ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

COVID- 19 ζώα: Τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους [pic,vid]

COVID- 19 ζώα: Τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους [pic,vid]

COVID- 19 ζώα: Τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους. Τον περασμένο μήνα, όλοι παρακολουθούσαμε τον γορίλα με COVID-19. Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει ανιχνευθεί σε ζώα ζωολογικών κήπων όπως το Winston, κατοικίδια ζώα όπως γάτες και σκύλοι, και το πιο ανησυχητικό, σε εκτρεφόμενα και άγρια ζώα όπως στα μινκ και τα κουνάβια.

Τώρα, ειδικοί σε ζώα προειδοποιούν ότι αν ο ιός κυκλοφορεί ελεύθερα σε άγρια ζώα, μπορεί να αναπτύξει μεταλλάξεις και να εξελιχθεί σε μια νέα εκδοχή – μια που είναι ικανή να μεταπηδήσει πίσω στους ανθρώπους. Ο Ιανουάριος είναι ο πιο θανατηφόρος μήνας στις Ηνωμένες Πολιτείες από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 το προηγούμενο έτος, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για διανομή και χορήγηση των νέων εμβολίων.

Και ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση νέων παραλλαγών COVID μεταξύ των ανθρώπων, πολλοί επιστήμονες μιλούν ανοιχτά ότι θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο για τα ζώα. Τα  μινκ είναι μικρά, σαρκοφάγα θηλαστικά που μεγαλώνουν κυρίως για τις γούνες τους. Μέχρι στιγμής, έξι χώρες, η Δανία, οι Κάτω Χώρες, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν αναφέρει λοιμώξεις από τον ιό COVID στις εκμεταλλεύσεις τους με βιομάζα στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι ο ιός που βρίσκεται στον πληθυσμό των εκτρεφόμενων ναρκοπεδίων είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι έχει ήδη ανιχνευθεί στους ανθρώπους, ο ιός εξαπλώνεται εύκολα στα μινκ που στεγάζονται στενά μαζί.

Αλλά οι λοιμώξεις σε εκτρεφόμενα και αιχμαλωσία ζώα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μινκ σε φάρμες εκτροφής στην Ευρώπη, για παράδειγμα, έχουν θανατωθεί. Εν τω μεταξύ, ζώα ζωολογικών κήπων όπως το Winston απομονώνονται και θεραπεύονται για τις λοιμώξεις τους για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου. Αλλά είναι διαφορετική ιστορία όταν ο ιός πηδάει στην άγρια πανίδα. Σε δήλωσή τους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων δεν συνιστούν επί του παρόντος τακτικές, ευρείες δοκιμασίες μεταξύ των ζώων.

Covid-19: Ποια ζώα μολύνθηκαν από τον ιό;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θετικοί στον κορωνοϊό δύο γορίλες σε ζωολογικό πάρκο

Υποψήφιο εμβόλιο εναντίον της μετάλλαξης που εντοπίστηκε στα μινκ

Εντοπίστηκε μετάλλαξη του κορωνοϊού σε εκτροφεία βιζόν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποτελεσματική στρατηγική για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 η τακτική σωματική άσκηση

Μια προηγούμενη μελέτη έδειξε επίσης ότι οι ρύποι που εισπνέονται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτών που εισπνέονται συνολικά από ένα άτομο, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στον κίνδυνο διαβήτη είναι παρόμοια ακόμη και σε διαφορετικά επίπεδα ρύπανσης.

Η Πλήξη του lockdown που παγιδεύει δημιουργικά και καταστροφικά πολλές φορές

Η πλήξη φαίνεται να είναι μια συναισθηματική κατάσταση που μας ωθεί να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας - αν αυτό έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το άτομο και την κατάστασή του.

Τι συμβαίνει όταν ένα άτομο μολύνεται ταυτόχρονα με δύο παραλλαγές του κορωνοϊού

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό απαιτεί από τους δύο ιούς να μολύνουν το ίδιο κύτταρο. Ακόμα κι αν ένα άτομο έχει μολυνθεί με διάφορες παραλλαγές, εάν αντιγράφεται σε διαφορετικά μέρη του σώματος, δεν θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

6 τροφές που θα σας χαρίσουν υγιές δέρμα

Δέρμα Υγεία: Καταναλώνοντας συχνότερα τις παρακάτω 6 τροφές, ενυδατώνετε καλύτερα την επιδερμίδα σας, καταπολεμάτε τις ρυτίδες, αποφεύγετε τη δημιουργία κηλίδων και καταπραΰνετε την ξηρότητα και το έκζεμ

Μπορεί ο αθλητισμός να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου;

Με την αύξηση που έχει παρατηρηθεί διαχρονικά στα περιστατικά καρκίνου, οι έρευνες για την ανακάλυψη αποτελεσματικής πρόληψης έχουν εντατικοποιηθεί. Η σωματική εξάσκηση μπορεί να βοηθά αποτελεσματικά στην πρόληψη εναντίον διαφόρων καρκίνων.

Τι πρέπει να προσέχει μια έγκυος στη θάλασσα

Σε μία γυναίκα, που έχει μια φυσιολογική κύηση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κανένας γιατρός δεν θα απαγορεύσει τη βουτιά στη θάλασσα, μιας και τα οφέλη της κολύμβησης, θεωρούνται αναντικατάστατα για όλο το σώμα. Η θάλασσα ανακουφίζει από πόνους, μειώνει τις φλεγμονές, ενδυναμώνει το μυικό σύστημα, βοηθώντας στην επίτευξη ενός καλού τοκετού.

Απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα για να απαλλαγείτε από το στρες

Στρες: Είναι από τις πιο χρήσιμες διεργασίες που συμβαίνουν στον οργανισμό μας. Χωρίς το στρες, θα ήμασταν ανίκανοι να λειτουργήσουμε υπό πίεση. Εκεί, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα. Η πίεση φαίνεται να αυξάνεται, και μαζί της τα επίπεδα του στρες μας, σε σημείο που μάλλον δεν είναι διαχειρίσιμο.