Ασφάλιση Υγείας

ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ: Τον Απρίλιο η επανένταξη οφειλετών στη νέα ρύθμιση χρεών

ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ: Τον Απρίλιο η επανένταξη οφειλετών στη νέα ρύθμιση χρεών

ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ: Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία όσων απώλεσαν τις ρυθμίσεις τους κατά τον τελευταίο χρόνο.

Εντός του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία όσοι απώλεσαν τις ρυθμίσεις τους κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ επιβράβευση περιμένει τους συνεπείς οφειλέτες μέσω νέας ρύθμισης 36-72 δόσεων. Ειδικότερα θα τεθεί σε λειτουργία μία νέα πλατφόρμα στο efka.gov.gr όπου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πάνω από 350.000 οφειλέτες οι οποίοι είτε έχασαν τις ρυθμίσεις των 72-120 δόσεων, είτε δημιούργησαν νέες οφειλές το προηγούμενο περίπου ενάμισυ χρόνο.

Δεδομένου ότι το συνολικό χρέος προς το ΚΕΑΟ έχει εκτιναχθεί στα 45,67 δισ. ευρώ (στοιχεία Δεκεμβρίου 2022), η δυνατότητα αναβίωσης ή νέας ρύθμισης με βάση το θεσμικό πλαίσιο που πέρασε η κυβέρνηση, θα μπορούσε ακόμη και να διπλασιαστεί το πλήθος των ενεργών ρυθμίσεων. Και αυτό καθώς στην έκθεση του ΚΕΑΟ για το δ’ τρίμηνο 2022, οι συνολικές ενεργές ρυθμίσεις ήταν 348.248 και το ρυθμισμένο ποσό 4,354 δισ. ευρώ, ενώ οι ολοκληρωμένες ρυθμίσεις ήταν συνολικά 524.585 για οφειλές στο Κ.Ε.Α.Ο. ύψους 2,327 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 (δηλαδή πριν το ξέσπασμα της πανδημίας) έως και τον Σεπτέμβριο του 2022, τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά 10 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 840 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο ανά τρίμηνο, φτάνοντας συνολικά στα 45,67 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποποίηση χρόνου ασφάλισης με την παραγραφή οφειλών ΕΦΚΑ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023;

72 δόσεις: Η νέα ρύθμιση σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία προ των πυλών

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Οι προγραμματισμένες πληρωμές για 13-17 Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοιχτό πρόγραμμα κατάρτισης για 2000 ανέργους από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων άνεργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού άνοιξε εκ νέου μέχρι τις 7 Ιουλίου

Επίδομα παιδιού: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτεί μέχρι τις 7/7/2023 και ώρα 18.00, στην συνέχεια θα κλείσει προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 3ης δόσης 2023 και τυχόν αναδρομικών.