ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Covid-19 Κίνα: Η κυβέρνηση αναμένει την κορύφωση νέου κύματος λοιμώξεων μέχρι το τέλος Ιουνίου

Covid-19 Κίνα: Η κυβέρνηση αναμένει την κορύφωση νέου κύματος λοιμώξεων μέχρι το τέλος Ιουνίου

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με την Κίνα «σε διακρατικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων θεμάτων υγείας και της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας», πρόσθεσε.

Covid-19 Κίνα: Η Κίνα προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα λοιμώξεων από την Covid, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει τα 65 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα μέχρι την κορύφωση του κύματος στα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για μια τρομακτική πρόβλεψη σε μια χώρα, όπου η πανδημία ξεκίνησε στα τέλη του 2019, η οποία μόλις πριν από μήνες είχε επιβάλει μερικά από τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ελέγχου της Covid στον πλανήτη. Τώρα, με την τελευταία παραλλαγή του στελέχους όμικρον, την XBB, να τροφοδοτεί την αναζωπύρωση των κρουσμάτων, η αντίδραση της κυβέρνησης και του κοινού της Κίνας είναι στην καλύτερη περίπτωση υποτονική. Η έξαρση έρχεται περίπου έξι μήνες αφότου η χώρα διέλυσε την εκτεταμένη υποδομή της για την αντιμετώπιση της Covid, συμπεριλαμβανομένων σκληρών αποκλεισμών, μαζικών δοκιμών, ασφυκτικής καραντίνας και αυστηρών απαιτήσεων για μάσκες.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά για αυτό το κύμα», δήλωσε ο Κι Ζανγκ, 30 ετών, ο οποίος εργάζεται σε μια χρηματοπιστωτική εταιρεία στη βόρεια πόλη Τιαντζίν. «Την προηγούμενη φορά, όλοι ήταν τρομοκρατημένοι, αλλά τώρα δεν το θεωρούν κάτι σπουδαίο», δήλωσε στο NBC News την Πέμπτη. Τα στοιχεία του νέου κύματος αποκαλύφθηκαν από τον ειδικό σε αναπνευστικές ασθένειες Ζονγκ Νανσάν σε ιατρικό συνέδριο αυτή την εβδομάδα στη νότια πόλη Γκουανγκζού. Σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, είπε στο ακροατήριο ότι το κύμα που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου ήταν «αναμενόμενο» και ότι η προσομοίωσή του έδειξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, είπε, ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων θα κορυφωθεί στα 65 εκατομμύρια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συγκριτικά, ανέφεραν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα στην κορύφωσή τους τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως και οι ΗΠΑ, η Κίνα σταμάτησε να παρέχει εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τα κρούσματα αυτόν τον μήνα, καθιστώντας δύσκολη τη γνώση της πραγματικής έκτασης της τρέχουσας επιδημίας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες επέβαλαν απαίτηση ελέγχου στους ταξιδιώτες από την Κίνα τον Ιανουάριο πριν την καταργήσουν τον Μάρτιο, συζητούσαν το δεύτερο κύμα Covid της Κίνας με συμμάχους και εταίρους, αλλά αρνήθηκαν να πουν αν εξετάζονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Ο εκπρόσωπος Ματ Μίλερ δήλωσε ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προτού προβεί σε επικαιροποιήσεις των ταξιδιωτικών οδηγιών. «Δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους οπουδήποτε, προφανώς, να υποφέρουν από την Covid-19», δήλωσε ο Μίλερ την Τετάρτη. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με την Κίνα «σε διακρατικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων θεμάτων υγείας και της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος όμικρον στην Κίνα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, μια διαφορετική παραλλαγή όμικρον έπληττε καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους, κατακλύζοντας νοσοκομεία σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Τα ράφια των καταστημάτων άδειασαν από φάρμακα για τον πυρετό και τα σχολεία έκλεισαν. Περίπου το 80% των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της Κίνας προσβλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος, δήλωσε τον Ιανουάριο ο Βου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Όμως, η ανοσία μπορεί να έχει μειωθεί κατά τους μήνες που ακολούθησαν, αυξάνοντας τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης. Ο Ζονγκ δήλωσε στο ιατρικό συνέδριο ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προκαταρκτική έγκριση σε δύο εμβόλια που στοχεύουν στις υποπαραλλαγές XBB, τα οποία κυκλοφορούν ήδη στις ΗΠΑ, και ότι άλλα θα μπορούσαν να εγκριθούν σύντομα. Ο Τζόυ Γουάνγκ, 24 ετών, φοιτητής στην επαρχία Χεμπέι, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τα συμπτώματα της Covid λιγότερο σοβαρά αυτή τη φορά. Ωστόσο, οι φόβοι του κοινού φαίνεται επίσης να έχουν υποχωρήσει λόγω της αλλαγής των κυβερνητικών μηνυμάτων. «Δεν βγαίνουν πια μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το κοινό, δεν υπάρχουν πια σύντομα βίντεο του τύπου «καταπολεμήστε την πανδημία» για να προειδοποιήσουν τον κόσμο και δεν υπάρχουν πια σκληροπυρηνικά μέτρα όπως η απομόνωση», είπε. Η συγκρατημένη αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης έρχεται καθώς προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία και να καθησυχάσει τις αμερικανικές και άλλες ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες θα αντιδρούσαν αρνητικά στην επιστροφή των περιορισμών. «Η επιβολή της «μηδενικής Covid» ήταν πολύ αποτρεπτική για τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μάικλ Χαρτ, πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα, «και έτσι είπαμε ξανά και ξανά στην κινεζική κυβέρνηση, αυτό που χρειάζονται οι εταιρείες είναι σταθερότητα, σαφήνεια, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν». Ο Ζανγκ, ο υπάλληλος του οικονομικού τμήματος, δήλωσε ότι οι συνάδελφοι που πρόσφατα βρέθηκαν θετικοί επέλεγαν να έρχονται στη δουλειά τους ούτως ή άλλως, σε αντίθεση με το πρώτο κύμα, όταν όλοι εργάζονταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σπίτι. «Όταν κοιτάζω πίσω σε τόσο αυστηρά μέτρα Covid, αισθάνομαι σαν να ήταν ένας εφιάλτης», είπε. «Με κάνει να αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα αποκλεισμού ήταν σωστά, αν θα καταλήγαμε ούτως ή άλλως εδώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η COVID επιστρέφει στην Κίνα, τα lockdown όχι

Μελέτη της μετάδοσης της COVID-19 σε κινεζικά σχολεία

Αλλαγές στη διάγνωση και τη θεραπεία της COVID-19 στην Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Κίνα: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν από ποιο ζώο προήλθε ο COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα τορτελίνι: Το απόλυτο comfort food με κοτόπουλο και λαχανικά

Σούπα τορτελίνι: Αυτή η εύκολη συνταγή σούπας τορτελίνι κοτόπουλου είναι ένα απλό γεύμα που έχει άφθονα ανακουφιστικά τορτελίνια τυριού και ζουμερό ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε έναν ακαταμάχητο ζωμό! Είναι έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά.

Πρέπει να πίνουμε αυτό το υποκατάστατο καφέ;

Καφές Χωρίς Καφεΐνη: Ο καφές, με το πλούσιο άρωμα και τις δυναμωτικές του ιδιότητες, είναι εδώ και πολύ καιρό ένα αγαπημένο ρόφημα για αμέτρητα άτομα σε όλο τον κόσμο.