Ασφάλιση Υγείας

Ρύθμιση χρεών: Χλιαρό το ενδιαφέρον για την επανένταξη των οφειλετών

Ρύθμιση χρεών: Χλιαρό το ενδιαφέρον για την επανένταξη των οφειλετών

Ρύθμιση χρεών: Το πρώτο 15νθήμερο το ενδιαφέρον για χρέη προς τον ΕΦΚΑ διαμορφώνονταν σχεδόν στο 0,5% με 0,8% των συνολικών οφειλετών.

Μικρή φαίνεται πως είναι η συμμετοχή των οφειλετών προς την Εφορία ή τον ΕΦΚΑ για επανένταξη στις ρυθμίσεις των 72 δόσεων ή 120 δόσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως, το πρώτο 15νθήμερο το ενδιαφέρον για χρέη προς τον ΕΦΚΑ διαμορφώνονταν σχεδόν στο 0,5% με 0,8% των συνολικών οφειλετών που αφορούν οι νέες ευνοϊκές διατάξεις, ενώ πλέον σχεδόν το 5% πολιτών που έχει χάσει κάποια ρύθμιση έχει ήδη υποβάλει αίτηση αναβίωσής της.

Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί συνολικά 3.909 αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για την αναβίωση των ρυθμίσεων των 120 και των 72 δόσεων (σ.σ. ρύθμιση COVID) ενώ ήδη έχουν συνολικά ολοκληρωθεί 2.614 ρυθμίσεις καθώς οι αιτήσεις γίνονται χειρόγραφα.

Σε αυτή την περίπτωση επιπλέον 5.998 αιτήσεις διεκπεραιώθηκαν γρήγορα, καθώς η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά μέσω αυτοματοποιημένης υπηρεσίας– και αφορούσαν την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 72 δόσεων για τους πολίτες που δεν είχαν καταβάλει δόσεις κατά τη περίοδο (Σεπτεμβρίου 2021 – Δεκεμβρίου 2022).

Τα στοιχεία του Κέντρου ΚΕΑΟ

Αξιοσημείωτο είναι δε πως τα πρόσφατα στοιχεία του ΚΕΑΟ έδειξαν ότι έχουν χαθεί περισσότερες από 195.000 ρυθμίσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το 5% των οφειλετών έχει υποβάλει αίτηση για επανένταξη σε αυτή την ευνοϊκή διαδικασία. Ωστόσο μετά τις εκλογές, αναμένεται να επανενταχθούν σε ρύθμιση περισσότεροι οφειλέτες και να αποκτήσουν και ασφαλιστική ενημερότητα. Υπενθυμίζεται πως οι μη μισθωτοί μπορούν έως το τέλος Μαΐου να αποκτήσουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων και στις δύο περιπτώσεις αναβίωσης των ρυθμίσεων είναι η 31η Ιουλίου και το ενδιαφέρον αναμένεται να τονωθεί εκ νέου κοντά στην εκπνοή της προθεσμίας. Διευκρινίζεται πως δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο όσοι έχουν παλαιά χρέη τα οποία είχαν εντάξει είτε στη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις είτε σε αυτή των 72 μηνιαίων δόσεων που εφαρμόστηκε κατά κύριο λόγο για τα χρέη που ” γεννήθηκαν” λόγω COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΑΑΔΕ: 200.000 οφειλέτες θα λάβουν μήνυμα για ρύθμιση ή κατάσχεση

Ξεκινούν οι 120 & 72 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Τον Απρίλιο η επανένταξη οφειλετών ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ στη νέα ρύθμιση χρεών

72 δόσεις: Η νέα ρύθμιση σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία προ των πυλών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΤΕΚΑ: Παράταση της προαιρετικής μετάβασης των ασφαλισμένων από τον e-ΕΦΚΑ

ΤΕΚΑ: Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι ασφαλισμένοι του ΤΕΚΑ έχουν φτάσει τους 310.000 και τα κεφάλαια που έχουν σωρευθεί από τις εισφορές τους είναι της τάξης των 91 εκατ. ευρώ.

Πιο γρήγορα από ποτέ η επιβολή επιδομάτων από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.