Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.

Η αγορά υγειονομικής κάλυψης της Βρετανίας έχει αυξηθεί κατά 385 εκατομμύρια λίρες σε ένα χρόνο καθώς η κρίση του NHS ώθησε περισσότερους ανθρώπους να αναζητήσουν ιδιωτική ιατρική περίθαλψη και η ζήτηση για οδοντιατρική ασφάλιση αυξήθηκε, σύμφωνα με έκθεση. Η συνολική αγορά υγειονομικής κάλυψης, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών και οδοντιατρικών ασφαλίσεων και προγραμμάτων μετρητών, αυξήθηκε 6,1% στα 6,7 δισ. £ το 2022, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων υγείας LaingBuisson.

Περίπου 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εγγραφεί σε προγράμματα ιατρικής κάλυψης

Συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημένων από τις πολιτικές, 7,3 εκατομμύρια άτομα καλύπτονταν – ο υψηλότερος αριθμός από το 2008. Ο Γουές Στρίτινγκ υπερασπίζεται το σχέδιο των Εργατικών να χρησιμοποιήσουν τον ιδιωτικό τομέα για να μειώσουν τις καθυστερήσεις του NHS. Από την πτώση της αγοράς λόγω Covid το 2020, όταν μειώθηκε κατά 2,2%, έχει αυξηθεί σημαντικά ταχύτερα από τα ιστορικά πρότυπα. Η μέση ετήσια αύξηση ήταν 6,1% μεταξύ 2020 και 2022, σε σύγκριση με 1,7% μεταξύ 2008 και 2019.

Η λίστα αναμονής του NHS στην Αγγλία συνέχισε να επιμηκύνεται, φτάνοντας το ανώτατο όριο των 7,8 μέτρων τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τον Φεβρουάριο, ήταν ακόμα 7,5 εκατομμύρια και οι μισοί ασθενείς περίμεναν για 18 εβδομάδες ή περισσότερο. Η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς υγειονομικής κάλυψης, αυξήθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση το 2022 στα 5,3 δισ. £, υπερτριπλάσιος από τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 1,8% μεταξύ 2008 και 2019.

Μετά από μια δεκαετία πτώσης μέχρι το 2018 , περισσότεροι άνθρωποι εγγράφηκαν, ιδιαίτερα στον απόηχο της πανδημίας του Covid-19, η οποία οδήγησε σε συσσώρευση σημαντικών διαδικασιών, όπως αντικαταστάσεις ισχίου και γόνατος. Ο Tim Read, συγγραφέας της έκθεσης, δήλωσε: «Η ζήτηση άρχισε να αυξάνεται το 2018, καθώς η λίστα αναμονής του NHS άρχισε να αυξάνεται εκτός ελέγχου. Μια νέα κυβέρνηση των Εργατικών είναι πιθανό να επιδιώξει να το αντιμετωπίσει, αλλά θα έχει περιορισμένο δημοσιονομικό περιθώριο για να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο.

«Με τους ανθρώπους να δυσκολεύονται ακόμα να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του NHS και τη λίστα αναμονής να παραμένει πεισματικά υψηλή, υπάρχει μικρή πιθανότητα η ζήτηση για ασφάλιση υγείας να μειωθεί σύντομα. Η ανάπτυξη καθοδηγείται από προγράμματα που υποστηρίζονται από την εταιρεία, τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν αυξημένη επίγνωση του αντίκτυπου της κακής υγείας των εργαζομένων σε μια επιχείρηση – και πιθανώς απογοήτευση για τον αντίκτυπο που έχει ένα απρόσιτο NHS στην παραγωγικότητα».

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν επίσης από την τσέπη τους για ιατρική περίθαλψη, παρά το υψηλό κόστος ορισμένων διαδικασιών, όπως οι επεμβάσεις στο γόνατο που κοστίζουν συνήθως μεταξύ 12.000 και 15.000 £. Τα προγράμματα οδοντιατρικής ασφάλισης και κεφαλαίου (καθορισμένες μηνιαίες πληρωμές) παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς, με άνοδο 9,7% σε ετήσια βάση το 2022. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται έναν οδοντίατρο ιδιωτικά πληρώνουν για θεραπεία χωρίς καμία κάλυψη.

Η εμφάνιση «οδοντιατρικών ερήμων» – σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι οδοντίατροι του NHS δεν λαμβάνουν νέους ασθενείς – σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εμφανιστεί σε νοσοκομεία ή σε γενικούς γιατρούς με σοβαρή τερηδόνα. Το μέσο ασφάλιστρο ασφάλισης υγείας ανέβηκε στις 1.225 £ το 2022 από 1.203 το 2021, σύμφωνα με τη LaingBuisson. Τα ασφάλιστρα στα συμβόλαια εργασίας ανέβηκαν στις £975, ενώ τα ατομικά ασφάλιστρα αυξήθηκαν στις £2.252.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος και πιθανώς και μετά. Αυτό αντανακλά αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος. Μερικοί άνθρωποι που δεν μπορούσαν να λάβουν αυτό που θα ήταν φθηνότερη επιλογή θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας υποφέρουν τώρα από πιο ακριβές συνθήκες θεραπείας, είπε ο Read.

Στην αγορά ασφάλισης υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου κυριαρχούν οι Bupa, η γαλλική Axa Health, η Aviva και η Vitality Health, η οποία ανήκει στην Discovery της Νότιας Αφρικής. Στην οδοντιατρική ασφάλιση, οι κύριοι παίκτες είναι οι Bupa, Simply Health και Unum, μετά την αποχώρηση της Cigna από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες πιέζονται για την αύξηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτων

Το NHS σημειώνει νέο ρεκόρ ελέγχων για τον καρκίνο

NHS: Η ασφάλιση πρέπει να αλλάξει για να αντιμετωπίσει τα χρόνια νοσήματα

NHS: Πώς απογοητεύει τα παιδιά με αυξημένους χρόνους αναμονής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δεν δόθηκε η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας λόγω προβλήματος της πλατφόρμας.

ΔΥΠΑ: Ένα πρόβλημα έχει προκύψει στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΔΥΠΑ για την ειδική παροχή προστασία της μητρότητας και ενεργοποιήθηκε πρόσφατα για αυτοαπασχολούμενες.

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ

Κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ: Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων των ενταγμένων φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών στον e-ΕΦΚΑ, εφόσον έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα παροχής από άλλον φορέα για το έτος 2024.

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω και πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;

Ευρωεκλογές 2024: Όσον αφορά το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε, αυτό, καθορίζεται βάσει της διεύθυνσης κατοικίας σας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου από τους συνολικά 202.556 εκλογείς. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Close Icon