Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

Πανελλήνιες 2024: 68.851 εισακτέοι φέτος στην Τριτοβάθμια

Πανελλήνιες 2024: 68.851 εισακτέοι φέτος στην Τριτοβάθμια

Πανελλήνιες 2024: Ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα είναι 68.851, έναντι 68.574 θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, ο συνολικός αριθμός εισακτέων από τις Πανελλαδικές για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα είναι 68.851, έναντι 68.574 θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Το τελευταίο κουδούνι θα χτυπήσει στα λύκεια όλης της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου, καθώς η ημέρα αυτή έχει οριστεί ως τελευταία ημέρα των μαθημάτων. Το υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει τις τελικές ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου για την επόμενη εβδομάδα 20-27 Μαΐου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τις πανελλαδικές τους εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τις 31 Μαΐου έως τις 12 Ιουνίου. Το ωράριο των υποψηφίων επαγγελματικών λυκείων ορίζεται από τις 30 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου. Οι προαγωγικές εξετάσεις Α’ και Β’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν από τις 20 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα Γυμνάσια έχει οριστεί για τις 29 Μαΐου, με προαγωγικές και τελικές εξετάσεις να έχουν προγραμματιστεί από τις 3 έως τις 17 Ιουνίου 2024. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 14 Ιουνίου 2024.

Σχετικά με το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων:

Τα ημερήσια και εσπερινά λύκεια θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις τους στις 31 Μαΐου 2024 με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και θα περιλαμβάνουν εξετάσεις σε μαθήματα όπως Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία, Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική, Ιστορία, Φυσική και Οικονομικά. Κάθε ημέρα εξέτασης θα ξεκινά στις 08:30 π.μ., με τους υποψηφίους να πρέπει να προσέρχονται έως τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια κάθε εξέτασης είναι τρεις ώρες, εκτός από την εξέταση ειδικότητας στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, που θα διαρκέσει τέσσερις ώρες.

Το πρόγραμμα εξετάσεων για τα ημερήσια και εσπερινά επαγγελματικά λύκεια ξεκινά στις 30 Μαΐου 2024 και καλύπτει μαθήματα από νέα ελληνικά έως εξειδικευμένα μαθήματα όπως Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, Ηλεκτροτεχνολογία, Ναυτικό Δίκαιο- Διεθνείς Κανονισμοί, Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης, Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διαχείρισης, Στοιχεία Μηχανών, Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Αγροτικές Επιχειρήσεις, Πλοήγηση ΙΙ, Ναυτιλιακές Μηχανές, Τεχνολογία Υλικών, Κατασκευές Κτιρίων, Μηχανές εσωτερικής καύσης II, Ψηφιακά συστήματα , Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Σχεδιασμός Κεντρικής Θέρμανσης. Αυτές οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επίσης στις 08:30 π.μ. και οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 08:00 π.μ.

Ειδικές εξετάσεις για θέματα μουσικής και ξένες γλώσσες θα πραγματοποιηθούν από τις 18 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου 2024, συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Ισπανικών, Ιταλικών, Ελεύθερου Σχεδίου, Γραμμικού Σχεδίου, Μουσικής Αντίληψης, Θεωρίας και Αρμονίας και Μουσικής Απόδοσης και Ερμηνείας. Οι διάρκειες των εξετάσεων ποικίλλουν, με τις εξετάσεις ξένων γλωσσών να διαρκούν τρεις ώρες, τις εξετάσεις ζωγραφικής έξι ώρες και τις εξετάσεις μουσικής παράστασης να διαρκούν 4 έως 6 λεπτά ανά υποψήφιο.

Τέλος, ορίστηκε το χρονικό διάστημα από 17 Ιουνίου έως 28 Ιουνίου 2024 για την υγειονομική εξέταση και την πρακτική εξέταση των υποψηφίων που υποβάλλουν αίτηση στα Τμήματα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Πώς θα συμπληρώσετε σωστά το μηχανογραφικό σας;

Σε ποιες σχολές θα πέσουν και σε ποιες θα ανέβουν οι βάσεις;

Χαμηλές οι πτήσεις φέτος στις Πανελλήνιες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;

Ευρωεκλογές 2024: Όσον αφορά το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε, αυτό, καθορίζεται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου από τους συνολικά 202.556 εκλογείς. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Γιατί η ασφάλιση είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης

Ασφάλιση: Πολλοί ασφαλιστές άργησαν να προσφέρουν κάλυψη για την καθαρή ενέργεια και αυτό το κενό κάλυψης κινδυνεύει να εμποδίσει τις επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση.

Ποιοι θα δεχθούν άμεσα τηλεφώνημα από τον ΕΦΚΑ;

ΕΦΚΑ: Ο ΕΦΚΑ συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα τηλεφωνικών κλήσεων για να βοηθήσει δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.

1 στους 5 ερωτηθέντες παραδέχεται ότι λέει ψέματα στις ασφαλιστικές αιτήσεις

 Η οικονομική πίεση είναι ο κύριος λόγος που πάνω από το 21% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται την ανάγκη να λένε ψέματα στις αιτήσεις τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Close Icon