ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Covid19: Τα mAbs SARS-CoV-2 συνέχισαν να χρησιμοποιούνται μετά την κατάργηση της έγκρισης από τον FDA

Covid19: Τα mAbs SARS-CoV-2 συνέχισαν να χρησιμοποιούνται μετά την κατάργηση της έγκρισης από τον FDA

Covid19: Περισσότερες από 158.000 δόσεις δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων (mAbs) κατά του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου του κορωνοϊού, χορηγήθηκαν στις αρχές του 2022.

Περισσότερες από 158.000 δόσεις δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων (mAbs) κατά του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου του κορωνοϊού 2, του bamlanivimab-etesevimab και του casirivimab-imdevimab, χορηγήθηκαν στις αρχές του 2022, παρά την κατάργηση της έγκρισης της χρήσης τους από την Υπηρεσία Φαρμάκων των Η.Π.Α. , 2022, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 29 Αυγούστου στο JAMA Network Open.

Covid 19 και Omicron

Σημειώνοντας ότι η παραλλαγή omicron προσδιορίστηκε ότι δεν είναι ευαίσθητη στη θεραπεία με bamlanivimab-etesevimab και casirivimab-imdevimab, ο Timothy S. Anderson, M.D., από το Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστώνη, και οι συνάδελφοί τους εξέτασαν τη χρήση τους μετά την κατάργηση της άδειας. Οι αναφορές εξετάστηκαν από τις 27 Οκτωβρίου 2021 έως τις 29 Ιουνίου 2022, για να προσδιοριστούν οι εθνικές τάσεις στη χρήση κάθε προϊόντος mAb.

Οι ερευνητές βρήκαν κορύφωση στη χορήγηση bamlanivimab-etesevimab και casirivimab-imdevimab κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 22ης Δεκεμβρίου 2021, με 91.036 δόσεις που αναφέρθηκαν. Σε όλο το υπόλοιπο της μελέτης, η χρήση των mAbs μειώθηκε. Μετά την κατάργηση της έγκρισης του FDA στις 24 Ιανουαρίου 2022, συνέχισαν να χορηγούνται τόσο το bamlanivimab-etesevimab όσο και το casirivimab-imdevimab. Μετά την κατάργηση της άδειας από τον FDA, η συνολική χρήση αυτών των mAbs μειώθηκε, αλλά στα τέλη Μαρτίου 2022, το ποσοστό των περιπτώσεων COVID-19 για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι θεραπείες κορυφώθηκε (43 θεραπείες ανά 1.000 περιπτώσεις).

Μετά την κατάργηση της έγκρισης, χορηγήθηκαν δόσεις 158.395 mAb, με ευρεία διακύμανση στη χορήγηση ανά κράτος. Η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη αντιπροσώπευαν το 24 και 20 τοις εκατό, αντίστοιχα. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η χρήση μη εγκεκριμένων προϊόντων mAb ήταν ευρέως διαδεδομένη, παρόλο που οι ασθενείς είχαν ελάχιστη πιθανότητα οφέλους», γράφουν οι συγγραφείς. “Εάν οι μη εξουσιοδοτημένες θεραπείες θα καλύπτονται από τους πληρωτές και εάν ο FDA θα λάβει ρυθμιστικά μέτρα κατά οντοτήτων που παραβιάζουν τις οδηγίες του, παραμένει άγνωστο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τσεχική κυβέρνηση πλήρωσε 21 δισεκατομμύρια CZK για εμβόλια κατά του COVID, αλλά χρησιμοποίησε πολύ λιγότερα

Πώς επηρέασε η καραντίνα τη ζωή των ανθρώπων;

Πώς επηρέασε η μετανάστευση και ο covid19 την υγεία το 2021;

Οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία συνεχίζονται και μετά την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσθέστε το γιαούρτι στην καθημερινή σας διατροφή

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι μια νόστιμη και θρεπτική τροφή που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου, στην καλύτερη πέψη, στην ενίσχυση της ανοσίας και σε διάφορα άλλα οφέλη για την υγεία.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.