave Smith Μπρίστολ: Ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι είχε τη μεγαλύτερη μόλυνση από κορωνοϊό είχε ιό για 300 ημέρες. Αν και είναι καθαρός από κορωνοϊό, η μόλυνση κατέστρεψε τους πνεύμονες και υποφέρει από δύσπνοια. Ένας 72χρονος άντρας στην Αγγλία πιστεύεται ότι είχε «το πιο γνωστό επιβεβαιωμένο PCR κρούσμα λοίμωξης SARS-CoV-2» μετά από θετικό έλεγχο για κορωνοϊό περίπου 300 ημέρες. Ο Dave Smith, του Μπρίστολ, περιγράφεται σε ιατρικά έγγραφα που τεκμηριώνουν την υπόθεσή του ως ανοσοκατεσταλμένου και με ιστορικό καρκίνου, που μπορεί να τον έθεσε σε αυξημένο κίνδυνο για παρατεταμένη λοίμωξη. Σε ένα έγγραφο εκτύπωσης, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ECCMID), όπου θα παρουσιαστεί η υπόθεσή του, οι γιατροί σημείωσαν ότι ο ιός δεν εξαφανίστηκε μετά από μια σειρά 15 ημερών του Remdesivir. Την 265η ημέρα της ασθένειάς του, υποβλήθηκε σε θεραπεία με δύο μονοκλωνικά αντισώματα, το casirivimab και το imdevimab, και η υγεία του βελτιώθηκε «δραματικά».

Σαράντα πέντε ημέρες μετά τη θεραπεία, ο ιός δεν ανιχνεύτηκε σε δοκιμές RT-PCR.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φάρμακα διατέθηκαν σε αυτόν μέσω παρηγορητικής χρήσης και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί κλινικά για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Είναι υπέροχο που καταφέραμε να βοηθήσουμε αυτό το άτομο”, δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Δρ Ed Moran, σύμβουλος μολυσματικών ασθενειών στο North Bristol NHS Trust (NBT), που συνεργάστηκε με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

“Ενώ τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες, θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα σε παρόμοιες καταστάσεις.

Οι μικροί αριθμοί δυσκολεύουν την εκτέλεση πειραματικών θεραπειών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρούμε έναν τρόπο πρόσβασης και ανάπτυξης θεραπευτικών αγωγών για αυτά τα άτομα” τόσο για την ευημερία του ατόμου όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας.”

Σε μια συνέντευξη με το The Guardian, ο Σμιθ αποκάλυψε ότι η σύζυγός του “άρχισε να οργανώνει μια κηδεία πέντε φορές” και ότι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο επτά φορές κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

“Σε ένα σημείο, ήμουν ξαπλωμένος για δύο ή τρεις μήνες”, είπε στο The Guardian.

“Η γυναίκα μου έπρεπε να με πλένει και να με ξυρίζει στο κρεβάτι γιατί απλώς δεν μπορούσα να σηκωθώ.

Μερικές φορές ευχόμουν να με έπαιρναν στη μέση της νύχτας, γιατί απλά δεν μπορούσα να συνεχίσω πια, ήμουν στο σημείο που φοβόμουν περισσότερο να ζήσω από το να πεθάνω.”

Είπε ότι ενώ είναι πλέον καθαρός από τον ιό, η μόλυνση κατέστρεψε τους πνεύμονές του και εξακολουθεί να πάσχει από δύσπνοια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοροναϊός: Δεδομένα από τρεις τυχαιοποιημένες μελέτες για το remdesivir

Ο δυσκολότερος γρίφος της πανδημίας

Η καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονάϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μελατονίνη θα πρέπει να αποφεύγεται στα παιδιά, εκτός αν την κατευθύνει επαγγελματίας υγείας, λέει η ακαδημία ύπνου

"Αυτή η αντίσταση στην ώρα του ύπνου μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και μάλιστα έχει μια διάγνωση που ονομάζουμε "αϋπνία που θέτει όρια", η οποία μπορεί γενικά να αντιμετωπιστεί με ρουτίνες κατάκλισης".