Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Covid-19: Οι άνω των 65 έχουν σοβαρό κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου Αλτσχάιμερ

Covid-19: Οι άνω των 65 έχουν σοβαρό κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου Αλτσχάιμερ

Covid-19:Οι ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω με λοίμωξη από τον COVID-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν νεοεμφανιζόμενη νόσο Αλτσχάιμερ.

Οι ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω με λοίμωξη από τον COVID-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν νεοεμφανιζόμενη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 13 Σεπτεμβρίου στο Journal of Alzheimer’s Disease.

Ποιοι έχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό;

Η Lindsey Wang, από την Ιατρική Σχολή Case Western Reserve University στο Κλίβελαντ, και οι συνεργάτες της εξέτασαν τη πιθανή συσχέτιση μεταξύ της λοίμωξης από το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο λοίμωξης από κορωνοϊό 2 και του κινδύνου για νόσο του Αλτσχάιμερ σε μια αναδρομική μελέτη κοόρτης σε 6.245.282 ηλικιωμένους (ηλικίας 65 ετών και άνω). ) με ιατρικές συναντήσεις μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Μαΐου 2021.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με COVID-19 είχαν αυξημένο κίνδυνο για νέα διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ εντός 360 ημερών μετά την αρχική διάγνωση του COVID-19 (αναλογία κινδύνου, 1,69). Αυξημένος κίνδυνος παρατηρήθηκε σε ασθενείς που ταξινομήθηκαν ανά ηλικιακή ομάδα, φύλο και φυλή ή εθνικότητα. Ο κίνδυνος ήταν υψηλότερος για τα άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω και για τις γυναίκες (αναλογίες κινδύνου, 1,89 και 1,82, αντίστοιχα).

«Εάν διατηρηθεί αυτή η αύξηση στις νέες διαγνώσεις της νόσου του Αλτσχάιμερ, το κύμα ασθενών με μια ασθένεια χωρίς θεραπεία επί του παρόντος θα είναι σημαντικό και θα μπορούσε να καταπονήσει περαιτέρω τους πόρους μακροχρόνιας φροντίδας μας», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση. “Τώρα, τόσοι πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν COVID-19 και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες του COVID εξακολουθούν να εμφανίζονται. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τον αντίκτυπο αυτής της ασθένειας στη μελλοντική αναπηρία.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης για τον εντοπισμό της νόσου Αλτσχάιμερ

Ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής πρέπει να κάνετε για την υγεία του εγκεφάλου σας;

Η διέγερση του εγκεφάλου ενισχύει τη μνήμη των μεγαλύτερων ηλικιών

Τα άσχημα όνειρα αποτελούν προειδοποίηση για τη νόσο του Πάρκινσον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες

Οι ερευνητές  εξέτασαν την πιθανή συσχέτιση μεταξύ πεπτικών διαταραχών και διαταραχών του ύπνου, ειδικά εφιαλτών. Τα ευρήματά τους βασίζονται σε μελέτες που περιελάμβαναν άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, τα οποία ανέφεραν ότι συχνά βιώνουν εφιάλτες ή διαταραχές στον ύπνο.

Προδιαβήτης, φιστίκια και εντερικό μικροβίωμα

Ο προδιαβήτης επηρεάζει το ένα τρίτο των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι περισσότεροι από αυτούς θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, ωστόσο οι αποτελεσματικές στρατηγικές διατροφικής παρέμβασης παραμένουν περιορισμένες. Τα φιστίκια έχουν δείξει υποσχέσεις στη βελτίωση των δεικτών ποιότητας της διατροφής, ωστόσο λίγα είναι γνωστά για το πώς επηρεάζουν το μικροβίωμα του εντέρου – έναν […]

Χημικές ουσίες για πάντα: και ανδρικός εγκέφαλος

Τα PFAS είναι χημικές ουσίες που παρασκευάζονται από τον άνθρωπο και έχουν τη μοναδική ικανότητα να απωθούν λεκέδες, λάδι και νερό, τα οποία έχουν βρεθεί σε τρόφιμα, νερό, ζώα και ανθρώπους.

Σπάνιες μπλε πρωτεΐνες από μικρόβια προσαρμοσμένα στο κρύο

Οι κρυοροδοψίνες είναι μια ομάδα πρωτεϊνών που βρίσκονται σε μικροοργανισμούς που αγαπούν το κρύο. Έχουν την αξιοσημείωτη ικανότητα να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν την κυτταρική ηλεκτρική δραστηριότητα. 

Κοτόπουλο με σως μελιού - Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Κοτόπουλο με σως μελιού: Το κοτόπουλο με μέλι είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του μελιού με την αλμυρή γεύση του κοτόπουλου, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα γευστικό και απλό στην παρασκευή του.

Close Icon