Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

Συνταξιούχοι με οφειλή: Τέλος Αυγούστου οι συντάξεις όσων οφείλουν ακόμη στον ΕΦΚΑ

Συνταξιούχοι με οφειλή: Τέλος Αυγούστου οι συντάξεις όσων οφείλουν ακόμη στον ΕΦΚΑ

Συνταξιούχοι με οφειλή: Περισσότεροι από 4.000 οφειλέτες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης με τα νέα αυξημένα όρια οφειλών και ελέγχονται από τον ΕΦΚΑ

Περισσότεροι από 4.000 οφειλέτες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης με τα νέα αυξημένα όρια οφειλών και ελέγχονται από τον ΕΦΚΑ για να διαπιστωθεί αν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία απονομής της σύνταξης. Αν δεν βρεθούν παρατυπίες, οι πρώτοι οφειλέτες αναμένεται να λάβουν τη σύνταξή τους στο τέλος Αυγούστου.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ και οι αγρότες με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας αίτησης συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ, όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι. Οι οφειλέτες, ωστόσο, πρέπει να επιλέξουν την «άρση τραπεζικού απορρήτου» για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την κοινοποίηση των απαιτούμενων εγγράφων και στοιχείων στον e-ΕΦΚΑ.

Για την καταβολή σύνταξης στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, οι οφειλές δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ ή τα 10.000 ευρώ για οφειλές προς τον πρώην ΟΓΑ. Συνολικά, οι οφειλέτες με χρέη από 20.000 έως 30.000 ευρώ ανέρχονται σε 25.000, ενώ άλλοι 50.000 οφειλέτες μπορούν να λάβουν σύνταξη εάν ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Για να γίνει δεκτή η αίτησή τους, οι οφειλέτες πρέπει να εξοφλήσουν το ποσό που υπερβαίνει το νέο όριο, εφάπαξ εντός δύο μηνών από τη στιγμή που ο ΕΦΚΑ θα τους κοινοποιήσει το σχετικό έγγραφο οφειλής. Αν παρέλθει αυτή η δίμηνη προθεσμία χωρίς εξόφληση, η αίτηση συνταξιοδότησης θα απορρίπτεται λόγω οφειλών.

Εκτός από το ύψος της οφειλής, ο υποψήφιος συνταξιούχος πρέπει να πληροί το ηλικιακό όριο και το ύψος των καταθέσεών του να μην υπερβαίνει το καθορισμένο όριο. Σύμφωνα με τη ρύθμιση και την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, οι τραπεζικές καταθέσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ γενικά ή τα 6.000 ευρώ για οφειλέτες του ΟΓΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ατομική ειδοποίηση για παρακράτηση εισφορών αποστέλλει ο ΕΦΚΑ σε περίπου 8.500 συνταξιούχους

Πώς θα ξεκινήσουν να εγκρίνονται οι συντάξεις όσων χρωστούν;

e-ΕΦΚΑ: Πώς παγώνουν τα πρόστιμα για οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία;

Ρεκόρ εξαμήνου από τον e-ΕΦΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πιθανότητα για μια μικρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Φορολογική δήλωση: Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Ιουλίου, όταν εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Ξεκίνησε να λειτουργεί ο καινούργιος ιστότοπος σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΔΥΠΑ: Πρόκειται για έναν καινούργιο διαδικτυακό τόπο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις δραστηριότητες που υλοποιούνται στις 87 σχολές που λειτουργεί η ΔΥΠΑ σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας

Ινδία: Η αγορά ασφάλισης υγείας θα φτάσει τα 23,8 δισ. δολάρια έως το 2028

Ινδία: Η αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλιση υγείας μπορεί να αποδοθεί στις προσπάθειες ψηφιοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών νέας εποχής που στοχεύουν στην επέκταση της προσβασιμότητας στις ασφαλίσεις χρησιμοποιώντας ψηφιακές πλατφόρμες.

50000 θέσεις εργασίας ανέργων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΥΠΑ: Όπως ανέφεραν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Ανασφάλιστος παραμένει 1 στους 5 κατοίκους στη Φλόριντα

ΗΠΑ ασφάλιση: Μια πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδίας Καταναλωτών της Αμερικής που κυκλοφόρησε τον Μάιο και χρησιμοποιώντας δεδομένα 2018-2022 διαπίστωσε ότι το 10% των ιδιοκτητών κατοικιών στη Φλόριντα είναι ανασφάλιστοι.

Close Icon