Ασφάλιση Υγείας

Η κυβέρνηση ανακοινώνει 300 εκατ. ευρώ έκτακτων ενισχύσεων

Η κυβέρνηση ανακοινώνει 300 εκατ. ευρώ έκτακτων ενισχύσεων

Σύμμαχος της κυβέρνησης είναι και ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της χώρας σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, επτά χώρες της οποίας παλεύουν με την ύφεση.

Ένα γενναίο πακέτο έκτακτων ενισχύσεων 300 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά την υπέρβαση των εσόδων του προϋπολογισμού. Σύμμαχος της κυβέρνησης είναι και ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της χώρας σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, επτά χώρες της οποίας παλεύουν με την ύφεση. Οι προβλέψεις της Κομισιόν δίνουν καλή βαθμολογία στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά, αλλά ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο.

Μητσοτάκης: 350 εκατ. για τους αδύναμους

Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός δικαιούχοι είναι οι εξής:

  • Όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Θα αυξηθεί το επίδομα κατά 150 ευρώ. Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα πάρει το Δεκέμβριο 350 ευρώ
  • Θα ενισχύσουμε με 200 ευρώ συμπολίτες μας με αναπηρία
  • Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, θα λάβουν 150 ευρώ.

  • Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • Για την καθημερινότητα και τις συγκοινωνίες ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πραγματικό πρόβλημα το κυκλοφοριακό στην Αθηνα, μας απασχολεί δεν έχει εύκολες λύσεις υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός δρόμων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τεράστια απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ με επιθέματα - 71.000 παράνομες συνταγογραφήσεις

Νέα προγράμματα ΔΥΠΑ για 155.000 ανέργους

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ανακοίνωσε την πρόσληψη γιατρών για τα νοσοκομεία Ηρακλείου και Σητείσς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΤΕΚΑ: Παράταση της προαιρετικής μετάβασης των ασφαλισμένων από τον e-ΕΦΚΑ

ΤΕΚΑ: Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι ασφαλισμένοι του ΤΕΚΑ έχουν φτάσει τους 310.000 και τα κεφάλαια που έχουν σωρευθεί από τις εισφορές τους είναι της τάξης των 91 εκατ. ευρώ.

Πιο γρήγορα από ποτέ η επιβολή επιδομάτων από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.