Ασφάλιση Υγείας

e-ΕΦΚΑ – Online παρακολούθηση αιτήματος για συνταξιοδότηση

e-ΕΦΚΑ – Online παρακολούθηση αιτήματος για συνταξιοδότηση

Η ηλεκτρονική υπηρεσία, προσβάσιμη στο efka.gov.gr, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν την εξέλιξη της συνταξιοδοτικής τους αίτησης στον κύριο φορέα του δημόσιου τομέα.

Τα άτομα που υποβάλλουν τα χαρτιά τους θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν την κατάσταση του αιτήματός τους για συνταξιοδότηση μέσω της νέας εφαρμογής e-ΕΦΚΑ που ξεκίνησε. Η ηλεκτρονική υπηρεσία, προσβάσιμη στο efka.gov.gr, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν την εξέλιξη της συνταξιοδοτικής τους αίτησης στον κύριο φορέα του δημόσιου τομέα.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να ελέγξουν την ταυτότητα τους χρησιμοποιώντας κωδικούς ταξί και στη συνέχεια να πλοηγηθούν στην ακόλουθη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Θεματική ενότητα: Δημόσιοι Υπάλληλοι & Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΝΠΔΔ -> “Παρακολούθηση της προόδου της αίτησης συνταξιοδότησης του κύριου φορέα”.

Η εισαγωγή αυτής της νέας υπηρεσίας στοχεύει να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη των μελλοντικών συνταξιούχων του δημόσιου τομέα να επισκέπτονται σωματικά τις σχετικές υπηρεσίες, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα της παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο e-ΕΦΚΑ προσφέρει ήδη συνολικά 107 σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν βελτιωμένα επίπεδα εξυπηρέτησης, προς όφελος ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη δέσμευσή του για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, δηλώνοντας: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεσμεύτηκα ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε τη μάχη. της καθημερινότητας και να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη Μαζί με τον e-ΕΦΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΠΔ) εγκαινιάζουμε μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία παρακολούθησης της προόδου της αίτησης συνταξιοδότησης στο κοινό τομέα Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ - Χάρτης πληρωμών από 6 έως 10 Νοεμβρίου 2023

Πώς θα λειτουργεί το συνοπτικό ιστορικό ασφάλισης;

Επίδομα μητρότητας - Επέκταση του επιδόματος της ΔΥΠΑ

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία για 23-27 Οκτωβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ημέρες καριέρας στην Θεσσαλονίκη 24/2

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 25η «Ημέρα Καριέρας», που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει, μέχρι σήμερα, διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις ξεπερνούν τις 120, με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας