ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός Κορωνοϊός: Μειώστε τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από Covid-19 με τακτική σωματική άσκηση [vid]

Αθλητισμός Κορωνοϊός: Μειώστε τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από Covid-19 με τακτική σωματική άσκηση [vid]

Αθλητισμός Κορωνοϊός: Η τακτική άσκηση σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από Covid-19, σύμφωνα με νέα μελέτη. 

Η μελέτη Kaiser Permanente, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, εξέτασε σχεδόν 50.000 ενήλικες με Covid-19. Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι πέτυχαν τον στόχο των κατευθυντήριων γραμμών φυσικής δραστηριότητας του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ – τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας – έδειξαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας και θανάτου λόγω Covid.

Οι οδηγίες, οι οποίες είναι ίδιες με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ακολουθούνται από πολλά κράτη, βασίζονται σε έρευνα που υποστηρίζει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να μειώσει τη συστηματική φλεγμονή, να αυξήσει την πνευμονική και καρδιαγγειακή υγεία και να βελτιώσει την ψυχική ευημερία και ανθεκτικότητα. Με όλα αυτά τα οφέλη που προσφέρει η τακτική άσκηση δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα που πληροί αυτές τις οδηγίες μπορεί επίσης να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της νόσου του Κορωνοϊού. Πράγματι, η οξεία νόσηση από Covid-19 είναι μόνο μία από τις πολλές πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής, η οποία έχει αποδεδειγμένα χαρακτηριστεί ως ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία, διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένους τύπους καρκίνου.

Μέχρι σήμερα, οι παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση από Covid-19, όπως προσδιορίζονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, περιλαμβάνουν την προχωρημένη ηλικία, το φύλο – άνδρες – και τα υποκείμενα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Πολλοί από τους παρατιθέμενους παράγοντες κινδύνου είναι δύσκολο – αν όχι αδύνατο – να μετριαστούν. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της νέας μελέτης θα μπορούσαν, αναμφισβήτητα, να προσθέσουν την αδράνεια στην κορυφή της λίστας των παραγόντων κινδύνου. Δεδομένου ότι η αδράνεια είναι ένας τροποποιήσιμος παράγοντας, είναι στο χέρι σας να τον ελέγξετε.

Για να φτάσετε το όριο άσκησης των 150 λεπτών κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, πρέπει να ασκηθείτε λίγο λιγότερο από 22 λεπτά καθημερινά. Για κάποιον που δεν ασκείται σε τακτική βάση, αυτό μπορεί να ακούγεται απαιτητικό. Όμως, για 22 λεπτά άσκησης την ημέρα δεν χρειάζεται να εγγραφείτε στο γυμναστήριο, να επενδύσετε σε διάδρομο ή να ανανεώσετε πλήρως το πρόγραμμά σας μέσα στη μέρα. Μια βόλτα με το κατοικίδιο σας για jogging, ένας περίπατος στο κοντινότερο άλσος στην περιοχή διαμονή σας, ένα διαδικτυακό μάθημα γίογκα, ή η αντικατάσταση του αυτοκινήτου με ένα ποδήλατο για αποστάσεις που αυτό είναι δυνατό, είναι ορισμένες μόνο ιδέες που μπορείτε να εξερευνήσετε, εάν αποφασίσετε να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Η άσκηση για 22 λεπτά την ημέρα είναι αρκετή για να φτάσετε το εβδομαδιαίο όριο των 150 λεπτών άθλησης. Ένας αποτελεσματικός και υγιεινός τρόπος για να πετύχετε το στόχο σας είναι να δοκιμάσετε μια γρήγορη προπόνηση που αποτελείται από τέσσερις γύρους των πέντε ασκήσεων που γίνονται για ένα λεπτό η καθεμία. Ασκήσεις σωματικού βάρους όπως push-ups και squats είναι μεταξύ αυτών. Προσθέστε λίγα λεπτά προθέρμανσης ή/και επαναφοράς στο τέλος και θα πετύχετε εύκολα τον ημερήσιο στόχο των 22 λεπτών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφη υγεία: Υγιεινές τροφές για την παραλία

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές ενός νέου μονοκλωνικού αντισώματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η "ανεβαστική" μουσική βελτιώνει την γνωστική ικανότητα

Ρυθμός εγκέφαλος: Ο ρυθμός groove ενίσχυε την εκτελεστική λειτουργία και τη δραστηριότητα στο l-DLPFC μόνο σε συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι η μουσική προκάλεσε μια έντονη αίσθηση αισιοδοξίας και την αίσθηση της καθαρότητας.

Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αναζωογονήσετε την σχέση σας σεξουαλικά;

Σεξ καλοκαίρι: Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι άνθρωποι κάνουν το περισσότερο σεξ και αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί είναι ο μήνας των διακοπών. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να ανανεώσετε την σεξουαλική σας σχέση;

Μαγιορκίνης ευλογιά πιθήκων: Η επιδημική καμπύλη αυξάνεται παγκοσμίως

Μαγιορκίνης ευλογιά πιθήκων: "Η επιδημική καμπύλη φαίνεται ότι είναι σε αυξητική φάση. Με αυτά που γνωρίζουμε για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων όμως, θεωρούμε ότι δεν θα εξελιχθεί ταχέως. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρακολουθούμε στενά, θα αυξηθούν οι διαγνώσεις τις επόμενες μέρες, αλλά όχι σε ανησυχητικό επίπεδο."

Τι είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης;

Σύνδρομο Στοκχόλμης: Πολλοί ερευνητές που έχουν μελετήσει πολλαπλές περιπτώσεις αυτού του συνδρόμου δεν μπόρεσαν να βρουν μια ακριβή αιτία για το πρόβλημα.Ωστόσο, το σύνδρομο της Στοκχόλμης δεν αναγνωρίζεται ως ψυχολογική κατάσταση, επειδή δεν έχει μια τυπική θεραπεία.

Τηλεψυχιατρική και ενέσιμα αντιψυχωσικά μακράς δράσης για ασθενείς με σχιζοφρένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρόσθεσε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι ακόμη και ασθενείς με σοβαρή ψυχική ασθένεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία με τηλεψυχιατρική και με καλή συμμόρφωση. «Ειδικά για ασθενείς με σχιζοφρένεια που έχουν προβλήματα πρόσβασης, η τηλεψυχιατρική είναι πραγματικά χρήσιμη», είπε ο Colon-Rivera.

Συσχετίσεις μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναπνευστικής υγείας

Καναδάς μελέτη: Η ανάπτυξη των πνευμόνων στην πρώιμη ζωή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προστασία ή στην αύξηση της ευαισθησίας σε αλλαγές που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην πνευμονική λειτουργία και στη ΧΑΠ στην ενήλικη ζωή.