Ασφάλιση Υγείας

Συνεργασία επίδομα: Σήμερα οι καταβολές του Μαρτίου

Συνεργασία επίδομα: Σήμερα οι καταβολές του Μαρτίου

Συνεργασία επίδομα: Το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων βγάζει δελτίο τύπου για να πληροφορήσει αλλά και να παγιώση ότι την Τρίτη 23 Απριλίου του 2021, θα γίνουν πληρωμές για το πρόγραμμα συνεργασία του Μαρτιόυ.

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 θα  καταβληθεί  η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τον μήνα Μάρτιο 2021 σε16.268 δικαιούχους εργαζόμενους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ύψους 5.005.860,08 ευρώ. Επιπλέον,  θα καταβληθεί το ποσό των 106.430,91 ευρώ σε7.026 δικαιούχους εργαζόμενους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που αφορούν στους  μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 συμπληρωματικές πληρωμές.

Τι είναι το πρόγραμμα συνεργασία

  • Να παρέχεται στήριξη με την μορφή της οικονομικής ενίσχυσης στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να έχουν και να μην χρειάζεται να απολύσουν  το προσωπικό τους.
  • Σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ανεξαιρέτως όλες οι επιχειρήσεις στην χώρα.
  • Οι εργοδότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν το δικαίωμα να μειώσουν τις ώρες του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων τους μέσα στην εβδομάδα.
  • Η μετατροπή ωραρίου του εργαζομένου, για όσο η επιχείρηση στην οποία βρίσκετε κάνει χρήση αυτού του μέτρου, απαγορευέτε να προβεί σε αλλαγή σύμβασής του.
  • Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ανήκουν στο πρόγραμμα συνεργασία, παίρνουν το 60%, των χρημάτων τους για το χρονικό διάστημα που δεν εργάζονται.

Ένταξη εργαζομένων στον μηχανισμό συνεργασία

  • Στον μηχανισμό συνεργασία, εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν σύμβαση εξαρτημένου χρόνου κατά την 20η Μαίου του 2020.
  • Εφαρμόζεται σε εποχικά εργαζόμενους που δεν έχουν το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης , αλλά και σε εργοδότες κύριων η μη κύριων τουριστικών καταλυμμάτων, όπως και επίσης τουριστικών λεοφορείων οι οποίοι πληρούν τις προυποθέσεις του άρθρου 5.
  • Ο Μηχανισμός δεν εφαρμόζεται σε για εργαζόμενους που ανήκουν στον δημόσιο τομέα, αλλά και των επιχειρήσεων που ανήκουν στον τομέα Α.
  • Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που έχουν σύμβαση μερικής απασχόλησης, δεν μπορούν να ενταχθούν.

Άκυρη η καταγγελία σύμβασης των εργοδοτών

  • Τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι εργοδότες, υποχρεούντα να μην κάνουν καταγγελία σύμβασης σε κάποιους από τους εργαζόμενους τους και σε περίπτωση που γίνε είναι άκυρη. Επίσης οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν  τους ονομαστικούς τους μισθούς για όσο διάστημα εντάσσετε ο καθένας από αυτούς.

Ακολουθεί βίντεο για το συνεργασία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ανιχνεύεται ο Kορωνοϊός στα αστικά λύματα

ΓΑΛΗΝΟΣ: Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Πρωτοπαθών Ανοσοανεπαρκειών

Ο Jim Jordan καλεί τον Fauci στην εκπομπή "Ingraham Angle" να του δώσει χρονοδιάγραμμα λήξης των μέτρων προστασίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η INTERAMERICAN της υγείας υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία για τον διαβήτη

INTERAMERICAN: Η INTERAMERICAN δεν αρκείται στη χορηγία ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης για τις εκδηλώσεις, αλλά παρακινεί και τους εργαζομένους και συνεργάτες της εθελοντές αιμοδότες, που τροφοδοτούν και την εταιρική τράπεζα αίματος, να συμμετέχουν. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για ενημέρωση των πολιτών και προληπτική ιατρική φροντίδα σχετικά με κακοήθεις νόσους, οργανώνοντας ειδικές προνομιακές προσφορές στις ιδιόκτητες μονάδες της, αλλά και χρόνιες νόσους και ειδικότερα για τον διαβήτη.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι-Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις ιατρικών εξόδων για μεγαλύτερη έκπτωση στους φόρους

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τα ιατρικά έξοδα που θα εξοφλούνται με κάρτες θα μετρούν διπλά στον υπολογισμό του ορίου 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτει ο φορολογούμενος με e-αποδείξεις.

ΕΛΣΤΑΤ: Αναζητά 60.000 απογραφείς - Οι προϋποθέσεις, τα προσόντα, η αμοιβή

ΕΛΣΤΑΤ: Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (ΠΚ), για απασχόληση κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου, έως τις 15:00.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 2.000 προσλήψεις ειδικών κατηγοριών - Ποια είναι η διαδικασία υποβολής

ΟΑΕΔ: Ειδικότερα, οι αιτήσεις ξεκινούν από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021 και αφορούν ειδικές κατηγορίες ανέργων (εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ) που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/98.

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Καταβολές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 3 εκατ. δικαιούχους ως την Παρασκευή 27/8

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Καταβολές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 3 εκατομμύρια δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ την περίοδο 23-27 Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο ξεκινά -από την Τετάρτη 25 Αυγούστου- η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου.