ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός: Η αναλγητική δράση της yoga [vid]

Αθλητισμός: Η αναλγητική δράση της yoga [vid]

Αθλητισμός: Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξειδίκευσής σας στη γιόγκα, εάν κάνετε τακτικά εξάσκηση, θα αισθανθείτε καλύτερα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. 

Η γιόγκα προσφέρει οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία σε άτομα όλων των ηλικιών. Και, εάν περνάτε από μια ασθένεια, αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή ζείτε με μια χρόνια πάθηση, η γιόγκα μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας σας και ενδεχομένως να επιταχύνει την επούλωση.

Ένας θεραπευτής γιόγκα μπορεί να συνεργαστεί με ασθενείς και να δομήσει εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης που είναι κατάλληλα για την θεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο, η γιόγκα μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία επούλωσης και να βοηθήσει το άτομο να βιώσει συμπτώματα με περισσότερη συγκέντρωση και λιγότερη αγωνία.

Η γιόγκα βελτιώνει τη δύναμη, την ισορροπία και την ευλυγισία.
Οι αργές κινήσεις και οι βαθιές αναπνοές αυξάνουν τη ροή του αίματος και ζεσταίνουν τους μύες, ενώ κρατώντας μια στάση μπορείτε να χτίσετε δύναμη.

Δοκιμάστε την στάση: Tree Pose
Ισορροπήστε στο ένα πόδι, ενώ κρατάτε το άλλο πόδι στη γάμπα σας ή πάνω από το γόνατο (αλλά ποτέ στο γόνατο) σε ορθή γωνία. Προσπαθήστε να εστιάσετε σε ένα σημείο μπροστά σας, ενώ ισορροπείτε για ένα λεπτό.

Η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.
Η γιόγκα είναι εξίσου καλή με τις βασικές διατάσεις για την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας σε άτομα με πόνο στη μέση. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών συνιστά τη γιόγκα ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τη χρόνια οσφυαλγία.

Δοκιμάστε τη στάση: Γάτα-Αγελάδα Pose
Καθίστε στα τέσσερα, τοποθετώντας τις παλάμες σας κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατά σας κάτω από τους γοφούς σας. Πρώτα, εισπνεύστε, καθώς αφήνετε το στομάχι σας να πέσει προς το πάτωμα. Στη συνέχεια, εκπνεύστε, καθώς τραβάτε τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική στήλη σας, καμπυλώνοντας τη σπονδυλική σας στήλη σαν μια γάτα που τεντώνεται.

Η γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
Η ήπια γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει μέρος της ενόχλησης των καταπονημένων και πρησμένων αρθρώσεων σε άτομα με αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Johns Hopkins 11 πρόσφατων μελετών.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις για την αρθρίτιδα ισχίου

Η γιόγκα ως εργαλείο αυτοβοήθειας για τη διαχείριση της κατάθλιψης

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Αυτισμός: Οι κοινωνικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον αυτισμό μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορές που γίνονται εμφανείς μόνο σε σενάρια υψηλής πίεσης και ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Τα ευρήματα αμφισβητούν την πεποίθηση ότι τα άτομα με αυτισμό δεν μπορούν να διαβάσουν επαρκώς τις συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου.

Πόσο καλό κάνουν τα ροδάκινα στην υγεία μας;

Ροδάκινα: Τα ροδάκινα είναι ένα είδος πυρηνόκαρπου, μαζί με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα νεκταρίνια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πυρηνόκαρπα έχουν ένα κεντρικό κουκούτσι που μοιάζει με κουκούτσι. Τα ροδάκινα έρχονται σε λευκές και κίτρινες ποικιλίες και προσφέρουν αρκετές διατροφικές απολαβές.

Νέος ρόλος για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στη λειτουργία και τη βλάβη των νευρώνων

Νευροεπιστήμη: Η κατάρρευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού συνοδεύει πολλές νευρολογικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και νευροεκφυλιστικών ασθενειών της γήρανσης, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν πώς ο τραυματισμός του εγκεφάλου αλλάζει τα νευρικά κύτταρα

Εγκεφαλική βλάβη: Μια νέα μελέτη χαρτογράφησης εγκεφάλου διαπιστώνει ότι η βλάβη σε ένα μέρος του εγκεφάλου αλλάζει τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων σε ολόκληρο τον εγκέφαλο.

Οι μητέρες με διαταραχές προσωπικότητας επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους

Ψυχολογία: Όταν οι μητέρες αγωνίζονται στις δικές τους διαπροσωπικές σχέσεις, φαίνεται να εμποδίζεται η μετάδοση της ασφαλούς προσκόλλησης και της υγιούς σχέσης στους εφήβους.

Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Αυτή η βάση για αυτό είναι ότι στοχεύοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια οπτικής επεξεργασίας, οι ασκήσεις βελτιώνουν την πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσαρμόσει γρήγορα την κίνηση του σώματος για να αποτρέψει τις πτώσεις.