ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

COVID-19: 0,1% των νεογνών έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό

COVID-19: 0,1% των νεογνών έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό

COVID-19: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κορωνοϊός διαγνώστηκε στο 0,1 τοις εκατό των νεογνών, από τα οποία το 7,7 τοις εκατό είχε σοβαρή λοίμωξη.

Λίγα νεογνά έχουν σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο από κορωνοϊό και τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά ή αναπτύσσουν ήπια ασθένεια, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 23 Αυγούστου στο Pediatrics. Η Joan Devin, από το Children’s Health of Orange County στην Καλιφόρνια, και οι συνεργάτες του περιέγραψαν τη συχνότητα εμφάνισης, την παρουσίαση και τα κλινικά αποτελέσματα του νεογνικού COVID-19. Συμπεριλήφθηκαν δεδομένα για περισσότερες από 1 εκατομμύριο νεογνά σε 109 συστήματα υγείας των ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο COVID-19 διαγνώστηκε στο 0,1 τοις εκατό των νεογνών (91,1/100.000 συναντήσεις), από τα οποία το 7,7 τοις εκατό είχε σοβαρή λοίμωξη (7/100.000). Υπήρξε διάμεσος 14,5 ημέρες από τη γέννηση έως τη διάγνωση. Ταχύπνοια και πυρετός ήταν κοινά σημάδια λοίμωξης. Η πιθανότητα λήψης αναπνευστικής υποστήριξης ήταν αυξημένη μεταξύ των ατόμων με σοβαρή λοίμωξη (50,7 έναντι 5,2 τοις εκατό). Τα βαριά άρρωστα νεογνά έλαβαν αναλγησία, αντιβιοτικά, αντιπηκτικά, κορτικοστεροειδή, ρεμδεσιβίρη και πλάσμα ανάρρωσης COVID-19 (38,0, 33,8, 32,4, 26,8, 2,8 και 1,4 τοις εκατό, αντίστοιχα).

Συνολικά, 93,6 και 1,1% των νεογνών πήραν εξιτήριο και μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο, αντίστοιχα. για το 5,2%, η διάθεση απόρριψης ήταν άγνωστη. Ένα νεογνό (0,1%) πέθανε μετά από 11 ημέρες νοσηλείας. Η παρουσίαση υποδηλώνει πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά. «Τα ποσοστά νεογνών COVID-19 είναι χαμηλά, με σοβαρή εμφάνιση και θάνατο, αν και σπάνια», γράφουν οι συγγραφείς. «Τα περισσότερα νεογνά ήταν ασυμπτωματικά ή ανέπτυξαν ήπια ασθένεια, με λίγα που απαιτούσαν αναπνευστική υποστήριξη ή συμπληρωματική φαρμακευτική αγωγή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η ρύπανση αλλάζει το μικροβίωμα ενός βρέφους

Έξυπνες συμβουλές για την υγεία του ύπνου για παιδιά όλων των ηλικιών πριν ξεκινήσουν το σχολείο

Είναι το παιδί σας πολύ μεγάλο για να κοιμάστε μαζί;

Πώς επηρεάζει την υγεία του εντέρου το κλωστηρίδιο το δύσκολο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να τρώτε όταν κάνετε winter sports;

Διατροφή: Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή σας και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χειμώνα!

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.