ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Covid-19: Ο FDA εγκρίνει το νέο δισθενές εμβόλιο COVID για χρήση σε παιδιά

Covid-19: Ο FDA εγκρίνει το νέο δισθενές εμβόλιο COVID για χρήση σε παιδιά

Covid-19: Το δισθενές ενισχυτικό εμβόλιο περιλαμβάνει ένα μέρος που προστατεύει από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού COVID-19 και ένα άλλο μέρος που στοχεύει το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος Omicron.

Το νέο δισθενές ενισχυτικό για τον COVID-19 έχει πλέον εγκριθεί για παιδιά ηλικίας έως 5 ετών, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Το δισθενές ενισχυτικό εμβόλιο περιλαμβάνει ένα μέρος που προστατεύει από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού COVID-19 και ένα άλλο μέρος που στοχεύει το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος Omicron.

Covid-19

Το δισθενές εμβόλιο της Moderna είναι εγκεκριμένο για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, ενώ το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας έως 5 ετών. Και στις δύο περιπτώσεις, το ενισχυτικό εμβόλιο θα πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον δύο μήνες αφότου τα παιδιά είτε έχουν ολοκληρώσει την κύρια σειρά των δύο βολών είτε έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.

«Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη των σοβαρών συνεπειών του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας και του θανάτου», δήλωσε ο Δρ Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA, σε δελτίο τύπου του FDA. «Αν και σε μεγάλο βαθμό συνέβη ότι ο COVID-19 τείνει να είναι λιγότερο σοβαρός στα παιδιά από τους ενήλικες, καθώς έχουν συμβεί τα διάφορα κύματα του COVID-19, περισσότερα παιδιά έχουν αρρωστήσει με τη νόσο και έχουν νοσηλευτεί», πρόσθεσε ο Marks.

“Τα παιδιά μπορεί επίσης να εμφανίσουν μακροχρόνιες επιπτώσεις, ακόμη και μετά από αρχικά ήπια ασθένεια. Ενθαρρύνουμε τους γονείς να εξετάσουν τον αρχικό εμβολιασμό για τα παιδιά και την παρακολούθηση με μια ενημερωμένη αναμνηστική δόση όταν είναι επιλέξιμοι”, είπε. Η εξουσιοδότηση του FDA βασίζεται σε δεδομένα ανοσοαπόκρισης και ασφάλειας που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας κλινικής δοκιμής του δισθενούς εμβολίου σε ενήλικες, καθώς και σε δεδομένα από δοκιμές προηγούμενων εμβολίων COVID σε παιδιά, ανέφερε ο οργανισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τηλεϊατρική στις ΗΠΑ έγινε εύκολη κατά τη διάρκεια της COVID-19. Όχι πια

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα την Κυριακή 09 Οκτωβρίου

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 σήμερα 10/10

Οι φοιτητές του UNC μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις από το εξάμηνο COVID, σύμφωνα με το κρατικό εφετείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιπλοκές στην εγκυμοσύνη προκαλούν καρδιακές παθήσεις στις γυναίκες

Εγκυμοσύνη: Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε από τις πέντε κύριες επιπλοκές της εγκυμοσύνης έχουν αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικής καρδιακής νόσου έως και 46 χρόνια μετά τον τοκετό.