ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Οι καλύτερες ασκήσεις για την αρθρίτιδα του ισχίου [vid]

Αθλητισμός: Οι καλύτερες ασκήσεις για την αρθρίτιδα του ισχίου [vid]

Αθλητισμός: Η εκτέλεση ήπιων ασκήσεων για το ισχίο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κινητικότητας του, στην ανακούφιση του πόνου και στην ενίσχυση του.

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή αιτία δυσκαμψίας και πόνου του ισχίου που επηρεάζει σταδιακά την κινητικότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η εκτέλεση ήπιων ασκήσεων για το ισχίο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κινητικότητας του, στην ανακούφιση του πόνου και στην ενίσχυση του. Η οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Εμφανίζεται καθώς οι αρθρώσεις καταστρέφονται σταδιακά λόγω φθοράς που οφείλεται στη γήρανση. Ενώ μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε άρθρωση, συνήθως επηρεάζει τις αρθρώσεις που φέρουν βάρος όπως για παράδειγμα το ισχίο. Σημειώνεται ότι η αρθρίτιδα του ισχίου είναι μια προοδευτική ασθένεια. Αυτό σημαίνει ότι προκαλεί σταδιακή βλάβη στην άρθρωση.

Είδη άσκησης που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον πόνο

Οι τύποι άσκησης που μπορεί να εκτελέσει ένα άτομο για να ανακουφίσει τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα του ισχίου περιλαμβάνουν:

  • Αερόβιες ασκήσεις ή ασκήσεις αντοχής χαμηλού αντίκτυπου: Αυτές μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική φυσική κατάσταση σας και την υγεία της καρδιάς. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους. Παραδείγματα αυτού του τύπου ασκήσεων περιλαμβάνουν το κολύμπι και η ποδηλασία.
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης: Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στην ενίσχυση των μυών για να παρέχουν περισσότερη υποστήριξη, σταθερότητα και προστασία στις αρθρώσεις. Παραδείγματα περιλαμβάνουν η προπόνηση με αντίσταση και βάρη.

 

  • ROM και ασκήσεις διατάσεων: Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στη βελτίωση της ευελιξίας ενός ατόμου, επιτρέποντάς του να κινεί τις αρθρώσεις του σε μεγαλύτερο εύρος.
  • Γιόγκα: Αυτή είναι μια μορφή προπόνησης ενδυνάμωσης που στοχεύει επίσης το εύρος της κίνησης και την ευελιξία. Plus ότι έχει σημαντικά αγχολυτικές δράσεις.
  • Thai chi: Αυτή η δραστηριότητα συνδυάζει ήπια άσκηση με διατάσεις και επίγνωση. Κάποιοι λένε πως στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν διαλογισμό εν κινήσει.
  • Άλλες μορφές σωματικής δραστηριότητας: Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί κίνηση, όπως η κηπουρική, το κούρεμα του γκαζόν, μια βόλτα με το σκύλο σας ή ένας περίπατος, μπορεί να προσφέρει οφέλη στις αρθρώσεις.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το εμβόλιο Covid και τις ρευματικές/μυοσκελετικές νόσους

Αρθροπλαστική: Nεότερα δεδομένα και οφέλη για τον ασθενή

25% αύξηση σε ασθενείς με αρθρίτιδα σε σχέση με πέρυσι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο σοβαρή είναι η νόσηση με τον ιό Coxsackie;

Κοξάκι: Ενώ οι λοιμώξεις από τον ιό Coxsackie είναι συχνά ήπιες και αυτοπεριοριζόμενες, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα όταν επηρεάζουν την καρδιά.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.