Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

Οι βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες πιέζονται για την αύξηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτων

Οι βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες πιέζονται για την αύξηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτων

Το αυξανόμενο κόστος της ασφάλισης αυτοκινήτου έχει πυροδοτήσει ένα μπαράζ παραπόνων για την κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αυξανόμενο κόστος της ασφάλισης αυτοκινήτου έχει πυροδοτήσει ένα μπαράζ παραπόνων για την κρίση κόστους ζωής, δήλωσε στους νομοθέτες την Τετάρτη η βρετανική χρηματοοικονομική υπηρεσία επιτήρησης, καθώς ο κλάδος επέμενε ότι οι τιμές παραμένουν στα επίπεδα του 2018 σε πραγματικούς όρους. Ο Matt Brewis, διευθυντής ασφάλισης στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), είπε ότι άκουσε «συναρπαστικές ιστορίες» από ανθρώπους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα καθώς αυξάνονται τα κόστη όπως η ασφάλιση.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στην τιμολόγηση της ασφάλισης αυτοκινήτου και κατοικίας τα τελευταία δύο έως τρία χρόνια», είπε ο Μπρούις στην ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών του κοινοβουλίου για την ασφαλιστική αγορά. «Η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι αυτή όπου βλέπουμε το μεγαλύτερο επίπεδο παραπόνων», είπε ο Brewis, προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις των τιμών οφείλονται σε ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην πολυπλοκότητα των οχημάτων και στον αριθμό των απαιτήσεων.

Ο κλάδος δεν είχε επίσης κάνει καλή δουλειά στην πρόβλεψη του πληθωρισμού και των επιπτώσεών του, ωθώντας τον να ανακτήσει σημαντικές απώλειες αναδοχής και τιμή στον μελλοντικό πληθωρισμό, είπε ο Brewis. «Είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός τομέας», είπε ο Brewis, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πάνω από 48 ενεργές ασφαλιστικές εταιρείες.
Η επιτροπή ανέφερε ότι ο πληθωρισμός στην ασφάλιση αυτοκινήτων, που πρέπει να αγοράσουν όλοι οι αυτοκινητιστές, έφτασε στο υψηλό του 50% το περασμένο έτος, επικαλούμενη το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής της Βρετανίας.

Η δημοσίευση ανέφερε ότι ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ασφάλιση αυτοκινήτου μόνο μέσω μηνιαίων δόσεων χρεώνονται «καταπληκτικά» ποσά τόκων έως και 30%, σε ετήσια βάση. Ο David Mendes da Costa, κύριος διευθυντής πολιτικής στη Citizens Advice, είπε ότι ήταν δύσκολο για τους καταναλωτές να ξεμπερδέψουν τι ωθούσε τα ασφάλιστρα υψηλότερα, με τους έγχρωμους να χρεώνονται περισσότερο για την ασφάλεια αυτοκινήτου από τους λευκούς, κυρίως λόγω του τόπου διαμονής τους, είπε ο da Costa στην Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Lloyd's κερδίζει χαμηλούς βαθμούς στην ασφαλιστική έρευνα ESG

Η ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα συνεχίζει να ενισχύεται το 2024

Ολ. Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ): Η συμπίεση του data protection θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δεν δόθηκε η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας λόγω προβλήματος της πλατφόρμας.

ΔΥΠΑ: Ένα πρόβλημα έχει προκύψει στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΔΥΠΑ για την ειδική παροχή προστασία της μητρότητας και ενεργοποιήθηκε πρόσφατα για αυτοαπασχολούμενες.

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ

Κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ: Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων των ενταγμένων φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών στον e-ΕΦΚΑ, εφόσον έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα παροχής από άλλον φορέα για το έτος 2024.

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;

Ευρωεκλογές 2024: Όσον αφορά το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε, αυτό, καθορίζεται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου από τους συνολικά 202.556 εκλογείς. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Close Icon