Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

POS: Μέχρι 29/02 η διασύνδεση με τις ταμειακές για τους επαγγελματίες

POS: Μέχρι 29/02 η διασύνδεση με τις ταμειακές για τους επαγγελματίες

POS: Η ΑΑΔΕ παρακολουθεί σχολαστικά τη λειτουργία και τη δήλωση συστημάτων POS σε όλη τη χώρα, τονίζοντας τη σημασία της νομικής συμμόρφωσης & τον στόχο εξορθολογισμού των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Οι επαγγελματίες που δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει σύστημα Point of Sale (POS) έχουν έναν επιπλέον μήνα για να το κάνουν, με στόχο να αποφύγουν τις κυρώσεις ενώ προετοιμάζονται για την υποχρεωτική σύνδεση με ταμειακές μηχανές. Συγκεκριμένα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να έχουν παραγγείλει ή αποκτήσει σύστημα POS έως τις 29 Φεβρουαρίου για να γλιτώσουν τα πρόστιμα. Οι αρχές αναμένεται να εκδώσουν μια νέα οδηγία εντός της εβδομάδας που θα περιγράφει λεπτομερώς τις κυρώσεις για μη συμμόρφωση.

Η προθεσμία για τη σύνδεση ταμειακών μηχανών με συστήματα POS παραμένει αμετάβλητη την 1η Μαρτίου 2024. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση. Το έργο αυτό θεωρείται ως ένα κρίσιμο βήμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς διασφαλίζει ότι οι συναλλαγές καταγράφονται άμεσα και με ακρίβεια. Από την 1η Μαρτίου, οι πληρωμές που γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για οποιοδήποτε αγαθό ή υπηρεσία θα αναφέρονται αυτόματα στην ΑΑΔΕ, εξαλείφοντας την πιθανότητα αποκλίσεων μεταξύ του ποσού της απόδειξης και του ποσού που έχει καταχωρηθεί στο POS.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη δοκιμή της ενοποίησης των ταμειακών μηχανών με συστήματα POS, εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα πριν από την πλήρη εφαρμογή του μέτρου. Οι επιχειρήσεις έχουν προθεσμία έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για να διασφαλίσουν ότι οι ταμειακές τους μηχανές είναι συμβατές με τα συστήματα POS τους, προσλαμβάνοντας πιστοποιημένο τεχνικό. Από την 1η Μαρτίου 2024, τα τερματικά POS EFT δεν θα λειτουργούν πλέον ανεξάρτητα για την εισαγωγή ποσών πληρωμών. Όλες οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας μέσω της ταμειακής μηχανής.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται νέος γύρος επιδοτήσεων για τις επιχειρήσεις για την απόκτηση συστημάτων POS. Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί επιδοτήσεις για χιλιάδες επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας σημαντικά τη μετάβαση στο νέο σύστημα. Η ΑΑΔΕ παρακολουθεί επίσης σχολαστικά τη λειτουργία και τη δήλωση συστημάτων POS σε όλη τη χώρα, τονίζοντας τη σημασία της νομικής συμμόρφωσης και τον στόχο του εξορθολογισμού των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άνοιξε το My Property για αιτήσεις μείωσης 10% στον φετινό ΕΝΦΙΑ

Αναστολή ΦΠΑ σε νεόδμητα ακίνητα μέχρι τέλος 2025 - ΕΝΦΙΑ σε 11 δόσεις

Ανοίγει η πλατφόρμα για την έκπτωση 10% στο ΕΝΦΙΑ

Πάρτι φοροδιαφυγής εντόπισε η ΑΑΔΕ στον "γάμο της χρονιάς"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Γιατί η ασφάλιση είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης

Ασφάλιση: Πολλοί ασφαλιστές άργησαν να προσφέρουν κάλυψη για την καθαρή ενέργεια και αυτό το κενό κάλυψης κινδυνεύει να εμποδίσει τις επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση.

Ποιοι θα δεχθούν άμεσα τηλεφώνημα από τον ΕΦΚΑ;

ΕΦΚΑ: Ο ΕΦΚΑ συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα τηλεφωνικών κλήσεων για να βοηθήσει δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.

1 στους 5 ερωτηθέντες παραδέχεται ότι λέει ψέματα στις ασφαλιστικές αιτήσεις

 Η οικονομική πίεση είναι ο κύριος λόγος που πάνω από το 21% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται την ανάγκη να λένε ψέματα στις αιτήσεις τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι περισσότεροι ασφαλιστικοί πελάτες αναζητούν ταχύτερη διεκπεραίωση των αξιώσεων

Ασφάλιση: Οι λύσεις αυτοματισμού ασφαλιστικών διαδικασιών με τεχνητή νοημοσύνη και συνδεδεμένα δεδομένα έχουν αποδειχτεί μεταμορφωτικές για τους πρωτοπόρους του κλάδου.

Close Icon