ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Άσκηση: Η δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο βοηθάει στην ψυχική ευεξία

Άσκηση: Η δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο βοηθάει στην ψυχική ευεξία

Άσκηση: Εάν χρειάζεστε ενίσχυση της εικόνας του σώματος, βγείτε σε εξωτερικούς χώρους.

Εάν χρειάζεστε ενίσχυση της εικόνας του σώματος, βγείτε σε εξωτερικούς χώρους. Είτε βρίσκεστε σε χώρους πρασίνου, σε έναν μπλε χώρο κοντά σε ένα ποτάμι ή στον ωκεανό ή ακόμα και σε ένα χιονισμένο περιβάλλον, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Άσκηση σε εξωτερικούς χώρους

“Υπάρχει πλέον ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν ότι η έκθεση στη φύση – η ζωή κοντά, η συχνή ή η ενασχόληση με περιβάλλοντα όπως δάση και πάρκα – σχετίζεται με μια σειρά από οφέλη για τη σωματική και ψυχολογική ευεξία”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Kamila Czepczor- Bernat, επίκουρος καθηγητής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

“Ωστόσο, σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες που επικεντρώθηκαν στην επίδραση του μπλε και πράσινου φυσικού περιβάλλοντος στα αποτελέσματα της εικόνας του σώματος, η δική μας είναι η πρώτη που δείχνει τη θετική επίδραση στην εκτίμηση του σώματος από το να περνάμε χρόνο σε χιονισμένα περιβάλλοντα”, Czepczor-Bernat εξήγησε.

Τον περασμένο χειμώνα, ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας και το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin (ARU) στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν 87 γυναίκες που περπατούσαν σε ένα χιονισμένο δάσος στην περιοχή της Σιλεσίας της Πολωνίας σε μικρές ομάδες.

Οι γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας 24 ετών, ολοκλήρωσαν ένα μέτρο της εκτίμησης του σώματός τους πριν και μετά τη βόλτα τους. Ολοκλήρωσαν επίσης μέτρα σύνδεσης με τη φύση και αυτοσυμπόνιας πριν από τη βόλτα.

Περνώντας αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 40 λεπτά) στη φύση είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη εκτίμηση του σώματος, είπαν οι ερευνητές. Οι γυναίκες που είχαν υψηλές βαθμολογίες στην αυτοσυμπόνια είχαν μεγαλύτερη βελτίωση στην εκτίμηση του σώματος.

Αυτή η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα οφέλη του χρόνου στη φύση μπορούν να επιτευχθούν σε μικρές ομάδες και όχι μόνο μεμονωμένα.

“Τα φυσικά περιβάλλοντα βοηθούν στον περιορισμό των αρνητικών σκέψεων που σχετίζονται με την εμφάνιση και απομακρύνουν την προσοχή από την αισθητική άποψη του σώματος και προς τη μεγαλύτερη εκτίμηση της λειτουργικότητας του σώματος. Η θετική εικόνα σώματος είναι σημαντική όχι μόνο από μόνη της, αλλά έχει και άλλα ευεργετικά αποτελέσματα, όπως πιο θετική ψυχολογική ευημερία», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Viren Swami, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο ARU.

«Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν τη σημασία της διασφάλισης ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αναζωογονητικά φυσικά περιβάλλοντα, τα οποία μπορεί να είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για την προώθηση υγιέστερης εικόνας σώματος, και τονίζουν ότι υπάρχουν σημαντικά οφέλη από το να βρίσκεσαι έξω στη φύση, ανεξάρτητα από τον καιρό», είπε ο Σουάμι. σε δελτίο τύπου της ARU.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Πώς συμβάλλει η άσκηση στη μείωση του στρες;

5 Tips για καλύτερη προπόνηση στο σπίτι

Περισσότερη σωματική δραστηριότητα πριν από ένα έμφραγμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ένα δεύτερο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να τρώτε όταν κάνετε winter sports;

Διατροφή: Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή σας και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χειμώνα!

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.